KWS+
Reclama header after big part 2

A murit HELMUT CLAAS, PIONIER al UTILAJELOR AGRICOLE

Publicat: 07 ianuarie 2021 - 13:40
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Helmut Claas, pentru o perioadă lungă director general, preşedinte al Consiliului de supraveghere şi preşedinte al Comitetului acţionarilor grupului CLAAS, a decedat pe 5 ianuarie 2021, la vârsta de 94 de ani.

helmut-claas-deces_bReprezentanţii Grupului Claas transmit că moartea lui a venit ca un mare şoc. Împreună cu familia şi toate rudele, nu doar peste 11.000 de angajaţi din întreaga lume îl deplâng pe Helmut Claas, dar şi o întreagă industrie, care a pierdut o personalitate europeană marcantă.

De la o firmă de utilaje agricole cu 100 de angajaţi, la unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global

Helmut Claas s-a născut în 1926 la Harsewinkel. Părinţii săi, August şi Paula Claas, au condus o mică firmă de utilaje agricole, cu o forţă de muncă de aproximativ 100 de persoane. A terminat ucenicia ca instalator pentru utilaje, după ce a absolvit şcoala. A urmat experienţa practică în companii de prelucrare a metalelor şi formarea practică suplimentară în turnare. După un studiu complementar al agriculturii la Paris, a preluat planificarea şi înfiinţarea unui distribuitor CLAAS în Franţa, care funcţionează acum sub numele de CLAAS France SAS. S-a alăturat firmei de familie înfiinţată de părinţii săi în Harsewinkel, în 1958. Aici s-a dedicat iniţial domeniului său de specialitate, ingineria.

În 1962 a fost numit director general. Helmut Claas a acceptat funcţia de asociat care răspunde în mod personal atunci când compania a fost reorganizată ca societate în nume colectiv în 1978. În 1996, ca parte a restructurării companiei într-o societate pe acţiuni, el a trecut de la rolul de director general la funcţia de preşedinte atât al Consiliului de supraveghere, cât şi al Comitetului acţionarilor.

Dominator, Lexion, Jaguar şi Xerion – dezvoltate sub conducerea lui Helmut Claas

Helmut Claas s-a concentrat întotdeauna în mod special asupra dezvoltării produselor de pionierat şi producerea lor în serie într-un mod rentabil. În epoca sa, după succesul modelului DOMINATOR, a apărut noua construcţie a combinei LEXION, care este astăzi cea mai eficientă combină din lume. De asemenea, combina de recoltat furaje JAGUAR şi tractorul XERION de mari dimensiuni au fost dezvoltate sub conducerea lui Helmut Claas, autorul poveştii de succes.

În 2003, a reuşit să facă un pas important către viitorul companiei: CLAAS a preluat afacerea completă cu tractoare de la Renault Agriculture din Franţa. Şi în alte privinţe, internaţionalizarea a continuat să progreseze odată cu înfiinţarea şi extinderea unităţilor de producţie în Rusia, SUA şi China.

Distincţii internaţionale

Patru universităţi de renume internaţional din Ungaria, Regatul Unit, Bulgaria şi Germania au acordat doctorate onorifice (Dr. h. C.) lui Helmut Claas. În anul 2000 a primit titlul onorific de „doctor în ştiinţe agricole” de la Universitatea din Stuttgart-Hohenheim. Această universitate l-a făcut, de asemenea, senator de onoare în 2004.

În iunie 2009, Universitatea Goryachkin din Moscova i-a conferit un titlu onorific de profesor. Tot în 2009, Helmut Claas a fost numit Cavaler al Legiunii de Onoare Franceze ca recunoaştere a eforturilor sale de pionier în domeniul cooperării franco-germane. În noiembrie 2013, Helmut Claas a fost introdus, în cele din urmă, în Galeria celor mai celebri producători de echipamente din SUA (Hall of Fame of American Equipment Manufacturers (AEM)). Un alt moment important a fost acordarea medaliei Diesel de către Institutul German de Invenţii în 2017.

Premii personale, precum cetăţenia onorifică a oraşului său natal Harsewinkel, Germania, Medalia pentru Merit a statului german Baden-Württemberg, precum şi Ordinul de Merit al ministrului francez al agriculturii completează activitatea sa de-o viaţă.

Fermier în Marea Britanie

Helmut Claas a fost în primul rând fermier. El a condus o fermă în East Anglia, Marea Britanie şi a stat adesea acolo cu soţia sa, Erika. Îi plăcea să păstreze legătura cu fermierii din împrejurimi şi a fost foarte interesat de problemele legate de firmele agricole. El a fost, de asemenea, pasionat de vânătoare.

Helmut Claas se ocupa de mult de dezvoltarea continuă a afacerii de familie, deoarece generaţia următoare a preluat deja conducerea grupului CLAAS. În consecinţă, astăzi, fiica sa, Cathrina Claas-Mühlhäuser, gestionează procesul decizional şi dezvoltarea grupului de companii de succes.

Moartea lui Helmut Claas lasă în urmă, în lumea tehnicii agricole, un gol care nu poate fi umplut. Familia sa, toţi acţionarii, Comitetul executiv al grupului şi personalul deplâng trecerea în nefiinţă a unei mari personalităţi şi vor continua să dezvolte grupul CLAAS aşa cum acesta şi-ar fi dorit.

Despre CLAAS: De la o afacere de familie, la vânzări 4 miliarde euro, în 2020 şi peste 11.400 de angajaţi în toată lumea

CLAAS (www.claas-group.com) este o afacere de familie fondată în anul 1913 şi unul dintre cei mai importanţi producători de utilaje agricole la nivel global. Compania cu sediul în Harsewinkel, Westfalia, este lider pe piaţa europeană de combine de recoltat. CLAAS este lider mondial în ceea ce priveşte un alt mare grup de produse, combinele autopropulsate de recoltat furaje. Totodată, CLAAS este un nume de referinţă de top la nivel mondial în ingineria agricolă, în domeniul tractoarelor, preselor de balotat şi al utilajelor agricole de recoltat furaje verzi. Portofoliul de produse al companiei CLAAS include, de asemenea, tehnologie a informaţiei de ultimă oră în ceea ce priveşte agricultura. CLAAS are peste 11.400 de angajaţi la nivel mondial şi a generat vânzări de 4 miliarde de euro în exerciţiul financiar 2020.

Foto: Helmut Claas în 2016, la vârsta de 90 de ani

Vizualizat: 1613 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

BURSELE INTERNAȚIONALE HELMUT CLAAS 2020!

EVENIMENT. Ca in fiecare an, tinerele talente au primit pentru proiectele lor diploma de excelență în domeniul științelor inginerești și agricole Burse Helmut Claas și alte premii în valoare totală de peste 36.000 de euro din partea Fundației Claas din Germania.

CLAAS şi E-FARM.COM au semnat pentru colaborare!

CLAAS şi E-FARM.COM au semnat pentru colaborare!

Compania CLAAS a încheiat un contract de colaborare cu platforma online pentru utilaje rulate E-FARM.COM. Start-up-ul din Hamburg gestionează întregul proces de comercializare a utilajelor agricole rulate.

CLAAS prezintă noul sistem CEBIS MOBILE cu ecran tactil pentru toate modelele LEXION 700/600

CLAAS prezintă noul sistem CEBIS MOBILE cu ecran tactil pentru toate modelele LEXION 700/600

Prin intermediul noului CEBIS MOBILE pentru gama de utilaje LEXION 700/600, CLAAS stabileşte noi standarde în utilizarea sistemelor de asistenţă pentru operator consacrate CRUISE PILOT, CEMOS DIALOG şi CEMOS AUTOMATIC.

LANSARE GLOBALĂ a noului program de CERTIFICARE CLAAS pentru UTILAJE AGRICOLE RULATE achiziţionate de la dealeri

LANSARE GLOBALĂ a noului program de CERTIFICARE CLAAS pentru UTILAJE AGRICOLE RULATE achiziţionate de la dealeri

CLAAS nu este numai lider global în producţia de utilaje agricole, ci şi un operator de succes pe piaţa internaţională de utilaje rulate. 

CLAAS va construi un NOU CENTRU de TESTARE!

CLAAS va construi un NOU CENTRU de TESTARE!

CLAAS îşi sporeşte în mod semnificativ capacitatea de testare pentru dezvoltarea de utilaje agricole noi prin construirea unui nou centru lângă sediul său din Harsewinkel.

Helmut CLAAS a primit Medalia Diesel pentru CEA MAI MARE REALIZARE în materie de INOVAŢIE

Helmut CLAAS a primit Medalia Diesel pentru CEA MAI MARE REALIZARE în materie de INOVAŢIE

Helmut Claas, de mulţi ani asociat comanditat al Grupului CLAAS, a primit Medalia Rudolf Diesel acordată de Institutul German pentru Invenţii (Deutsches Institut für Erfindungswesen) la categoria „cea mai mare realizare în materie de inovaţie”. 

Alte articole in aceasta categorie

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

AJUTOR DE STAT CARE NU A FOST NOTIFICAT LA COMISIA EUROPEANĂ! TERMENUL EXPIRĂ PE 29 IANUARIE!

AJUTOR DE STAT CARE NU A FOST NOTIFICAT LA COMISIA EUROPEANĂ! TERMENUL EXPIRĂ PE 29 IANUARIE!

25 ianuarie 2021 - 15:37

COMUNICAT! Asociația Companiilor de Distribuție de Bunuri din România solicită Guvernului României reintrarea de urgență în legalitate! Ministerul Fondurilor Europene a nesocotit obligatia de a notifica Comisiei Europene modificarea Schemei de ajutor de stat instituite prin Legea nr. 220/2020 de aprobare a OUG nr 130/2020. 29 ianuarie 2021 este termenul limită pentru cereri finanțare Măsura 3 - ajutoare de investiții de câte 50.000 - 200.000 de euro, avertizează un comunicat ACDBR transmis AGROINFO.

Oferte promoționale pentru sezonul 2021: floarea-soarelui în sistem Clearfield® Plus

Oferte promoționale pentru sezonul 2021: floarea-soarelui în sistem Clearfield® Plus

25 ianuarie 2021 - 11:47

Ianuarie e luna în care fermierii își pot face planurile care să le ofere avantaje pe tot parcursul anului. În întâmpinarea dorinței de a obține un preț avantajos pentru semințe și produsele pentru protecția plantelor de top, compania BASF Agricultural Solutions România a creat 5 oferte care răspund nevoilor diferite ale celor care cultivă floarea-soarelui.

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

25 ianuarie 2021 - 11:05

SITUAȚIA PLĂȚILOR. Prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune au intrat în România, până la data de 31 decembrie 2020, 15,53 de miliarde de euro. La această sumă se adaugă 7,92 miliarde de euro plățile directe către fermieri, anunță Ministerul Fondurilor Europene.

BASF a pregătit o ofertă promoțională pentru fermierii care cultivă grâu

BASF a pregătit o ofertă promoțională pentru fermierii care cultivă grâu

21 ianuarie 2021 - 12:56

Luna ianuarie debutează cu o ofertă promoțională pregătită de BASF Agricultural Solutions România special pentru fermierii care vor să își protejeze cultura de grâu și să economisească fără să renunțe la calitatea produselor.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 Ianuarie 2021!

20 ianuarie 2021 - 08:57

Caracteristici meteorologice. Pe ansamblu, în această perioadă va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în aproape toată țara. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între -5...11°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...10°C, în majoritatea zonelor de cultură.

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

MINISTRUL AGRICULTURII, DECLARAȚII ASTĂZI!

20 ianuarie 2021 - 07:44

ANUNȚ. Ministerul Agriculturii organizează astăzi, 20 ianuarie 2021, de la ora 12, o conferinţă de presă referitoare la derularea programului POCA ''Consolidarea capacităţii MADR de a elabora politici şi reglementări specifice în vederea implementării unui sistem strategic naţional pentru trasabilitatea şi integritatea produselor agroalimentare''.

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

MADR: AUTORIZAȚII TEMPORARE PENTRU NEONICOTINOIDE!

19 ianuarie 2021 - 14:41

COMUNICAT MADR. Pentru campania de primăvară 2021, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), în temeiul art. 53 al Regulamentului CE 1107/2009, a autorizat utilizarea în situații de urgență a unor produse pe bază de substanțe active din categoria neonicotinoidelor la tratarea semințelor de porumb, precum și a semințelor de sfeclă de zahăr tratate cu un produs de protecția plantelor pe bază de neonicotinoide.

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

SUBVENȚIE APIA PENTRU SECTORUL VEGETAL ȘI ZOOTEHNIE! TERMEN 1 FEBRUARIE 2021!

19 ianuarie 2021 - 09:27

COMUNICAT APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari că până la data de 01 februarie 2021 inclusiv, se depun Cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 octombrie - 31 decembrie 2020 (trim. IV al anului 2020).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii