Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Tulcea: Fermierii riscă să înapoieze subvenţiile din cauza acordului de mediu

Publicat: 29 octombrie 2013 - 10:35
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Peste 96% din fermierii tulceni care au primit subvenţii pentru creşterea animalelor şi cultivarea terenurilor riscă să înapoieze banii din cauză că nu au obţinut autorizaţii din partea Agenţiei pentru Protecţia Mediului (APM), conform normelor europene de ecocondiţionalitate.

Potrivit declaraţiei directoarei APM, Liliana Marinescu, 370 din cei peste 11.000 de fermieri din judeţ, respectiv 3,3%, au depus în acest an cereri pentru obţinerea autorizaţiilor cerute de legislaţia în vigoare în vederea desfăşurării activităţii. „Este un număr foarte mic, având în vedere că în judeţ sunt peste 1.000 de societăţi implicate în agricultură, şi nu amintesc aici de persoanele fizice care au activităţi în domeniu. Eu cred că toţi îşi doresc să intre în legalitate, dar nu au informaţiile necesare pentru conformare”, a afirmat directoarea APM.

Liliana Marinescu a precizat că fermierii nu au un termen limită pentru obţinerea acordului din partea APM, dar că, în lipsa acestuia, riscă să returneze toate subvenţiile primite din partea statului în ultimii ani. „APM nu percepe nicio taxă pentru emiterea acestui acord şi vine în întâmpinarea solicitanţilor persoane fizice care pot depune la primării cererile pentru emiterea avizelor”, a menţionat directoarea Liliana Marinescu.

APIA a înregistrat anul acesta 12.359 de cereri pentru acordarea unor plăţi
În judeţul Tulcea, potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, există 10.961 de agricultori. De asemenea, conform datelor APM, Agenţia de Plăţi şi Inspecţii în Agricultură (APIA) a înregistrat anul acesta 12.359 de cereri depuse de persoane fizice şi juridice pentru acordarea unor plăţi de sprijin atât pentru creşterea animalelor, cât şi pentru cultivarea suprafeţelor deţinute.
Orice agricultor care solicită plăţi în cadrul schemelor de măsurilor aplicate la nivel european are obligaţia să respecte norme de ecocondiţionalitate în domeniul protecţiei mediului, al sănătăţii publice, a animalelor şi plante, precum şi în domeniul bunăstării animalelor.
Pentru aplicarea normelor europene de ecocondiţionalitate, încă de anul trecut APIA şi ANPM au încheiat protocoale de colaborare care au ca obiectiv conservarea habitatelor naturale. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1481 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor

"LAND.TECHNIK für Profis 2020" - Tehnică agricolă pentru profesionişti - evenimentul anual organizat de DLG e.V. (Societatea Germană pentru Agricultură) şi Asociaţia inginerilor din Germania (VDI - Verein Deutscher Ingenieure) cu tema "Protecţia plantelor" s-a desfăşurat la sediul companiei Amazone Werke H. Dreyer GmbH & Co. KG, din Hasbergen-Gaste (Germania). Manifestarea a reunit, timp de două zile, aproape 300 de specialişti în domeniul construcţiilor de maşini agricole, fermieri şi studenţi şi au fost prezentate şi dezbătute noutăţile din domeniul tehnicilor de protecţie a plantelor.

Interviu cu conf. dr. ing. Ovidiu Ranta, Catedra de mecanizare - USAMV Cluj-Napoca.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019 Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

Bancul zilei

Amendă...

Amendă...
Un poliţist opreşte un şofer pentru depăşirea vitezei: Detalii