Adama
Vinasa Rompak

Avansarea practicilor de ambalare circulară pentru un viitor sustenabil al agriculturii

Publicat: 31 mai 2024 - 15:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Astăzi, protejarea mediului și a resurselor naturale este esențială pentru fermierii din România prin acțiuni care îmbunătățesc reziliența agriculturii la schimbările climatice.

Gestionarea corespunzătoare a deșeurilor provenite din activități agricole, inclusiv a materialelor plastice din ambalajele produselor și a reziduurilor din diverse procese agricole, este esențială pentru diminuarea impactului asupra mediului. Soluții precum reducerea cantității de deșeuri, reciclarea, reutilizarea materialelor și încorporarea alternativelor sustenabile sunt cruciale pentru promovarea sustenabilității în agricultură.

Sustainability_Corteva Agriscience_Circular Packaging Practices for a Sustainable Agriculture_b

Corteva Agriscience, compania internațională de cercetare și dezvoltare în agricultură, este poziționată în fruntea acestor eforturi cu o strategie de sustenabilitate cuprinzătoare. Raportul recent al companiei privind Sustenabilitatea și ESG prezintă obiective ambițioase menite să îndeplinească criterii riguroase de sustenabilitate. Aceste obiective includ diminuarea impactuluimaterialelor reziduale, utilizarea ambalajelor sustenabile și reducerea amprentei de carbon asociată produselor agricole. Până în 2025, Corteva își propune ca toate noile produse din portofoliul său de semințe și protecțiaplantelor să respecte aceste criterii de sustenabilitate, demonstrând un angajament ferm față de protecția mediului.

În România, Corteva exemplifică aceste inițiative prin adoptarea unei abordări de economie circulară în utilizarea materialelor de ambalare. Această abordare sporește potențialul de reciclare și reutilizare a materialelor, reducând astfel impactul asupra mediului. De exemplu, ambalajele semințelor marca Pioneer® în România utilizează materiale reciclabile, precum saci de hârtie și paleți de lemn. Aceste materiale sunt alese pentru a minimiza poluarea, iar paleții de lemn deteriorați sunt reparați, nu înlocuiți, reflectând angajamentul companiei față de sustenabilitate.

Ca parte a eforturilor sale mai ample de sustenabilitate, Corteva abordează utilizarea materialelor plastice în operațiunile sale pentru a atenua impactul asupra mediului. Inițiativele companiei implică un program detaliat de gestionare a deșeurilor care asigură gestionarea responsabilă a foliilor de ambalare și a curelelor de plastic utilizate pentru ambalarea produselor. Astfel, programul asigură colectarea materialelor pentru a fi reciclate separat și gestionate în conformitate cu reglementările de mediu. Împreună cu un consultant de mediu, aceste procese sunt aliniate la standardele de mediu în cadrul întâlnirilor lunare.

Corteva Agriscience este dedicată direcționării industriei agricole către un viitor mai sustenabil prin abordarea provocărilor actuale de mediu. În plus, compania stabilește un standard global pentru agricultura sustenabilă, cu fermierii jucând un rol crucial în aceste inițiative prin alegerea soluțiilor Corteva, sprijinind astfel și promovând practicile prietenoase cu mediul.

Autor: Maria Cîrjă, Marketing Manager pentru România și Republica Moldova la Corteva Agriscience

Despre Corteva Agriscience  

Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opțiuni avantajoase pe piață prin strategia sa unică de distribuție, împreună cu mixul său echilibrat și divers de semințe, produse de protecția a plantelor și servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură și o linie de produse și tehnologii de top în industrie, ce pot genera creșteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părțile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăți viața celor care produc și a celor care consumă și asigurând progresul generațiilor viitoare.

Mai multe informații sunt disponibile pe www.corteva.ro

Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube

# # #

™ ® ℠ Mărci comerciale și de servicii ale Corteva Agriscience și a companiilor afiliate

 

Contact Corporate Communications Corteva: 

Ana-Maria Grigore

+40 (754) 228 975

Anamaria.grigore@corteva.com

Vizualizat: 537 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii