Adama
Vinasa Rompak

2. Bulină neagră pentru Mihai Banu...

Publicat: 28 mai 2015 - 11:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Mihai Banu este politicianul care a declarat că fermierii nu au ce să caute în birourile de organizare ale alegerilor pentru camerele agricole.

În decembrie 2010, Parlamentul României adoptă Legea Camerelor Agricole, dar sub o formă modificată faţă de propunerea din 2009, astfel încât deciziile urmau să se ia la nivel politic. Puterea decizională era atribuită reprezentanţilor ministeriali. Nemulţumiţi, reprezentanţii asociaţiilor profesionale ale fermierilor s-au retras din Comitetul Naţional de Iniţiativă (CNI). Primele alegeri pentru camerele agricole urmau să fie organizate în 24 iulie 2011, avându-l coordonator pe Mihai Banu, preşedintele Comitetului Naţional de Iniţiativă (CNI) pentru Camerele Agricole.

Îi acordăm o mare bulină neagră lui Mihai Banu, pentru declaraţiile absolut revoltătoare cu privire la rolul fermierilor în Camerele Agricole şi, implicit, la modul în care urmau acestea să funcţioneze, în viziunea politicianului. Iată ce ne spunea Banu, făcând referire la retragerea reprezentanţilor fermierilor din CNI: „Ştiţi de ce nu-mi pun probleme? Pentru că, atunci când am elaborat legea am făcut o greşeală. Această organizaţie (n.r. - camera agricolă) se face pe banii statului, cheltuielile sunt ale statului şi ar fi trebuit ca numai reprezentanţii statului să facă parte din aceste birouri care se ocupă de alegeri. Fermierii intră în joc în momentul alegerilor, pentru că ei îşi depun candidaturile. Am zis să fie democraţie, să fie şi ei prezenţi şi n-am făcut bine”, ne-a declarat preşedintele CNI.

Despre cât de normal este ca cei pentru care sunt făcute aceste camere agricole să nu participe la organizarea lor, deputatul Mihai Banu a declarat: „Aici este o înţelegere greşită. Statul produce o instituţie. Ei (n.r. - fermierii), după aceea (n.r. - după alegeri), pot să facă ce doresc cu ea, că nu-i opreşte nimeni. Chiar dacă ar fi participat, n-ar fi modificat nimic, nu puteau modifica legea, fiindcă trebuie să o respecte, oricine ar fi intrat în acest joc nu avea altă posibilitate decât să respecte legea. Asta facem noi astăzi. E treaba lor, nu ştiu, nu mă interesează, orice fel de motive au, sunt nejustificate. Dacă fermierii vor să-şi facă o Cameră agricolă, n-au decât să şi-o facă. Să şi-o facă singuri, cine-i opreşte? Noi aceste camere agricole le facem pentru ăla care n-are după ce bea apă astăzi, cel care are un hectar, două, cinci, şapte, nu pentru marii fermieri. Asta nu s-a înţeles. Nu ştiu de ce s-au înghesuit în conducerea camerelor marile organizaţii, că LAPAR-ul n-are nevoie de cameră. În LAPAR sunt mari fermieri (...) Am rezolvat o cerinţă de 20 de ani. Acuma, după ce am făcut-o, vin fel şi fel de mofturoşi, care ce să invoce?”, a comentat Mihai Banu, deputatul care „făcea legea” camerelor agricole şi pentru care agricultorii se împart în cei care nu au „după ce bea apă”, şi marii fermieri.

Vizualizat: 6283 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Tupeu fără limite la Ministrul Constantin!

Tupeu fără limite la Ministrul Constantin!

Continuăm serialul “Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri” şi rămânem tot în… sacul cu foarte mulţi bani “sifonaţi” prin tot felul de proiecte pe care MADR-ul le-a numit, impropriu, fonduri destinate formării profesionale, asistenţei tehnice şi informării. Cu toate că, în termenii fondurilor nerambursabile de la UE, asta ar fi trebuit să fie destinaţia lor.

Află câți bani cer Camerele Agricole de la Ministerul Agriculturii!

Află câți bani cer Camerele Agricole de la Ministerul Agriculturii!

10 milioane de lei este suma pe care o cer de la Ministerul Agriculturii reprezentanții Camerelor Agricole pentru crearea și funcționarea acestora.

Finanţarea a stârnit înverşunarea!

Finanţarea a stârnit înverşunarea!

Demersul Fundaţiei Revistei Ferma cu privire la modificarea legislaţiei Camerelor Agricole, în sensul revenirii la atribuţiile cu drept de decizie pentru fermieri, are la bază şi luările de poziţie ale reprezentanţilor asociaţiilor profesionale, declanşate de apariţia OUG 58 din 2013.

"Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!"

"Camerele agricole de stat sunt una" (n.r. - născute din fostele agenţii de consultanţă agricolă), "camerele private, ale fermierilor, sunt altceva" (n.r. - cu referire la cele înfiinţate după OUG 58/2013), "bine că face cineva ceva şi pentru noi, fermierii" (n.r. - cu referire la iniţiativa Fundaţiei Revistei Ferma)

Legislatie pentru Camerele Agricole

Legislatie pentru Camerele Agricole

Legislatie pentru Camerele Agricole

"Camerele agricole: putere de decizie pentru fermieri!" PROIECT SUSŢINUT DE FUNDAŢIA REVISTEI FERMA

PETIŢIE pentru revenirea la forma iniţială a Legii Camerelor Agricole (prevederile Legii nr. 122/2012, cu amendamente) şi abrogarea OUG nr. 58/2013

Camerele Agricole - de unde şi până unde?!

Camerele Agricole - de unde şi până unde?!

De unde începe puterea şi răspunderea fermierilor, atribuită prin Camerele Agricole şi unde se încheie? Sau cum? Dacă privim în urmă, proiectul a pornit bine, apoi s-a împotmolit iar acum continuă... în defavoarea fermierilor!

Punct de vedere al CAN cu privire la articolul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor...”

Punct de vedere al CAN cu privire la articolul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor...”

După publicarea articolului cu titlul „Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor... lipsită de conţinut!”, Camera Agricolă Naţională a trimis un punct de vedere oficial pe adresa redacţiei. Iată precizările CAN!

Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor... lipsită de conţinut!

Legea Camerelor agricole e după chipul şi asemănarea guvernanţilor... lipsită de conţinut!

Ministrul Daniel Constantin s-a dovedit a fi un mare trădător al interesului celor pe care îi reprezintă la nivel guvernamental - producătorii agricoli. 

Camerele Agricole s-ar putea trasforma în birouri de consultanţă, potrivit noului program politic al Guvernului

Camerele Agricole s-ar putea trasforma în birouri de consultanţă, potrivit noului program politic al Guvernului

Întărirea capacităţii instituţionale şi dezvoltarea cercetării pot contribui la transformarea Camerelor agricole în furnizori de consultanţă pentru fermieri şi pentru cei care îşi desfăşoară activitatea în mediul rural, propune programul politic al Guvernului Ponta III.

Băsescu întoarce în Parlament modificările aduse legilor privind camerele agricole

Băsescu întoarce în Parlament modificările aduse legilor privind camerele agricole

Preşedintele Traian Băsescu cere Parlamentului reexaminarea Legii de aprobarea a ordonanţei de urgenţă a Guvernului prin care se aduc modificări actului normativ privind camerele pentru agricultură, industrie alimentară, piscicultură, silvicultură şi dezvoltare rurală.

Cioloş: La Camerele Agricole ar trebui oprite toate modificările de legislaţie şi trecut la treabă, pe teren

Cioloş: La Camerele Agricole ar trebui oprite toate modificările de legislaţie şi trecut la treabă, pe teren

Potrivit comisarului european pentru agricultură şi dezvoltare rurală, Dacian Cioloş, la Camerele Agricole ar trebui încetate toate modificările de legislaţie şi să se treacă „la treabă, concret, pe teren”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii