KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Punct de vedere al CAN cu privire la articolul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor...”

Publicat: 17 aprilie 2015 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După publicarea articolului cu titlul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor... lipsită de conţinut!”, Camera Agricolă Naţională a trimis un punct de vedere oficial pe adresa redacţiei. Iată precizările CAN!

Având în vedere articolul publicat în data de 16 aprilie 2015 pe portalul dumneavoastră de informare, membrii Camerei Agricole Naţionale solicită domnului Danuţ Radiş, expunerea corectă a mai multor date şi informaţii.
Astfel, MADR reprezentat de ministrul Daniel Constantin şi secretar de stat Daniel Botănoiu, alături de membrii CAN şi în colaborare cu toţi preşedinţii camerelor agricole nou înfiinţate au colaborat şi conlucrat la modificarea Legii camerelor pentru agricultură (Ordonanţa 58/2012) pentru a susţine şi da o formă legislativă care reprezintă producătorii şi respectă şi cerinţele şi drepurile acestora, pe toate sectoarele. Pentru propunerea legislativă au fost consultate şi asociaţiile profesionale în domeniu şi alte instituţii care îi reprezintă pe fermieri/producători.

PROPUNERILE LEGISLATIVE înregistrate la nivelul Ministerului Agriculturii precum şi procesele verbale încheiate ca urmare a şedinţelor de lucru şi dezbatere pe această lege sunt dovezi clare ce justifică colaborarea şi implicarea ministerului în elaborarea unei forme legislative care să vină în sprijinul producătorilor români.

În luna februarie, domnul ministru Constantin şi domnul secretar de stat Botănoiu au solicitat prezenţa membrilor CAN în cadrul Comisiei pentru agricultură din Senat unde s-au dezbătut aceste propuneri legislative pentru a stabili forma finală a legii. Modificări au fost majore inclusiv legate de finanţare. Vă reamintim că LA SOLICITAREA CAN-ului, Ministerul a fost de acord cu susţinerea financiară de 10 milioane lei pentru înfiinţarea tuturor camerelor agricole din ţară şi acordarea de sprijin financiar timp de 2 ani pentru funcţionare acestor camere.

Facem apel la bunăvoinţă şi în baza frumoasei colaborări să redaţi aceste informaţii pentru a expune atât punctul de vedere al CAN-ului cât şi situaţia reală a implicării MADR-ului faţă de camerele agricole şi faţă de modificarea legislativă.
Vă mulţumim anticipat,
MEMBRII CAN.

Vizualizat: 3482 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

RĂZBOIUL ECONOMIC e o realitate incontestabilă!

RĂZBOIUL ECONOMIC e o realitate incontestabilă!

09 august 2019 - 08:44

De altfel, oricât ar părea de aiurea, pacea nu există! Doar iluzia unei stări domestice în care lumea muncește pentru o viitoare conflagrație. Însă o anumită liniște creatoare, da, putem spune că se mai poate găsi între două lupte pe ceva anume.

"Trăiesc un an ce mă va duce la faliment" - Viorel Ilaş, agricultor

07 septembrie 2015 - 14:58

Cât a fost vara de lungă (ba chiar şi în prelungiri!), Ministrul Agriculturii a condus, cu aplomb, caravana PNDR 2014-2020 şi, la toate criticile şi recomandările primite cum că mai bine ar sta la Bucureşti să muncească, în loc să se plimbe, el a dat vina pe presă că nu a promovat PNDR-ul aşa cum şi-a dorit MADR-ul! Sincer, nici nouă nu ne place modul în care promovează Ministerul noul PNDR...

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021!

În ultimii ani, mulţi producători au prezentat prototipuri ale unor "roboţi" - adevărate tractoare autonome. Dar AgBot, dezvoltat de AgXeed, va fi comercializat curând în Regatul Unit.

Robotul dezvoltat de startup-ul olandez AgXeed este acţionat de un motor standard Deutz, cu patru cilindri, de 156 CP, cuplat la un generator electric. La primul prototip, viteza maximă atinsă, cu ajutorul transmisiei electrice, este de 13,5 km/oră.

Tractorul autonom poate tracta şi acţiona echipamente electrice prin intermediul conectorilor săi de până la 136 CP/700 V. În toamna anului trecut, AgBot a fost testat în combinaţie cu numeroase implemente Imants, inclusiv sapă rotativă şi subsoliator, transformate pentru acţionare electrică.

Mai multe informații despre AgXeed aici: https://www.revista-ferma.ro/articole/agricultura-viitorului/primul-agbot-este-in-camp

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii