Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

BIOSTIMULATORII ȘI EFECTUL BENEFIC ASUPRA PLANTELOR

Publicat: 24 februarie 2022 - 11:21
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Biostimularea culturilor de cereale păioase și de rapiță !

Biostimulatorii au un impact pozitiv asupra diferitelor faze de dezvoltare și creștere a culturilor, fapt demonstrat prin numeroase cercetări agricole. Biostimulatorii stimulează creșterea și dezvoltarea plantelor pe întregul ciclu de viață al culturii de la germinația semințelor până la maturitate într-un număr mare de moduri: 

  • Îmbunătățind eficiența metabolismului plantei pentru a induce creșterea producției și calitatea superioară;
  • Crescând toleranța plantei și recuperare la factorii de stres abiotici;
  • Facilitând asimilarea elementelor nutritive, translocarea și utilizarea lor;
  • Îmbunătățind caracteristicile de calitate ale produsului, incluzând conținutul de zahăr, culoarea, gustul, etc. ;
  • Reglând și îmbunătățind echilibrul apei din plantă;
  • Îmbunătățind anumite proprietăți fizico-chimice ale solului și promovând dezvoltarea microorganismelor din sol complementare

AGRII_Biostimulatori (1)_bCum se diferențiază biostimulatorii de inputurile tradiționale? 


  • Biostimulatorii acționează printr-un mecanism diferit de cel al îngrășămintelor, indiferent dacă conțin sau nu elemente nutritive;
  • Biostimulatorii sunt diferiți de produsele de protecția plantelor pentru că ei acționează doar asupra vigorii plantelor și nu au efect direct împotriva bolilor și dăunătorilor; 
  • Biostimularea culturii este complementară nutriției și protecției culturii;
  • Biostimulatorii nu sunt pesticide ! 

 

Biostimularea culturilor de cereale și rapiță la primul tratament (T1)


Pentru a ajuta culturile de cereale de toamnă (grâu, orz, triticale, secară) și de rapiță să se refacă după perioada de iarnă și să aibă un start bun, recomandăm aplicarea, odată cu primul tratament a unui biostimulator. PHYSIOCROP este un produs fertilizant cu efect biostimulator. Aplicarea foliară a PHYSIOCROP, în doză de 1,0-1,5 l/ha ajută cultura să depășească momentele de stres, astfel: are o acțiune de stimulare a plantei pentru economisirea energiei în timpul sintezei proteice; reduce stresul abiotic, ajută la revenirea rapidă a culturii după sezonul rece, în cazul secetei, schimbărilor de temperatură, dar și în cazul bolilor sau efectelor fitotoxice provocate de tratamentele cu produse de protecția plantelor; Crește gradul de dezvoltare al rădăcinilor și viteza de absorbție al nutrienților; crește metabolismul azotului. 

Un alt produs recomandat este NUTRI-PHITE PGA, un biostimulator și un complex nutritiv brevetat, unic, pentru maximizarea absorbției azotului și o mai bună dezvoltare a rădăcinilor. Crește absorbția, sinteza și utilizarea îngrășămintelor, ducând la o mai bună instalare și creștere, dar și la o producție și calitate superioară. NUTRI-PHITE® PGA este un produs conceput pentru a crește eficiența fertilizării. NUTRI-PHITE® PGA asigură culturii cantitatea de fosfor necesară în fazele critice (imediat după răsărire, înainte de înflorit) atunci când plantele nu pot utiliza în mod eficient rezerva de fosfor din sol.


Biostimularea culturilor de cereale și rapiță, la al doilea tratament (T2)


Pentru a atinge niveluri de producție ridicate, nu trebuie neglijată aplicarea unui biostimulator la culturile de grâu, orz, secară sau rapiță și la al doilea tratament. Pe fondul necesității de a utiliza cât mai bine îngrășămintele aplicate, utilizarea unui biostimulator care crește gradul de utilizare al acestora este mai mult decât binevenită. 

Astfel, ROUTER - un produs fertilizant cu efect biostimulator crește viteza de distribuție a fotoasimilatelor către bob, viteza de absorbție a nutrienților și stimulează creșterea și dezvoltarea boabelor. Datorită formulării sale speciale și îmbogățirii cu microelemente specifice, este imediat absorbit de către plante. Conține aminoacizi liberi, zaharuri și microelemente cu rol în absorbție și translocare. 

În plus, aplicarea biostimulatorului ROUTER la culturile de cereale și rapiță reduce stresul abiotic, ajută la revenirea rapidă a culturii în cazul secetei, schimbărilor de temperatură dar și în cazul bolilor sau efectelor fitotoxice provocate de tratamentele cu produse de protecția plantelor. ROUTER crește calitatea producției, deoarece stimulează sinteza compușilor aromatici, polifenolici, antioxidanți precum și a altor compuși organici ce au un rol important din punct de vedere organoleptic; cu un impact puternic asupra productivității. ROUTER stimulează creșterea și dezvoltarea boabelor.

Un alt produs recomandat este SAMPPI - un îngrășământ pentru aplicare foliară, recomandat în cadrul tehnologiilor intensive de cultură a cerealelor. Produsul conține macroelemente, microelemente sub formă chelatată și substanțe organice. Plantele pot absorbi ușor compușii SAMPPI. Substanțele organice și adjuvantul cresc efectul îngrășământului aplicat. Acizii organici sunt elemente naturale ale metabolismului plantei, zaharurile furnizează energie celulelor și pentru transportul nutrienților în plantă. SAMPPI este un îngrășământ eficient ce furnizează elemente nutritive și asigură calitatea recoltei. Produsul previne instalarea bolilor fiziologice și stimulează menținerea unei stări fitosanitare corespunzătoare.

Includeți în cadrul programelor de tratamente și cel puțin un biostimulator – astfel asigurați o pornire rapidă în vegetație, dezvoltarea unui sistem radicular mai puternic, o absorbție mai bună a îngrășămintelor și în final o producție mai ridicată. 

Pentru mai multe detalii referitoare la utilizarea biostimulatorilor contactează un reprezentant AGRII sau vizitează site-ul www.agrii.ro


Un articol de
Dr. Ing. Valerian IȘTOC
Business Development Director, Agrii România

 

Vizualizat: 1207 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii