ADAMA 22
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Corteva premiază femeile din agricultură: Cine sunt câştigătoarele programului TalentA 2021!

Publicat: 15 octombrie 2021 - 16:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Pe 15 octombrie, dată la care este sărbătorită Ziua Internaţională a Femeilor din Mediul Rural, Corteva a anunţat câştigătoarele celei de-a doua ediţii a programului TalentA, dedicat femeilor care lucrează în agricultură.

În 2021, 33 de femei care lucrează în agricultură şi locuiesc în zone rurale sau sunt studente în cadrul Universităților Agricole s-au înscris în programul TalentA dezvoltat de Corteva Agriscience. Acestea au participat la cursurile gratuite de dezvoltare a competențelor, care le-au oferit posibilitatea de a înțelege, învăța și practica conceptele, procesele și instrumentele necesare în dezvoltarea unei afaceri în Agri-Business.

Programul TalentA pentru acest an a fost lansat de Corteva Agriscience pe 4 iunie 2021. Derulat pe parcursul a 4 luni, programul de training a constat în 18 cursuri segmentate în două module: 10 cursuri de Business și 8 cursuri Agri-Business, construite si susținute de o echipă formată din 7 experți Corteva, în colaborare cu 9 consultanți ai companiei Star Performining. Toate cele 18 cursuri s-au desfăşurat online, în perioada iulie-septembrie, şi au inclus 65 de lecţii de business, 47 lecţii de agri-business, 112 filme educative, 18 webinarii şi 18 teste.

Conceptele din modulul de Business au oferit sprijin în dezvoltarea competenţelor manageriale pentru conducerea unei afaceri, iar conceptele modulului de Agri-Business au ajutat în extinderea cunoștințelor despre culturile de rapiță, porumb, floarea soarelui, cereale, viţă de vie, cartof şi, în premieră în acest an, despre nutriţie animală.

La finalul curusilor, în cea de-a doua etapă a programului, participantele au elaborat proiecte de afaceri în sectorul agricol, urmărind să respecte obiectivele de sustenabilitate ale Corteva Agriscience: îmbunătăţirea securităţii alimentare, asigurarea accesului la apă potabilă în comunități, susţinerea consumului responsabil, combaterea schimbărilor climatice şi conservarea ecosistemelor.

Proiectele au fost analizate de o comisie formată din 5 experți Corteva și 3 consultanți Star Performining, care au decis câştigătoarele programului TalentA ediţia 2021:

Premiul I - 6.000 USD: COSMINA SOCEA
Studentă la Facultatea de Horticultură din Iaşi, Cosmina Socea vrea să pună pe picioare o afacere de procesare a alunelor de pădure, în satul Popeşti, comuna Girov, jud. Neamţ. Firma pe care o administrează, SC Poieni Fructe de Pădure SRL, exploatează o plantaţie de 20 de hectare şi o pepinieră de alun.

1-talenta-2021-premiul-1_b

 Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Cosmina SoceaMonica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience

Premiul II - 5.000 USD: CORINA OPREA
Corina Oprea vrea să dezvolte afacerea pomicolă a familiei sale din Voineşti, jud. Dâmboviţa, o cunoscută zonă pomicolă a ţării. Sub numele de “Crăiţa merelor” se ascunde o afacere de familie ce îmbină tradiţia, inovaţia şi sustenabilitatea. Ca să îşi dezvolte afacerea, produc şi suc de mere, mere uscate, iar, mai nou, şi clătite din piure de mere. De asemenea, organizează, pentru clienţii lor, excursii în livadă. Le spun clienţilor povestea merelor de Voineşti şi îi învaţă pe aceştia cum se cultivă merele, cum se culeg, dar şi cum să păstreze fructele peste iarnă, pentru a reduce risipa alimentară. Mai nou, organizează şi şedinţe foto în livada de meri şi au surprinzător de multe cereri de la diferiţi clienţi. „Este un pic de efort în plus pentru cei care se ocupă cu agricultura, dar noi, femeile, nu doar că putem să facem faţă, dar avem şi creativitatea necesară pentru a pune în practică chiar şi cele mai nebuneşti idei”, spune Corina Oprea.

2-talenta-2021-premiul-2_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Corina OpreaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul III - 4.000 USD: DIANA RABA şi MIRELA POPA
Diana Raba, conferenţiar la Facultatea de Tehnologia Produselor Agroalimentare din cadrul USAMVB Timişoara, şi Mirela Popa, au realizat un proiect prin care urmăresc să dezvolte o gamă artizanală de conserve din legume şi fructe obţinute exclusiv din materii prime naturale, venind astfel în sprijinul producătorilor locali prin valorificarea materiilor prime horticole din zona de vest a ţării, inclusiv a fructelor din zona spontană a Banatului de Munte.

3-talenta-2021-premiul-3_b

Foto: Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Diana RabaRadu Stănescu, managing partner Star Performining

Premiul special, în valoare de 1.500 USD, oferit de Star Performining, partenerul Corteva: ŞEFANIA LEOVEANU
Ştefania Leoveanu îşi doreşte să înfiinţeze o plantaţie de căpşuni pe 1 ha, în satul Soreni din jud. Dolj.

4-talenta-2021-premiul-4_b

Foto: Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Ştefania Leoveanu, Radu Stănescu, managing partner Star Performining

La evenimentul de decernare a premiilor programului TalentA 2021, desfăşurat pe 15 octombrie la Crown Plaza din Bucureşti, a fost organizată şi o dezbatere despre rolul femeilor în agricultură. Au vorbit despre experienţa lor, despre provocări, realizări şi proiecte Monica Sorribas, marketing leader pentru Europa şi vicepreşedinte Corteva Agriscience, Maria Cîrjă, director marketing Corteva Agriscience România și Republica Moldova, Aurelia Vişinescu, director general şi co-proprietar Domeniile Săhăteni, Andreea Roşca, administrator crama şi pensiunea „La Butoaie” şi Gabriela Rizescu, director marketing Alcedo.

5 femei-corteva-talenta-2021_b

De asemenea, Jean Philippe Riffat, Commercial Unit Leader Corteva Eastern Europe şi Jean Ionescu, Country Leader Corteva Agriscience în România şi Republica Moldova au prezentat rezultatele financiare ale companiei în prima jumătate din 2021 şi noutăţile pe care le va aduce Corteva pentru fermierii români în 2022.

Vizualizat: 1265 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Corteva Agriscience lansează Inatreq™ Active pentru cereale, în Europa

Fungicid de origine naturală, oferă agricultorilor care cultivă cereale, prima şi unica soluţie pentru Septoria în ultimii 15 ani

Alte articole in aceasta categorie

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

Comunicat AFIR ASTĂZI: Ajutor micii fermieri 15.000 euro/fermier!

12 august 2022 - 20:34

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a publicat lista fermierilor care au solicitat finanțare pentru dezvoltarea fermelor mici (submăsura 6.3 din Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020). Acest Raport de selecție lunar, publicat pe pagina de internet a AFIR în data de 12.08.2022, conține lista cererilor de finanțare depuse online în perioada 27 octombrie – 26 noiembrie 2021 (respectiv, etapa a treia din sesiunea 2021 a submăsurii 6.3).

PT303 – hibridul fermierilor campioni la rapiță

PT303 – hibridul fermierilor campioni la rapiță

11 august 2022 - 12:36

De pe câmpurile din județul Suceava și până la cele din județul Giurgiu, din Arad și până în Teleorman ori Giurgiu, hibridul PT303 a dovedit în acest an că poate oferi producții ridicate, iar agricultorii să fie mulțumiți de performanțele acestuia, deci să devină fermieri campioni. De aceea, compania Corteva Agriscience face cunoscute experiențele lor și continuă prezentarea tehnologiilor aplicate în ferme.

Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul

Ambrozia, o buruiană care și-a găsit leacul

11 august 2022 - 11:15

Folosirea unor produse inovatoare de protecția plantelor în culturile agricole va reduce la minimum răspândirea alergenilor periculoși în societate.

Decizii inteligente pentru gestionarea dăunătorilor din cultura de porumb

Decizii inteligente pentru gestionarea dăunătorilor din cultura de porumb

11 august 2022 - 10:13

Avertizare! Se înregistrează zbor intens al fluturilor de Helicoverpa armigera la porumb!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

Interveniți de urgență pentru a salva fermierii români!

11 august 2022 - 08:24

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) solicită Ministerului Agriculturii să intervină de urgență pentru a salva fermierii români. FACIAS a transmis un comunicat media. 

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

Bani agricultură APROBAȚI ASTĂZI de Guvern!

10 august 2022 - 17:13

Guvernul a aprobat astăzi, 10 august 2022, Hotărârea privind stabilirea bugetului pentru implementarea Programului pentru şcoli al României în perioada 2017-2023 pentru anul şcolar 2022-2023.

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

MADR ASTĂZI: Plățile pentru fermierii din Programul Tomata!

10 august 2022 - 16:50

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a primit de la alte 10 județe deconturi în vederea efectuării plăților pentru beneficiarii Programului Tomata. Față de săptămâna trecută, numărul cererilor transmise pentru decontare a crescut considerabil, astfel că, s-au primit cereri pentru 4.388 de beneficiari, în valoare de 66.256.920 milioane lei.

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

APIA ACUM: Start plata micrograntului APIA 5.000 euro/fermier!

10 august 2022 - 16:29

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță astăzi, 10 august 2022, că a început plățile pentru beneficiarii micrograntului de 5.000 euro/fermier. 

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

MADR ASTĂZI: Suprafața agricolă distrusă de secetă!

09 august 2022 - 20:21

Ministerul Agriculturii anunță în fiecare zi situația suprafețelor calamitate pentru care s-au întocmit procese-verbale de constatare a pagubelor.

Ministrul DAEA ASTĂZI: Programul de măsuri pentru fermieri, crescători animale!

Ministrul DAEA ASTĂZI: Programul de măsuri pentru fermieri, crescători animale!

09 august 2022 - 18:42

Ministrul Petre Daea a condus în data de 9 august 2022, la sediul MADR, ședința Comitetului interministerial pentru gestionarea efectelor produse de schimbările climatice în agricultură, în prezența tuturor membrilor care fac parte din această structură, anunță MADR, într-un comunicat transmis Agroinfo. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

NATUREVO: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării”

FlexiTech Agro, fertilizare integrată: „Luăm cultura de la zero și să o ducem până la momentul recoltării” - Mihaela Radu, director de marketing Naturevo

Starea culturilor în Vest! De vorbă cu fermierul Varga Ștefan din Nădlac Krone Highland – chemarea muntelui Tractoare de colecție în combinație cu utilaje din gama actuală KRONE! Imagini rare

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii