Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

1000 tone de cereale pe cap de salariat şi independenţă energetică în Insula Mare a Brăilei

Publicat: 15 iunie 2011 - 13:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

SC TCE 3 Brazi, arendaşul Insulei Mari a Brăilei, continuă programul de realizare a 1.000 tone de cereale pe cap de salariat, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al societăţii, Lucian Buzdugan.

„Continuă şi anul acesta programul de realizare a 1.000 de tone de cereale pe cap de salariat. Avem la această dată 680 tone de cap de salariat şi ne propunem, ca până în 2015, să ajungem la 1.000 de tone, ceea ce înseamnă realizarea a 500.000 tone de produse, pentru cei 500 de salariaţi, care vor lucra direct în producţie”, a explicat Lucian Buzdugan.

Atingerea acestor performanţe necesită investiţii şi inovaţii, astfel că, arendaşul din Insula Mare a Brăilei va maximiza randamentul pe hectar, prin utilizarea geneticii performante, modernizarea şi extinderea sistemelor de irigaţii, dotarea cu echipamente performante, tratamente fitosanitare prietenoase cu mediul şi folosirea unor doze moderate de îngrăşământ.

În paralel, se va derula un program de reducere a costurilor pe hectar şi unitatea de produs, prin creşterea productivităţii muncii, aplicarea sistemului de irigaţii o-Till sau min-Till şi producerea necesarului propriu de seminţe.

Independenţa energetică
Insula Mare a Brăilei (IMB), doreşte şi să îşi asigure independenţa energetică, motiv pentru care anul acesta va demara un program de utilizare a biomasei.

„Ne pregătim anul acesta să demarăm programul de utilizare a biomasei, în sensul că toate paiele, respectiv 100.000 de tone, vor fi arse, rezultatul fiind obţinerea a 300.000 tone de biomasă. Arderea se va face într-o centrală termică de producere a energiei, respectiv 15-17 megavaţi pe oră”, a declarat, pentru Agerpres, directorul general al SC TCE 3 Brazi, arendaşul IMB, Lucian Buzdugan.

Directorul SC TCE 3 Brazi a mai spus că, odată cu demararea programului energetic, se va crea o rezervă de energie, care va fi utilizată pentru a porni un alt program, cel de plantare de lucernă.

„Vom demara programul de lucernă, pentru că, practic, cu soia îmi pierd speranţa, până când UE va înţelege că trebuie să cultivăm soia modificată genetic. În soia investim cel mai mult, 250 de euro pe hectar numai în pesticide, faţă de 20 de euro cât ar fi trebuit să investim”, a mai spus Lucian Buzdugan.

În ceea ce priveşte planurile de viitor, SC TCE 3 Brazi urmăreşte să se doteze la nivelul marilor exploataţii mondiale, să fie competitivă în piaţa europeană, să crească gradul de integrare a producţiei agricole, să îşi asigure independenţa energetică şi să îşi extindă spaţiile de depozitare.


Vizualizat: 2466 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii