Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Punct de vedere al CAN cu privire la articolul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor...”

Publicat: 17 aprilie 2015 - 14:59
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

După publicarea articolului cu titlul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor... lipsită de conţinut!”, Camera Agricolă Naţională a trimis un punct de vedere oficial pe adresa redacţiei. Iată precizările CAN!

Având în vedere articolul publicat în data de 16 aprilie 2015 pe portalul dumneavoastră de informare, membrii Camerei Agricole Naţionale solicită domnului Danuţ Radiş, expunerea corectă a mai multor date şi informaţii.
Astfel, MADR reprezentat de ministrul Daniel Constantin şi secretar de stat Daniel Botănoiu, alături de membrii CAN şi în colaborare cu toţi preşedinţii camerelor agricole nou înfiinţate au colaborat şi conlucrat la modificarea Legii camerelor pentru agricultură (Ordonanţa 58/2012) pentru a susţine şi da o formă legislativă care reprezintă producătorii şi respectă şi cerinţele şi drepurile acestora, pe toate sectoarele. Pentru propunerea legislativă au fost consultate şi asociaţiile profesionale în domeniu şi alte instituţii care îi reprezintă pe fermieri/producători.

PROPUNERILE LEGISLATIVE înregistrate la nivelul Ministerului Agriculturii precum şi procesele verbale încheiate ca urmare a şedinţelor de lucru şi dezbatere pe această lege sunt dovezi clare ce justifică colaborarea şi implicarea ministerului în elaborarea unei forme legislative care să vină în sprijinul producătorilor români.

În luna februarie, domnul ministru Constantin şi domnul secretar de stat Botănoiu au solicitat prezenţa membrilor CAN în cadrul Comisiei pentru agricultură din Senat unde s-au dezbătut aceste propuneri legislative pentru a stabili forma finală a legii. Modificări au fost majore inclusiv legate de finanţare. Vă reamintim că LA SOLICITAREA CAN-ului, Ministerul a fost de acord cu susţinerea financiară de 10 milioane lei pentru înfiinţarea tuturor camerelor agricole din ţară şi acordarea de sprijin financiar timp de 2 ani pentru funcţionare acestor camere.

Facem apel la bunăvoinţă şi în baza frumoasei colaborări să redaţi aceste informaţii pentru a expune atât punctul de vedere al CAN-ului cât şi situaţia reală a implicării MADR-ului faţă de camerele agricole şi faţă de modificarea legislativă.
Vă mulţumim anticipat,
MEMBRII CAN.

Vizualizat: 3006 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

RĂZBOIUL ECONOMIC e o realitate incontestabilă!

RĂZBOIUL ECONOMIC e o realitate incontestabilă!

09 august 2019 - 08:44

De altfel, oricât ar părea de aiurea, pacea nu există! Doar iluzia unei stări domestice în care lumea muncește pentru o viitoare conflagrație. Însă o anumită liniște creatoare, da, putem spune că se mai poate găsi între două lupte pe ceva anume.

"Trăiesc un an ce mă va duce la faliment" - Viorel Ilaş, agricultor

07 septembrie 2015 - 14:58

Cât a fost vara de lungă (ba chiar şi în prelungiri!), Ministrul Agriculturii a condus, cu aplomb, caravana PNDR 2014-2020 şi, la toate criticile şi recomandările primite cum că mai bine ar sta la Bucureşti să muncească, în loc să se plimbe, el a dat vina pe presă că nu a promovat PNDR-ul aşa cum şi-a dorit MADR-ul! Sincer, nici nouă nu ne place modul în care promovează Ministerul noul PNDR...

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii