Adama
Agreena
AGRICOVER

Curățenia de toamnă se vede bine în primăvară!

Publicat: 12 septembrie 2024 - 10:42
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Condițiile climatice în continuă schimbare aduc modificări în tehnologia aplicată de către fermieri în culturile de cereale.

553499697-kv_trinity-sc_landscape_diacritica_b

Buruienile sunt unul dintre cei mai importanți factori care contribuie la diminuarea producției, dacă nu sunt controlate la momentul optim. Încă din toamnă, dar și în ferestrele iernii, intră în competiție directă cu plantele de cultură.

Speciile de buruieni dicotiledonate – Veronica spp., Stelaria spp., Galium spp., Lamium spp., Viola spp. dar și buruienile monocotiledonate – Apera spp., Avena spp., Alopecurus spp., Bromus spp., Vulpia spp., consumă elementele de nutriție și în același timp diseminează în sol un număr mare de semințe ce vor fi rezerva pentru multe sezoane. Speciile de buruieni graminee precum Lolium spp., Bromus spp., Apera spp. la o densitate de numai 5 plante/m² pot duce la pierderi de producție de 5%, deci este extrem de important să le combatem timpuriu și eficient.

 De asemenea, tehnologiile minim till și non till pot favoriza îmburuienarea cu buruieni problemă graminee și cu frunză lată. Fără mobilizarea solului, buruienile răsar mult mai repede și astfel, intră timpuriu în competiție cu plantele de cultură încă din primele faze de creștere.

Pentru toate aceste probleme, ADAMA are soluția completă ce rezolvă dintr-o singură aplicare toate aceste probleme, timpuriu, în primele luni de vegetație ale culturilor de cereale păioase.

ADAMA TRINITY_b

Beneficii aduse de aplicarea produsului TRINITY:

  • Cea mai lungă perioadă de protecție, până la reluarea vegetației în primăvară
  • Combate buruienile monocotiledonate și dicotiledonate prin 3 moduri diferite și complementare de acțiune, radicular, pelicular și de contact
  • Complet selectiv pentru culturile de cereale păioase
  • Controlează eficient buruienile monocotiledonate și dicotiledonate, cu răsărire în toamnă și în ferestrele iernii, controlează inclusiv monocotiledonatele problemă
  • Fereastră largă de aplicare, de la semănat și până la intrarea în iarnă
  • Elimină riscul de apariție a buruienilor rezistente

TRINITY este un amestec complet, formulat sub formă de suspensie concentrată, conținând substanțele active: diflufenican 40 g/l, pendimetalin 300 g/l și clorotoluron 250 g/l.

  • Diflufenican aparține grupei chimice a nicotinanilidelor. Este un compus cu acțiune erbicidă de contact și reziduală, absorbit în principal de buruienile aflate în curs de germinare și cu o translocare limitată.
  • Pendimetalin face parte din grupa chimică a dinitroanilinelor. Se absoarbe prin coleoptil sau hipocotil și acționează prin întreruperea diviziunii celulare și a creșterii celulare a buruienilor sensibile.
  • Clorotoluron este inclus în grupa chimică a fenilureicelor. Este absorbit în principal de rădăcini și, într-o mai mică măsură, prin foliaj, după care este transportat către lăstari și frunze. Este cunoscut ca un compus cu acțiune reziduală de lungă durată.

efect trinity_b

Recomandări de aplicare:

La culturile grâu de toamnă, orz de toamnă, secară de toamnă, triticale de toamnă – se aplică 2 l/ha, BBCH 10-13, de la răsărire până la 3 frunze complet formate, pentru combaterea buruienilor dicotiledonate anuale și unele monocotiledonate.

Ești gata să te bucuri de culturi sănătoase și recolte bogate?

Contactează echipa ADAMA.

 

Vizualizat: 328 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

Cum gestionează fermierii români practicile de management al apei în agricultură

11 octombrie 2024 - 12:42

Agricultura se confruntă cu provocări tot mai mari din cauza schimbărilor climatice, inclusiv creșterea temperaturilor, precipitațiile imprevizibile și evenimentele meteorologice extreme, precum seceta și valurile de căldură.

Cultivarea legumelor, florilor și plantelor aromatice din semințe

Cultivarea legumelor, florilor și plantelor aromatice din semințe

09 octombrie 2024 - 21:33

Cultivarea plantelor din semințe este o activitate satisfăcătoare, care aduce numeroase beneficii, atât pentru sănătate, cât și pentru bugetul casei. 

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

Guvern ASTĂZI: Amânarea datoriilor fermierilor!

09 octombrie 2024 - 19:19

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru modificarea și completarea OUG nr.4/2024 pentru stabilirea unor măsuri de sprijin cu caracter temporar, destinate producătorilor agricoli în scopul gestionării efectelor fenomenului de secetă pedologică din anul 2023 și ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

ASTĂZI Guvern! Subvenția de 200 euro/ha intră la plată!

09 octombrie 2024 - 15:27

Guvernul a aprobat astăzi o Ordonanță de urgență pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat sub forma de grant acordat producătorilor agricoli pentru culturi agricole afectate de seceta pedologică din perioada septembrie 2023 - august 2024.

ASTĂZI OFICIAL! Cuantum mai mare ajutor de stat pentru fermieri!

ASTĂZI OFICIAL! Cuantum mai mare ajutor de stat pentru fermieri!

09 octombrie 2024 - 15:13

Guvernul a aprobat astăzi, în ședință, Ordonanța de urgență pentru modificarea OUG nr. 7 privind aprobarea schemei de ajutor de stat „Creditul fermierului”, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. Bugetul schemei de ajutor de stat se majorează la maximum 1.861,5 milioane lei. 

Export din fermele românești în Egipt!

Export din fermele românești în Egipt!

09 octombrie 2024 - 06:57

Marți, 8 octombrie 2024, ministrul Florin Barbu a primit vizita omologului său din Egipt, Alaa Farouk, ministrul agriculturii și al îmbunătățirilor funciare. Ministrul egiptean a fost însoțit de Dr. Alaa Eldin Mahmoud, director al Institutului de Cercetare a Recoltelor și de ES Moayad Fathallah Mohamed Eldalie, ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Egiptului. Alături de ministrul Barbu s-au aflat secretarii de stat Aurel Simion și Sorin Moise, precum și directorul general Elena Tatomir.

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

„Ziua Produselor Agroalimentare Românești” - celebrată între 10-12 octombrie în curtea MADR

08 octombrie 2024 - 16:30

La fel ca în anii precedenți, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va sărbători în 10 octombrie 2024 „Ziua Națională a Produselor Agroalimentare Românești” prin organizarea de târguri și evenimente, la nivel național. 

Ministrul Barbu ASTĂZI: Vine tranșa a doua de plată Program Tomata!

Ministrul Barbu ASTĂZI: Vine tranșa a doua de plată Program Tomata!

07 octombrie 2024 - 15:54

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a anunțat astăzi că încep plățile în Programul Tomata, tranșa a doua.

Corteva și Pairwise își unesc forțele pentru a accelera editarea genetică

Corteva și Pairwise își unesc forțele pentru a accelera editarea genetică

04 octombrie 2024 - 12:36

Colaborarea strategică va include, de asemenea, formarea unui parteneriat de afaceri pentru a accelera soluțiile de editare genetică.

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

ANF a lansat aplicația FITS pentru digitalizarea procesului de formare profesională

04 octombrie 2024 - 11:06

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Autoritatea Națională Fitosanitară (ANF) anunță lansarea aplicației FITS destinată utilizatorilor profesioniști, distribuitorilor și consilierilor privind utilizarea durabilă a produselor de protecție a plantelor, în data de 1 octombrie 2024. Astfel, procesul de formare profesională este digitalizat.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

Ionuț Georgescu: Cu Massey Ferguson tehnologia este la ea acasă!

În ferma lui Ionuț Georgescu fiecare tractor are rolul lui, iar dacă la muncile grele folosește modelul 8735S, pentru activitățile cotidiene sau în „operațiunile de finețe” apelează la un 7714S de 140 CP, respectiv la un M5713 de 135 CP.

„Alături de mine, în fermă mai lucrează doi băieți, ambii cu vârsta de până în 30 de ani, iar la noi tehnologia este la ea acasă. Pentru unii fermieri pare contra-intuitiv să ai toate aceste dotări pe un tractor mic precum M5713. Însă, dacă te gândești la lucrările de finețe, cum este cazul semănatului, erbicidatului sau fertilizatului, un sistem GPS de precizie ajută foarte mult, mai ales că în viitorul apropiat intenționez să fac o cartare pentru a administra îngrășăminte cu rată variabilă”, ne-a explicat Ionuț

Contact SIGMA România

B-dul Ficusului, nr. 8, apt. 2, Sector 1 Bucuresti Romania

T: + 40 21 233 10 64;

office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La stomatolog

La stomatolog
- Doctore, cum sunt dinţii mei? Detalii