Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Igienizarea prin incendiere a stufăriilor din Deltă va fi analizată de Consiliul ştiinţific al ARBDD

Publicat: 06 decembrie 2011 - 13:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Consiliului ştiinţific al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor analiza, cel mai probabil luna viitoare, igienizarea prin incendiere a suprafeţelor stuficole din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

„Sunt câteva puncte fierbinţi asupra cărora specialiştii ar trebui să se exprime. Unul ar fi problema vânătorii în Deltă, iar al doilea - ce se întâmplă cu incendierile din Deltă, dacă ele pot fi considerate un mijloc de gestionare a stufăriilor şi să se desfăşoare după un program stabilit riguros şi verificat sau dacă trebuie interzise şi ca atare trebuie să luăm toate măsurile, chiar şi pe cele mai costisitoare, să supraveghem şi să intervenim eficient pentru prevenirea şi combaterea lor”, a declarat guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.

Incendierea suprafeţelor stuficole poate fi considerată o problemă cu atât mai delicată în condiţiile în care Ordonanţa nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului menţionează că în ariile protejate sunt interzise incendierile, iar legea RBDD introduce excepţiile, conform acesteia fiind permise incendierile pentru igienizarea şi gestionarea stufăriilor.

„În urma evenimentelor din Delta Dunării, în special referitor la incendiile de vegetaţie, în cadrul Comisiei pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului Mediului, s-a decis ca ARBDD să nu mai emită acorduri pentru igienizarea prin incendiere a stufăriilor”, a menţionat guvernatorul Baboianu, citat de Agerpres.

Pescar_b

În 2011, în Delta Dunării s-au înregistrat aproape 40 de incendii, suprafaţa totală afectată fiind de circa 7.000 de hectare, cel mai mare dintre acestea semnalându-se în noiembrie în zona strict protejată Roşca-Buhaiova.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2210 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii