Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ROMPAN: Produsele de panificaţie fabricate de membrii ROMPAN nu prezintă risc pentru sănătatea consumatorilor

Publicat: 24 februarie 2012 - 16:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Pentru combaterea informaţiilor apărute recent în presă şi pe reţelele de socializare, potrivit cărora o serie de alimente, şi în special pâinea sunt otrăvitoare, Patronatul Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse făinoase – ROMPAN şi Institutul Naţional de Cercetare – Dezvoltare pentru Bioresurse Alimentare – IBA Bucureşti fac următoarele precizări:

-    Conform declaraţiei producatorilor, INITIUM , substanţa activă din unele fungicide, cunoscută şi sub denumirea de ametoctradină, este utilizată numai pentru protejarea culturilor de viţă de vie, cartofi şi legume, împotriva atacului ciupercilor. Nivelul de INITIUM absorbit de plante este limitat, fiind un produs foliar, care rămâne doar la nivelul frunzei. Acest tip de fungicid nu se utilizează în tratarea culturilor de cereale.
-    În ceea ce priveşte „Codex Alimentarius”, menţionăm că acesta este o colecţie de standarde, ghiduri şi coduri de practică alimentară ce se aplică Voluntar de către fiecare stat membru semnatar.

Datorită faptului că România este membră a Comisiei Codex Alimentarius din anul 2009, unii producători din industria alimentară care lucrează cu respectarea principiilor Codex Alimentarius au considerat util pentru informarea consumatorului să menţioneze acest lucru pe ambalaj, în ideea că produsele lor sunt sigure din punct de vedere alimentar.

Pâine_b

În concluzie, asocierea prezenţei substanţei INITIUM în unele produse alimentare (în niciun caz pâine sau făinoase) cu CODEX ALIMENTARIUS, nu are nici o relevanţă, iar produsele fabricate de membri rompan nu prezintă risc pentru sănătatea consumatorilor.

sursa: comunicat de presă ROMPAN

Vizualizat: 3091 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Bancul zilei

Tipic feminin...

Tipic feminin...
Masculul balenă se învârte nervos în jurul balenei femelă: Detalii