Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Publicat: 29 noiembrie 2011 - 09:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat prima evaluare făcută la nivel mondial asupra stării resurselor terestre ale planetei. Din aceasta rezultă că un sfert din suprafaţa Pământului este extrem de degradat şi potrivit avertizărilor ONU tendinţa trebuie inversată dacă se doreşte să mai existe hrană pentru populaţia lumii aflată în creştere.

Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Alimentaţie şi Agricultură (FAO) estimează că agricultorii vor trebui să producă cu 70% mai multă hrană până în 2050 pentru a satisface nevoile de hrană ale populaţiei care se prevede să ajungă la 9 miliarde de locuitori. Acest lucru înseamnă cu 1 miliard de tone mai mult grâu, orez şi alte cereale şi cu 200 milioane de tone mai multă carne de vită şi alte animale.

În acest moment, majoritatea terenului disponibil este deja cultivat, iar tehnicile utilizate îi scad productivitatea şi conduc la eroziunea solului şi la irosirea apei.

Cercetare agricolă_b

Doar pe 10% din suprafaţa Pământului se observă o „îmbunătăţire” a terenului agricol
Potrivit datelor din raportul dat publicităţii luni, 25% din suprafaţa Pământului este în prezent „foarte degradată” din cauza eroziunii solului, a degradării apei şi pierderii biodiversităţii. În acelaşi timp, suprafaţa Pământului este „moderat degradată” în proporţie de 8%, stabil sau uşor degradată - de 36% , iar în cazul a 10% se constată o „îmbunătăţire”.

Raportul FAO constată de asemenea că apa la nivel global devine din ce în ce mai rară şi mai salinizată, în timp ce apele subterane sunt din ce în ce mai poluate de scurgerile din agricultură şi de alte toxine.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

A inceput INDAGRA! Hibridul SY Experto - producţie record Semănat în sistem No-till

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii