Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Corteva premiază femeile din agricultură: Cine sunt câştigătoarele programului TalentA 2021!

Publicat: 15 octombrie 2021 - 16:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 15 octombrie, dată la care este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, Corteva a anunţat câştigătoarele celei de-a doua ediţii a programului TalentA, dedicat femeilor care lucrează în agricultură.

În 2021, 33 de femei care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Programul TalentA pentru acest an a fost lansat de Corteva Agriscience pe 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a 4 luni, programul de training a constat în 18 cursuri segmentate în două module: 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business, construite si susținute de o echipă formată din 7 experți Corteva, în colaborare cu 9 consultanți ai companiei Star Performining. Toate cele 18 cursuri s-au desfăşurat online, în perioada iulie-septembrie, şi au inclus 65 de lecţii de business, 47 lecţii de agri-business, 112 filme educative, 18 webinarii şi 18 teste.

Conceptele din modulul de Business au oferit sprijin în dezvoltarea competenţelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor despre culturile de rapiță, porumb, floarea soarelui, cereale, viţă de vie, cartof şi, în premieră în acest an, despre nutriţie animală.

La finalul curusilor, în cea de-a doua etapă a programului, participantele au elaborat proiecte de afaceri în sectorul agricol, urmărind să respecte obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience: îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor.

Proiectele au fost analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Star Performining, care au decis câştigătoarele programului TalentA ediţia 2021:

Premiul I - 6.000 USD: COSMINA SOCEA
Studentă la Facultatea de Horticultură din Iaşi, Cosmina Socea vrea să pună pe picioare o afacere de procesare a alunelor de pădure, în satul Popeşti, comuna Girov, jud. Neamţ. Firma pe care o administrează, SC Poieni Fructe de Pădure SRL, exploatează o plantaţie de 20 de hectare şi o pepinieră de alun.

1-talenta-2021-premiul-1_b

 Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Cosmina SoceaMonica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience

Premiul II - 5.000 USD: CORINA OPREA
Corina Oprea vrea să dezvolte afacerea pomicolă a familiei sale din Voineşti, jud. Dâmboviţa, o cunoscută zonă pomicolă a ţării. Sub numele de “Crăiţa merelor” se ascunde o afacere de familie ce îmbină tradiţia, inovaţia şi sustenabilitatea. Ca să îşi dezvolte afacerea, produc şi suc de mere, mere uscate, iar, mai nou, şi clătite din piure de mere. De asemenea, organizează, pentru clienţii lor, excursii în livadă. Le spun clienţilor povestea merelor de Voineşti şi îi învaţă pe aceştia cum se cultivă merele, cum se culeg, dar şi cum să păstreze fructele peste iarnă, pentru a reduce risipa alimentară. Mai nou, organizează şi şedinţe foto în livada de meri şi au surprinzător de multe cereri de la diferiţi clienţi. „Este un pic de efort în plus pentru cei care se ocupă cu agricultura, dar noi, femeile, nu doar că putem să facem faţă, dar avem şi creativitatea necesară pentru a pune în practică chiar şi cele mai nebuneşti idei”, spune Corina Oprea.

2-talenta-2021-premiul-2_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Corina OpreaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul III - 4.000 USD: DIANA RABA şi MIRELA POPA
Diana Raba, conferenţiar la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMVB Timişoara, şi Mirela Popa, au realizat un proiect prin care urmăresc să dezvolte o gamă artizanală de conserve din legume şi fructe obţinute exclusiv din materii prime naturale, venind astfel în sprijinul producătorilor locali prin valorificarea materiilor prime horticole din zona de vest a ţării, inclusiv a fructelor din zona spontană a Banatului de Munte.

3-talenta-2021-premiul-3_b

Foto: Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Diana RabaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul special, în valoare de 1.500 USD, oferit de Star Performining, partenerul Corteva: ŞEFANIA LEOVEANU
Ştefania Leoveanu îşi doreşte să înfiinţeze o plantaţie de căpşuni pe 1 ha, în satul Soreni din jud. Dolj.

4-talenta-2021-premiul-4_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Ştefania Leoveanu, Radu Stănescu, managing partner Star Performining

La evenimentul de decernare a premiilor programului TalentA 2021, desfăşurat pe 15 octombrie la Crown Plaza din Bucureşti, a fost organizată şi o dezbatere despre rolul femeilor în agricultură. Au vorbit despre experienţa lor, despre provocări, realizări şi proiecte Monica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience, Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Aurelia Vişinescu, director general şi co-proprietar Domeniile Săhăteni, Andreea Roşca, administrator crama şi pensiunea „La Butoaie” şi Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo.

5 femei-corteva-talenta-2021_b

De asemenea, Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Corteva Eastern Europe şi Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România şi Republica Moldova au prezentat rezultatele financiare ale companiei în prima jumătate din 2021 şi noutăţile pe care le va aduce Corteva pentru fermierii români în 2022.

Vizualizat: 785 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Fungicid de origine naturală, oferă agricultorilor care cultivă cereale, prima şi unica soluţie pentru Septoria în ultimii 15 ani

Alte articole in aceasta categorie

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

OLAF: Un sfert din totalul subvențiilor agricole alocate României, FRAUDAT!

23 ianuarie 2022 - 07:42

Fraudă de 850.000 euro din subvențiile agricole destinate fermierilor români! Nici măcar un cent din aceşti bani nu a fost cheltuit în agricultură sau în România. De îndată ce a fost plătită subvenţia, banii au fost transferaţi în conturi bancare din Italia, de unde au fost retraşi rapid şi folosiţi pentru finanţarea altor activităţi criminale, susține Oficiul European de Luptă Antifraudă, OLAF, într-un comunicat transmis media.

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

Vot în Parlamentul European în favoarea crescătorilor români de animale!

21 ianuarie 2022 - 07:12

Votul din 20 ianuarie 2022, din Parlamentul European, reprezintă un pas important pentru fermierii români, care vor putea continua transportul de animale vii, inclusiv spre țările terțe! Anunță europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț important AFIR ASTĂZI!

Anunț important AFIR ASTĂZI!

20 ianuarie 2022 - 10:50

Garanțiile de participare sau de bună execuție constituite printr-un instrument de garantare emis de o instituție financiară nebancară nu sunt acceptate în procedurile de achiziție publică, anunță astăzi, 20 ianuarie 2022, Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Cooperativa Țara Mea va livra peste 80 de mii de tone de legume româneşti în acest an!

Cooperativa Țara Mea va livra peste 80 de mii de tone de legume româneşti în acest an!

19 ianuarie 2022 - 16:48

Cooperativa Ţara Mea va livra pe piaţă, în acest an, peste 80.000 tone de legume româneşti, cu 40% mai mult decât în 2021, în timp ce numărul membrilor s-a dublat la 5.000 de fermieri, a anunţat miercuri organizaţia agricolă.

Ministrul Chesnoiu, la Bruxelles: Legislația privind bunăstarea animalelor!

Ministrul Chesnoiu, la Bruxelles: Legislația privind bunăstarea animalelor!

19 ianuarie 2022 - 11:35

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, a participat luni, 17 ianuarie 2022, la Consiliul Agricultură și Pescuit, ce s-a desfășurat la Bruxelles. Cu această ocazie, ministrul francez al agriculturii și alimentației, Julien Denormandie, a prezentat prioritățile președinției franceze în domeniul agriculturii și pescuitului, având în vedere că Franța a preluat președinția rotativă a Consiliului, la 1 ianuarie 2022, anunță MADR, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

NATUREVO: Cheia unei fertilizari corecte în actuala criză energetică

NATUREVO: Cheia unei fertilizari corecte în actuala criză energetică

19 ianuarie 2022 - 07:43

In conditiile schimbarilor climatice si a conjuncturii energetice actuale fermierii se confruntă cu multe provocări. Acestia trebuie să fie eficienti pentru a rămâne în afaceri iar în sistemele de producție trebuie să fie flexibili si orientati deopotriva catre preocupările legate de mediu. Aceste cerințe sunt în plus față de provocările obișnuite ale vremii, bolilor si dăunătorilor, dar și a piețelor incerte. 

Doru Petricică este câştigătorul concursului Made in Romania lansat de MALAGROW!

Doru Petricică este câştigătorul concursului Made in Romania lansat de MALAGROW!

19 ianuarie 2022 - 07:36

Doru Petricică, din Vădăstriţa, jud. Olt, este câştigătorul concursului „Made in Romania”, lansat de Malagrow la începutul acestui an, pentru a susţine producătorii agricoli români şi tehnologiile inovatoare.

Ministrul Chesnoiu: Nou ajutor de 15 milioane euro pentru fermieri!

Ministrul Chesnoiu: Nou ajutor de 15 milioane euro pentru fermieri!

18 ianuarie 2022 - 07:27

Ministrul agriculturii, Adrian Chesnoiu, anunță că plafonul alocat ajutorului pentru procesarea produselor agricole primare va crește de la 2,5 milioane euro la 15 milioane euro, prevăzut în Planul Național Strategic 2023-2027.

Interzis de Comisia Europeană!

Interzis de Comisia Europeană!

17 ianuarie 2022 - 16:12

Comisia Europeană a adoptat, săptămâna trecută, o interdicție de utilizare a dioxidului de titan (E171) ca aditiv alimentar, anunță un comunicat al Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Ministrul Chesnoiu, anunț acum: Ajutorul pentru tineri fermieri!

Ministrul Chesnoiu, anunț acum: Ajutorul pentru tineri fermieri!

17 ianuarie 2022 - 06:09

Sprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri, principalele modificări au în vedere o simplificare a condițiilor de acordare a sprijinului, alocări distincte pentru zona montană și pentru agricultura ecologică și stabilirea sectoarelor prioritare: zootehnic, legume-fructe și cartofi, în cadrul principiilor de selecție, anunță Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Frăţia roboţilor LELY în ferma lui Neluţu Platon

Vă invităm să faceți cunoștință cu roboții Astronaut, Juno şi Discovery. Sunt inteligenţi, serioşi în tot ceea ce fac, nu se plâng niciodată, nu cer de mâncare şi nici concediu de odihnă. Bun venit în era agriculturii 4.0!

Combina Ideal și tractorul anului 2021, vedetele standului SIGMA România la INDAGRA 2021 Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei!

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii