Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Igienizarea prin incendiere a stufăriilor din Deltă va fi analizată de Consiliul ştiinţific al ARBDD

Publicat: 06 decembrie 2011 - 13:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Consiliului ştiinţific al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor analiza, cel mai probabil luna viitoare, igienizarea prin incendiere a suprafeţelor stuficole din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

„Sunt câteva puncte fierbinţi asupra cărora specialiştii ar trebui să se exprime. Unul ar fi problema vânătorii în Deltă, iar al doilea - ce se întâmplă cu incendierile din Deltă, dacă ele pot fi considerate un mijloc de gestionare a stufăriilor şi să se desfăşoare după un program stabilit riguros şi verificat sau dacă trebuie interzise şi ca atare trebuie să luăm toate măsurile, chiar şi pe cele mai costisitoare, să supraveghem şi să intervenim eficient pentru prevenirea şi combaterea lor”, a declarat guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.

Incendierea suprafeţelor stuficole poate fi considerată o problemă cu atât mai delicată în condiţiile în care Ordonanţa nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului menţionează că în ariile protejate sunt interzise incendierile, iar legea RBDD introduce excepţiile, conform acesteia fiind permise incendierile pentru igienizarea şi gestionarea stufăriilor.

„În urma evenimentelor din Delta Dunării, în special referitor la incendiile de vegetaţie, în cadrul Comisiei pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului Mediului, s-a decis ca ARBDD să nu mai emită acorduri pentru igienizarea prin incendiere a stufăriilor”, a menţionat guvernatorul Baboianu, citat de Agerpres.

Pescar_b

În 2011, în Delta Dunării s-au înregistrat aproape 40 de incendii, suprafaţa totală afectată fiind de circa 7.000 de hectare, cel mai mare dintre acestea semnalându-se în noiembrie în zona strict protejată Roşca-Buhaiova.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2101 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer, sistem autonom de măsurare a conductivităţii solului

SoilXplorer este un sistem inovator care permite fermierilor să exploreze şi să descopere întregul potenţial al solurilor lor. Sistemul conţine un senzor care, paradoxal, nu ia contact cu solul, dar care, prin electromagnetism, măsoară conductivitatea solului la patru adâncimi diferite: 0-25cm, 15-60cm, 55-95cm, 85-115cm.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Agronomul

Agronomul
Într-un troleibuz. Ultima staţie. Detalii