Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Ziua Porţilor Deschise la Fabrica de magiun de la Topoloveni

Publicat: 31 august 2011 - 11:46
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

În 7 septembrie a.c., Fabrica de magiun de la Topoloveni îşi va deschide porţile pentru stakeholderi şi presă, pentru a marca 10 ani de la preluarea ei de către compania SONIMPEX SERV COM.

În septembrie 2001, Fabrica de magiun de la Topoloveni era scoasă la vânzare în urma unui proces de lichidare judiciară. Activitatea îi era întreruptă de peste cinci ani, iar utilajele şi întreaga clădire păreau a fi un morman de fier vechi.

Acesta a fost punctul de pornire al odiseii contemporane a Magiunului de prune Topoloveni; cumpărătorul de atunci, compania SONIMPEX SERV COM, dupa o muncă de 10 ani depusă pentru retehnologizarea fabricii şi construirea brandului, are acum mai multe motive de satisfacţie: are în portofoliu singurul produs tradiţional românesc a cărui marcă e protejată de Uniunea Europeană prin certificarea de Indicaţie Geografica Protejată – Magiunul de prune Topoloveni, singurele produse alimentare româneşti premiate de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate de la Bruxelles ITQI (in 2010 – Magiunul de prune Topoloveni, iar în 2011 Magiunul şi Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana fără zahăr adăugat şi fără conservanţi) şi este singurul producător român de alimente funcţionale, care consumate zilnic contribuie la menţinerea stării optime de sănătate.

„Magiunul dulce-acrişor, sănătos şi necesar pentru mintea iscoditoare a românilor, ne-a chemat la Topoloveni ca să îl salvăm şi să îl declarăm primul produs romănesc - ambasador al României decente, înţelepte”, recunoaşte retrospectiv doamna Bibiana Stanciulov, acţionar unic şi Director General al SONIMPEX SERV COM.

Pentru a marca bilanţul celor 10 ani de eforturi creative şi financiare, încununate de recunoaşteri internaţionale unice pe piaţa românească, compania îşi deschide în 7 septembrie a.c., începand cu orele 11.00, porţile pentru cei interesaţi să vadă cu propriii ochi cum se transformă prunele în consistentul magiun, fructele în minunăţiile de dulceţuri 100% naturale, fără zahăr adăugat şi fără conservanţi, legumele în jinduita zacuscă, şi mai ales ce face atât de apetisante produsele de Topoloveni.

magiun_b

Despre Magiunul de prune Topoloveni
Datorită procedeului tradiţional de preparare (la abur, în cazane cu pereţi dubli, sub temperatura controlată de maxim 68 de grade Celsius), Magiunul de prune Topoloveni a fost certificat de către Institutul de Cercetări Alimentare (ICA) drept aliment funcţional (care consumat în mod curent contribuie la menţinerea stării optime de sănătate), întrucat are un conţinut bogat în fibre alimentare (25,32%) şi substanţe naturale pectice (20,35%).
Domnul prof. univ. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul ICA, recomandă Magiunul de prune Topoloveni ca pe un dulce sănătos, cu efecte benefice asupra sănătăţii:
•    oaselor, fiind indicat copiilor, adolescenţilor, femeilor pre– şi postmenopauzale, bărbaţilor, bătrânilor, datorită conţinutului de bor (3,5mg/1000g) care previne apariţia osteoporozei, facilitează asimilarea calciului, magneziului şi a vitaminei D, elemente foarte importante pentru sănătatea sistemului osos;
•    sistemului imunitar, prin creşterea rezistenţei la infecţiile virale şi bacteriene;
•    sistemului nervos şi muscular, datorită aportului natural ridicat de potasiu, magneziu, glucide naturale, antioxidanţi;
•    are efect antistres, intăreşte mecanismele naturale de adaptare la stres şi previne apariţia oboselii cronice; şi multe altele.

Despre SONIMPEX SERV COM
Compania SONIMPEX SERV COM este singurul producător român din domeniul prelucrării şi conservării fructelor fără zahăr adăugat şi fără agenţi de conservare. Magiunul de prune Topoloveni deţine certificarea de Indicaţie Geografică Protejată (IGP) la nivel european din 8 aprilie 2011, aceasta fiind prima distincţie de acest fel primită de un produs românesc tradiţional.

În urma unui protocol semnat de companie cu Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Magiunului de prune Topoloveni a devenit un „ambasador al bunului gust românesc”, pe eticheta produsului fiind promovat timp de 1 an, începand cu mai 2011, brandul turistic al Romaniei.
Două dintre produsele SONIMPEX SERV COM au obţinut distincţia „Superior Taste Award” din partea Institutului de Gust şi Calitate de la Bruxelles (ITQI): Magiunul de Topoloveni a fost premiat în doi ani consecutiv (2010 şi 2011), iar Dulceaţa de cireşe negre Topoloveana fără zahăr adăugat – înregistrată la OSIM în septembrie 2010 – a primit pentru prima data în 2011 aceasta distincţie.

Compania SONIMPEX SERV COM este furnizor al Casei Regale a României şi deţinătoare a certificatului de „cod NATO de agent economic”.

Vizualizat: 3053 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

Studiu: Produsele eco se vor ieftini cu 13% în 2012

Studiu: Produsele eco se vor ieftini cu 13% în 2012

În urma unui studiu efectuat de Centrul pentru Cercetare în Retail (CRR), în Europa, produsele eco sunt mai scumpe cu până la 46% față de cele convenționale. În 2012 diferența de preț ar urma să scadă cu 13 procente, până la 40,5%.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii