Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Igienizarea prin incendiere a stufăriilor din Deltă va fi analizată de Consiliul ştiinţific al ARBDD

Publicat: 06 decembrie 2011 - 13:40
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Consiliului ştiinţific al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) vor analiza, cel mai probabil luna viitoare, igienizarea prin incendiere a suprafeţelor stuficole din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD).

„Sunt câteva puncte fierbinţi asupra cărora specialiştii ar trebui să se exprime. Unul ar fi problema vânătorii în Deltă, iar al doilea - ce se întâmplă cu incendierile din Deltă, dacă ele pot fi considerate un mijloc de gestionare a stufăriilor şi să se desfăşoare după un program stabilit riguros şi verificat sau dacă trebuie interzise şi ca atare trebuie să luăm toate măsurile, chiar şi pe cele mai costisitoare, să supraveghem şi să intervenim eficient pentru prevenirea şi combaterea lor”, a declarat guvernatorul RBDD, Grigore Baboianu.

Incendierea suprafeţelor stuficole poate fi considerată o problemă cu atât mai delicată în condiţiile în care Ordonanţa nr. 195 din 2005 privind protecţia mediului menţionează că în ariile protejate sunt interzise incendierile, iar legea RBDD introduce excepţiile, conform acesteia fiind permise incendierile pentru igienizarea şi gestionarea stufăriilor.

„În urma evenimentelor din Delta Dunării, în special referitor la incendiile de vegetaţie, în cadrul Comisiei pentru situaţii de urgenţă de la nivelul Ministerului Mediului, s-a decis ca ARBDD să nu mai emită acorduri pentru igienizarea prin incendiere a stufăriilor”, a menţionat guvernatorul Baboianu, citat de Agerpres.

Pescar_b

În 2011, în Delta Dunării s-au înregistrat aproape 40 de incendii, suprafaţa totală afectată fiind de circa 7.000 de hectare, cel mai mare dintre acestea semnalându-se în noiembrie în zona strict protejată Roşca-Buhaiova.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2338 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Folosind aceeași normă de semănat, tehnologia DeltaRow mărește spațiul de nutriție al plantelor cu pana la 70% prin dispunerea boabelor într-o forma de triunghi, cu un spatiu între ele de 12,5 cm si posibilitatea distanțării rândurilor între 37.5cm și 87.5cm.

Testată de Universitatea din Osnabruck și confirmată în multe ferme din vestul Europei, tehnologia DeltaRow a adus cu peste 4.5% în plus la producția de boabe, 5.4% mai mult în ceea ce înseamnă producția de biogas, 7.9% în energie metabolizată (ME) și peste 8.2% Energie Netă în Lactatie (NEL).


Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Bancul zilei

Educaţie?

Educaţie?
O mamă îşi dojeneşte fiul: Detalii