Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Studiu CE: Agricultura sustenabilă a îmbunătăţit calitatea apei în UE

Publicat: 21 octombrie 2013 - 09:26
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În ultimele două decenii, poluarea cu nitraţi a apei a scăzut în parte datorită unei agriculturi mai sustenabile, arată un studiu dat publicităţii vineri, 18 octombrie a.c., de Comisia Europeană, transmite EFE.

Din 1992, datorită aplicării Directivei privind nitraţii, concentraţiile de nitraţi au scăzut atât în apele de suprafaţă, cât şi în cele subterane, iar bunele practici agricole sunt mai răspândite. Deşi tendinţa generală este pozitivă, Comisia Europeană avertizează că, în unele ţări, persistă problema creşterii excesive a algelor, care prejudiciază ecosistemul.

Potrivit comisarului european pentru mediu, Janez Potocnik, eforturile depuse de-a lungul anilor pentru reducerea poluării cu nitraţi a apei „dau roade”, dar totuşi, „mai sunt foarte multe de făcut pentru ca apele europene să fie într-o stare bună la orizontul anului 2015”. Acesta a menţionat, între altele, necesitatea de a se eficientiza folosirea fertilizanţilor. „Cu cât vom întârzia să acţionăm, cu atât mai mare va fi costul pentru mediul înconjurător şi pentru economie”, a avertizat Janez Potocnik.

În ceea ce priveşte apele subterane, problemele sunt mai grave în Germania şi Malta, în timp ce în cazul apelor de suprafaţă, situaţia este mai critică în Malta, Regatul Unit şi Belgia. Totodată, în Europa, aproape patru lacuri din zece suferă de eutrofizare, apele dulci din Olanda fiind afectate cel mai puternic, potrivit comunicatului executivului comunitar.

Comisia Europeană a lansat o consultare publică adresată administraţiilor, organizaţiilor neguvernamentale şi experţilor pe tema reducerii deşeurilor din plastic care populează oceanele Atlantic şi Pacific şi care pun în pericol numeroase specii marine, semnalează EFE. Consultarea va fi deschisă până la 18 decembrie şi va fi urmată de prezentarea unei iniţiative pe această temă a Comisiei Europene.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2635 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

NHR Agropartners la Agromalim 2019

NHR Agropartners la Agromalim 2019

Portofoliul NHR Agropartners de maşini şi utilaje agricole la Agromalim 2019 a cuprins combine şi tractoare Deutz-Fahr, încărcătoare telescopice JCB şi utilaje agricole Poettinger, Hardi, Bogballe şi Einboeck.
Interviu cu Florin Neacşu - director general adjunct NHR Agropartners.
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

La bar

La bar
Merge un bărbat cu un pistol într-un club şi începe să strige: Detalii