Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Studiu: 68% dintre români nu au cunoştinţă despre Natura 2000

Publicat: 14 februarie 2012 - 13:30
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Circa două treimi dintre români nu ştiu ce reprezintă Reţeaua Natura 2000, în timp ce 30% dintre locuitorii aflaţi în regiunea Bucureşti-Ilfov au declarat că sunt bine informaţi pe acest subiect, este concluzia studiului „Atitudinile şi percepţiile populaţiei faţă de siturile Natura 2000”, întocmit de Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă (CNDD), bazat pe datele celui mai recent sondaj naţional de opinie realizat în cadrul proiectului InfoNatura2000.

Potrivit studiului, 68% dintre români nu au auzit niciodată despre Natura 2000, dar în ciuda gradului scăzut de informare, 88% din totalul repondenţilor au spus că declararea siturilor reprezintă un lucru bun sau foarte bun pentru comunitatea locală.

Referitor la conţinutul tematicii Natura 2000, oamenii cunosc cel mai bine modul de conduită în interiorul siturilor, dar au puţine informaţii despre strategiile şi planurile care vizează siturile, activităţile de conservare, avantajele şi dezavantajele ce decurg din declararea acestora drept situri şi ce specii sunt protejate.

Studiul a fost realizat în perioada octombrie-decembrie 2011 pe un eşantion de 3.819 repondenţi din localităţile aflate pe raza celor 381 de situri Natura 2000, instituite până la data de 1 august 2011.
Pentru întregul eşantion marja de eroare maximă este de +/-1.6%.

Cercetarea face parte din proiectul InfoNatura2000 'Campanie naţională de conştientizare privind importanţa conservării Biodiversităţii prin Reţeaua Natura 2000 în România', derulat de către Fundaţia Centrul Naţional pentru Dezvoltare Durabilă în parteneriat cu Ministerul Mediului şi Pădurilor - Direcţia Biodiversităţii.

proiectul-info-natura-2000_b

Ce reprezintă Natura 2000?

Natura 2000 este o reţea europeană de zone naturale protejate care cuprinde un eşantion reprezentativ de specii sălbatice şi habitate naturale de interes comunitar, constituită nu doar pentru protejarea naturii, ci şi pentru menţinerea acestor bogăţii naturale pe termen lung, pentru a asigura resursele necesare dezvoltării socio-economice.

Realizarea reţelei Natura 2000 se bazează pe două directive ale Uniunii Europene, Directiva Habitate şi Directiva Păsări, ce reglementează modul de selectare şi desemnare a siturilor şi protecţia acestora, iar statele membre au dreptul de a reglementa modalităţile de realizare practică şi de implementare a prevederilor din Directive.

Pe teritoriul UE au fost identificate nouă regiuni biogeografice, România deţinând cea mai mare diversitate biogeografică, cu cinci astfel de regiuni: continentală (cea mai comună), alpină (în ţările cu zone montane), panonică, pontică (şi în Bulgaria) şi stepică.

Vizualizat: 3055 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
szasz Laurentiu
|
02. 15, 2012. Wednesday 08:11

Lipsa fasie de padura de protectie in sesuri fara dealuri,vantul degreadeaza solul,si culturilor.Iar iarna viscolind zapada facand dezastru vidi judetele Buzau,Francia,Braila..In orice tara normala unde nu sant dealuri exista plantatii de protactie .

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vaderstad la Agromalim 2019

Vaderstad la Agromalim 2019

Väderstad, reprezentat în România de Titan Machinery, a adus la Agromalim utilajele consacrate şi reprezentative ale companiei suedeze: semănătoarea de cereale păioase Rapid şi semănătoarea Tempo F, model care deţine recordul mondial de semănat plante prăşitoare, la mare viteză şi precizie. Pentru prelucrarea solului Väderstad a expus cultivatorul de mare adâncime şi dezmiriştitor - TopDown şi discul Carrier.
Titan Machinery Romania este importator exclusiv al utilajelor Case IH și Case construction Equipment în România.
Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii