Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Steriu: România are potenţial pentru agricultura organică şi cea bazată pe biotehnologii

Publicat: 02 iulie 2013 - 14:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România are potenţial pentru agricultura bazată pe biotehnologii precum şi pentru agricultura organică, ambele aspecte fiind prevăzute în raportul Comisiei prezidenţiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii, a declarat preşedintele Comisiei, Valeriu Steriu.

“În privinţa biotehnologiilor nu mai există niciun un secret: Europa importă astăzi 40 de miliarde de tone de soia, cea mai mare parte de pe continentul american. În raport se arată tot ceea ce înseamnă impact financiar şi consumul acestor produse în ferme. Pe de altă parte, nu există la nivel european şi al României, ca stat membru, posibilitatea de a cultiva. Există elemente discutate şi săptămâna trecută cu comisarul Cioloş privind progresele necesare în acest sens. În raport se regăseşte o cifră foarte dureroasă şi anume că România a pierdut din 2006 şi până în prezent un miliard de euro prin stoparea acestei activităţi care poate şi trebuie să pornească atâta vreme cât se consumă în toată Europa şi nu există niciun document ştiinţific care să interzică aceste lucru”, a explicat Valeriu Steriu, răspunzând unei întrebări adresate de Marcel Cucu, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor Agricoli din Brăila (APAB), referitoare la existenţa unei poziţii referitoare la accesul agricultorilor români la biotehnologie în raportul comisiei prezidenţiale.

România, prima din Europa la agricultura ecologică, după 2018
Cu privire la potenţialul bio, şeful Asociaţiei Bio-România, Marian Cioceanu, a subliniat că România poate deveni până în 2018 prima ţară pe agricultura ecologică din Europa.“România a fost ţara anului în februarie, la cel mai mare eveniment de agricultură ecologică şi a făcut faţă cu brio. Potenţialul este cuprins în strategie, dar foarte pe scurt. În viitoarea PAC, şi dacă această strategie va fi implementată, România va deveni până în 2018 prima ţară pe agricultura ecologică din Europa. Astăzi, România are 900.000 ha certificate bio, iar Italia şi Spania sunt pe primul loc cu 1,5 milioane ha. Este foarte sigur că, dacă se certifică terenurile din zona tradiţională, putem să ajungem detaşat pe locul I în lume. Eu sper ca acest lucru să se întâmple”, a spus Marian Cioceanu. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1516 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii