Adama
AGRICOVER

Corteva și Pairwise își unesc forțele pentru a accelera editarea genetică

Publicat: 04 octombrie 2024 - 12:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Corteva va investi 25 de milioane de dolari pentru a achiziționa o participație de capital în inovatorul în editarea genetică, P

Colaborarea strategică va include, de asemenea, formarea unui parteneriat de afaceri pentru a accelera soluțiile de editare genetică.

Corteva, un lider global în tehnologia agricolă, și Pairwise, o companie tehnologică ce deschide noi drumuri în aplicarea editării genetice în alimentație și agricultură, au anunțat o colaborare pentru a accelera livrarea soluțiilor avansate de editare genetică către fermieri, aducând în cele din urmă beneficii atât mediului înconjurător, cât și consumatorilor de zi cu zi. Editarea genetică folosește ADN-ul propriu al unei plante pentru ameliorări precise, oferind fermierilor un instrument esențial pentru a ține pasul cu provocările producției alimentare, inclusiv cele prezentate de schimbările climatice.

Colaborarea se bazează pe investiția de 25 de milioane de dolari a Corteva în capitalul Pairwise, realizată sub umbrela Corteva Catalyst, noua platformă de investiții și parteneriate a companiei, concentrată pe accesarea inovațiilor agricole pentru a genera valoare. Investiția are ca scop extinderea accesului și beneficiilor editării genetice pentru o varietate largă de culturi de bază și speciale.

În plus, Corteva și Pairwise au format un parteneriat de tip „joint venture” pentru a accelera și extinde livrarea tehnologiilor avansate de editare genetică, având ca obiectiv creșterea randamentului culturilor pentru producția de alimente, combustibil și fibre, în combaterea schimbărilor climatice în creștere.

Parteneriatul, care se va desfășura pe o perioadă de cinci ani, va valorifica capacitățile avansate de editare genetică ale ambelor companii pentru a accelera livrarea produselor editate genetic prin generarea și evaluarea unor modificări genetice unice în multiple trăsături ale unei game de culturi. Bazându-se pe tradiția îndelungată a Corteva în domeniul ameliorării și geneticii plantelor, companiile vor colabora la dezvoltarea și implementarea produselor editate genetic care sunt mai rezistente la evenimente meteorologice extreme și la schimbările climatice.

„Editarea genetică este o tehnologie revoluționară pentru agricultură, care va avansa reziliența climatică în agricultură și va stimula creșterea productivității fermelor necesare pentru a hrăni și alimenta populația în creștere a lumii,” a declarat Sam Eathington, Directorul Tehnologic și Digital al Corteva. „Fiind noi înșine un lider în tehnologia de editare genetică, suntem mândri să lucrăm cu Pairwise pentru a accelera beneficiile editării genetice nu doar pentru fermieri, ci și pentru toți cei care depind de disponibilitatea alimentelor crescute în mod sustenabil și accesibile – adică pentru toți noi.”

„Editarea genetică este pe cale să revoluționeze agricultura, permițând cultivarea unor culturi mai adaptabile la schimbările climatice, mai nutritive și mai convenabile pentru consumatori, oferind totodată avantaje economice mai mari pentru fermieri,” a spus Tom Adams, CEO și co-fondator al Pairwise. „Prin Platforma noastră Fulcrum™, suntem mândri să fim în fruntea aplicării acestei tehnologii transformatoare în agricultură și, împreună cu parteneri precum Corteva, să accelerăm realizarea acestor beneficii pentru toate părțile interesate la nivel global.”

Pairwise este un lider în utilizarea editării genetice pentru a crea culturi diferențiate. Anul trecut, compania a lansat primul aliment CRISPR din America de Nord și are multiple produse în dezvoltare pentru culturi importante precum porumbul, soia, grâul, rapița, murele și altele. Platforma Fulcrum™ de la Pairwise include instrumente proprii de editare genetică care oferă capacitatea nu doar de a activa sau dezactiva o caracteristică, ci și de a o „regla” folosind editarea de bază și tehnologii conexe, pentru a găsi punctul optim de performanță maximă. Instrumentele inovatoare de editare ale Pairwise permit oamenilor de știință să adapteze cu precizie o gamă largă de variații genetice pentru a dezvolta noi soiuri de plante distincte mult mai rapid și mai eficient decât prin ameliorarea convențională.

Aceasta este prima asociere și investiție majoră de capital în editarea genetică făcută de Corteva Catalyst, noua platformă de investiții și parteneriate a companiei. Investiția reflectă aproape un secol de inovație susținută de Corteva (prin brandul său Pioneer) prin parteneriate, inclusiv cu comunitatea științifică globală.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

Vizualizat: 318 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat APIA ASTĂZI! Lista fermierilor cu subvențiile APIA în conturi!

Comunicat APIA ASTĂZI! Lista fermierilor cu subvențiile APIA în conturi!

12 noiembrie 2024 - 11:43

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 16.10. - 11.11.2024, a autorizat la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans, aferentă anului de cerere 2024, un număr de 619.751 fermieri, cu o sumă totală de 854.874.337,79 euro (4.253.289.059,12 lei).

ProCredit susţine fermierii în tranziţia către sustenabilitate

ProCredit susţine fermierii în tranziţia către sustenabilitate

12 noiembrie 2024 - 11:11

ProCredit Bank încheie cu succes prima ediție a programului Academia Sustenagora. Încep înscrierile pentru ediția a doua.

Corteva Agriscience a prezentat inovații pentru agricultură durabilă la Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF)

Corteva Agriscience a prezentat inovații pentru agricultură durabilă la Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF)

11 noiembrie 2024 - 15:29

Corteva Agriscience, compania internațională de știință și tehnologie agricolă, a participat la Romanian Agriculture Leadership Forum (RALF) pe 8 noiembrie.

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

ASTĂZI! Termen plată subvenție micii fermieri!

07 noiembrie 2024 - 15:47

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu, a decis astăzi prelungirea termenului pentru ajutorul de minimis acordat în cadrul Programului de susţinere a producţiei de legume cultivate în spaţii protejate", pentru perioada 2024-2025. Decizia a fost prezentată în cadrul ședinței de Guvern, urmând ca în cel mai scurt timp aceasta să îmbrace și forma juridică corespunzătoare.

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

Veste grozavă ASTĂZI pentru oieri!

07 noiembrie 2024 - 15:29

Export ovine Maroc! La nici trei săptămâni după vizita de lucru a președintelui Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), dr. Alexandru Bociu, în Regatul Maroc, o delegație importantă din acest regat se află acum în România pentru a avansa procesul de reluare a exportului de ovine.

ASTĂZI! Record la plățile făcute fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Record la plățile făcute fermierilor, crescătorilor de animale!

06 noiembrie 2024 - 17:06

Între 28 octombrie și 4 noiembrie 2024, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a lucrat non-stop pentru a asigura fermierilor români finanțarea atât de necesară pentru continuarea activităților agricole. Într-un efort fără precedent, echipele AFIR au lucrat 24 de ore din 24, realizând un număr record de plăți. Astfel, AFIR a efectuat plăți în valoare totală de 106,6 milioane de euro către 179.966 de fermieri.

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

Târg de Sfinții Mihail și Gavril în curtea MADR

05 noiembrie 2024 - 19:00

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va găzdui în perioada 07-09 noiembrie 2024 „Târgul de Sfinții Mihail și Gavril”. Organizat cu sprijinul Cooperativei Agricole Caprirom Sud Muntenia, evenimentul reprezintă o oportunitate pentru producătorii și procesatorii români de a-și promova produsele agroalimentare, dar și un bun prilej de informare a consumatorilor cu privire la proveniența și modul de preparare al produselor.

Comunicat APIA ASTĂZI! Banii în conturi!

Comunicat APIA ASTĂZI! Banii în conturi!

04 noiembrie 2024 - 16:12

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 16.10. - 01.11.2024, a autorizat la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans, aferentă anului de cerere 2024, un număr de 571.110 fermieri, cu o sumă totală de 601.274.241,70 euro (2.991.537.895,42 lei).

SkyLine Events și Expo Industry Satu Mare invită profesioniștii și pasionații din domeniul agrar la Agro Expo Satu Mare

SkyLine Events și Expo Industry Satu Mare invită profesioniștii și pasionații din domeniul agrar la Agro Expo Satu Mare

04 noiembrie 2024 - 09:46

În perioada 6-9 Martie 2025 se va desfășura Agro Expo Satu Mare, un eveniment de excepție dedicat promovării și prezentării utilajelor agricole, echipamente pentru ferme, gradină, zootehnie și industrie alimentară.

Echipa MADR, la Paris!

Echipa MADR, la Paris!

04 noiembrie 2024 - 06:43

În perioada 28-31 octombrie 2024, o delegație a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, condusă de secretarul de stat Sorin Moise, a participat, la Paris, la evenimentele Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), care au vizat sustenabilitatea și productivitatea politicilor agricole mondiale și care se înscriu în demersurile României pentru aderarea la OCDE.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii