Adama
Agreena
AGRICOVER

Corteva premiază femeile din agricultură: Cine sunt câştigătoarele programului TalentA 2021!

Publicat: 15 octombrie 2021 - 16:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 15 octombrie, dată la care este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, Corteva a anunţat câştigătoarele celei de-a doua ediţii a programului TalentA, dedicat femeilor care lucrează în agricultură.

În 2021, 33 de femei care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Programul TalentA pentru acest an a fost lansat de Corteva Agriscience pe 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a 4 luni, programul de training a constat în 18 cursuri segmentate în două module: 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business, construite si susținute de o echipă formată din 7 experți Corteva, în colaborare cu 9 consultanți ai companiei Star Performining. Toate cele 18 cursuri s-au desfăşurat online, în perioada iulie-septembrie, şi au inclus 65 de lecţii de business, 47 lecţii de agri-business, 112 filme educative, 18 webinarii şi 18 teste.

Conceptele din modulul de Business au oferit sprijin în dezvoltarea competenţelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor despre culturile de rapiță, porumb, floarea soarelui, cereale, viţă de vie, cartof şi, în premieră în acest an, despre nutriţie animală.

La finalul curusilor, în cea de-a doua etapă a programului, participantele au elaborat proiecte de afaceri în sectorul agricol, urmărind să respecte obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience: îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor.

Proiectele au fost analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Star Performining, care au decis câştigătoarele programului TalentA ediţia 2021:

Premiul I - 6.000 USD: COSMINA SOCEA
Studentă la Facultatea de Horticultură din Iaşi, Cosmina Socea vrea să pună pe picioare o afacere de procesare a alunelor de pădure, în satul Popeşti, comuna Girov, jud. Neamţ. Firma pe care o administrează, SC Poieni Fructe de Pădure SRL, exploatează o plantaţie de 20 de hectare şi o pepinieră de alun.

1-talenta-2021-premiul-1_b

 Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Cosmina SoceaMonica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience

Premiul II - 5.000 USD: CORINA OPREA
Corina Oprea vrea să dezvolte afacerea pomicolă a familiei sale din Voineşti, jud. Dâmboviţa, o cunoscută zonă pomicolă a ţării. Sub numele de “Crăiţa merelor” se ascunde o afacere de familie ce îmbină tradiţia, inovaţia şi sustenabilitatea. Ca să îşi dezvolte afacerea, produc şi suc de mere, mere uscate, iar, mai nou, şi clătite din piure de mere. De asemenea, organizează, pentru clienţii lor, excursii în livadă. Le spun clienţilor povestea merelor de Voineşti şi îi învaţă pe aceştia cum se cultivă merele, cum se culeg, dar şi cum să păstreze fructele peste iarnă, pentru a reduce risipa alimentară. Mai nou, organizează şi şedinţe foto în livada de meri şi au surprinzător de multe cereri de la diferiţi clienţi. „Este un pic de efort în plus pentru cei care se ocupă cu agricultura, dar noi, femeile, nu doar că putem să facem faţă, dar avem şi creativitatea necesară pentru a pune în practică chiar şi cele mai nebuneşti idei”, spune Corina Oprea.

2-talenta-2021-premiul-2_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Corina OpreaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul III - 4.000 USD: DIANA RABA şi MIRELA POPA
Diana Raba, conferenţiar la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMVB Timişoara, şi Mirela Popa, au realizat un proiect prin care urmăresc să dezvolte o gamă artizanală de conserve din legume şi fructe obţinute exclusiv din materii prime naturale, venind astfel în sprijinul producătorilor locali prin valorificarea materiilor prime horticole din zona de vest a ţării, inclusiv a fructelor din zona spontană a Banatului de Munte.

3-talenta-2021-premiul-3_b

Foto: Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Diana RabaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul special, în valoare de 1.500 USD, oferit de Star Performining, partenerul Corteva: ŞEFANIA LEOVEANU
Ştefania Leoveanu îşi doreşte să înfiinţeze o plantaţie de căpşuni pe 1 ha, în satul Soreni din jud. Dolj.

4-talenta-2021-premiul-4_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Ştefania Leoveanu, Radu Stănescu, managing partner Star Performining

La evenimentul de decernare a premiilor programului TalentA 2021, desfăşurat pe 15 octombrie la Crown Plaza din Bucureşti, a fost organizată şi o dezbatere despre rolul femeilor în agricultură. Au vorbit despre experienţa lor, despre provocări, realizări şi proiecte Monica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience, Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Aurelia Vişinescu, director general şi co-proprietar Domeniile Săhăteni, Andreea Roşca, administrator crama şi pensiunea „La Butoaie” şi Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo.

5 femei-corteva-talenta-2021_b

De asemenea, Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Corteva Eastern Europe şi Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România şi Republica Moldova au prezentat rezultatele financiare ale companiei în prima jumătate din 2021 şi noutăţile pe care le va aduce Corteva pentru fermierii români în 2022.

Vizualizat: 1861 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Fungicid de origine naturală, oferă agricultorilor care cultivă cereale, prima şi unica soluţie pentru Septoria în ultimii 15 ani

Alte articole in aceasta categorie

Soluții noi și durabile în controlul Sclerotiniei

Soluții noi și durabile în controlul Sclerotiniei

17 iunie 2024 - 15:47

Schimbările actuale ale climei pot crește riscul de boli și dăunători, influențând creșterea și dezvoltarea culturilor.

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

Ajutor plătit de APIA fermierilor, crescătorilor! Start de ASTĂZI!

17 iunie 2024 - 09:00

Agenţia de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunţă lansarea sesiunii 1 de depunere a Cererilor de finanțare pentru accesarea Schemei de ajutor de stat „Silvo-mediu și climă”, aferentă Intervenției DR-07„Silvo-mediu și climă” din cadrul PS PAC 2023-2027. Cererile de finanțare pentru schema de ajutor de stat pot fi depuse în intervalul 17 iunie 2024 ora 9,00 – 13 septembrie 2024, ora 14,30.

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

Lansarea AgroBayer: alături de agricultură prin inovație digitală

14 iunie 2024 - 15:00
  • Descoperă viitorul agriculturii cu platforma digitală completă AgroBayer
  • Platforma este concepută pentru a simplifica și îmbunătăți practicile agricole
Fără insecte dăunătoare în culturile de floarea-soarelui și porumb – portofoliul ADAMA: Mavrik, Lamdex Extra, Ninja

Fără insecte dăunătoare în culturile de floarea-soarelui și porumb – portofoliul ADAMA: Mavrik, Lamdex Extra, Ninja

13 iunie 2024 - 10:45

Fluctuațiile climatice, lipsa apei,împreună cu toți ceilalți factorii favorizanți, duc la prezența tot mai ridicată a dăunătorilor în culturile de câmp.

Cartoful, o cultură sănătoasă și profitabilă, cu produsele Corteva Agriscience

Cartoful, o cultură sănătoasă și profitabilă, cu produsele Corteva Agriscience

12 iunie 2024 - 17:13

Cartoful este unul dintre alimentele de bază în hrana oamenilor, iar cultura acestuia devine tot mai provocatoare, mai ales în contextul schimbărilor climatice.

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc

10 iunie 2024 - 12:49

FMC dă startul noului sezon de monitorizare Arc - monitorizare a dăunătorilor Ostrinia nubilalis (Sfredelitorul porumbului) și Helicoverpa armigera (Omida fructificațiilor) din cultura de porumb, cu ajutorul aplicației mobile Arc™ farm intelligence  program digital oferit gratuit de către compania FMC!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

Condiții necesare ajutor AFIR achiziții utilaje agricole!

07 iunie 2024 - 21:19

În vederea lansării sesiunii de depunere a solicitărilor de finanțare, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe pagina oficială de internet, www.afir.ro, versiunea finală a Ghidului solicitantului pentru submăsura 4.1 „Investiţii în exploataţii agricole”, componenta 4.1.1. prin care se finanțează achiziții simple de utilaje agricole.

Corteva aniversează cinci ani de creare a valorii

Corteva aniversează cinci ani de creare a valorii

07 iunie 2024 - 17:19

Livrarea inovației revoluționare pentru a ajuta fermierii să asigure hrana lumii într-un mod sigur și sustenabil

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

Atenție, fermieri! Amenzi de până la 20.000 de lei!

07 iunie 2024 - 16:17

În ședința de Guvern din 6 iunie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

ASTĂZI! Suma virată în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

07 iunie 2024 - 16:10

2,29 miliarde euro au intrat în conturile fermierilor români de la începutul acestui an și până în prezent, bani europeni rambursați de către Comisia Europeană pentru finanțarea măsurilor de sprijin derulate de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Ștefan Slavu: Pentru o fermă la început de drum MF 5713 este un tractor excelent

Originar din orașul Tecuci, jud. Galați, tânărul Ștefan Slavu a lucrat și a locuit aproximativ 15 ani în Vestul Europei. Acolo a dezvoltat două businessuri, însă a visat mereu să facă ceva acasă. Cu banii și experiența acumulată s-a întors în România și s-a apucat de agricultură. Din 2018 până în prezent a crescut de la 38 ha la aproximativ 200 ha, iar anul trecut și-a modernizat parcul de utilaje cu ajutorul fondurilor europene. Cum a decurs achiziția și de ce a ales modelul 5713M de la Massey Ferguson.

SIGMA România

contact: Strada Biharia, Nr. 26, Etaj 4, 013981,

București, Romania

T: + 40 21 233 10 64; office@saracakis.ro; www.saracakis.ro

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Vaca... vitezomană

Vaca... vitezomană
Merge un taran cu o vaca la abator si pe drum se intalneste cu un prieten, care avea BMW. Detalii