Adama
Vinasa Rompak

Tulcea: Noi acţiuni de hrănire a păsărilor din Delta Dunării

Publicat: 03 februarie 2011 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Încă 500 de kilograme de boabe de porumb au fost împărţite de agenţii ecologi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) păsărilor ameninţate de temperaturile scăzute.

Conform unui comunicat de presă remis marţi de ARBDD, valul de frig din ultimele zile a avut ca efecte îngheţarea lacurilor şi a canalelor, precum şi diminuarea zonelor de refugiu şi hrănire pentru fauna sălbatică.

'În scopul prevenirii apariţiei unor mortalităţi, odată cu depistarea zonelor aglomerate, personalul de control din cadrul districtului Uzlina a participat la o serie de acţiuni de îmbunătăţire a condiţiilor de hrănire a păsărilor pe timp de iarnă. În perioada 25-26 ianuarie, s-a desfăşurat cea de-a doua etapă a acţiunilor de hrănire, o cantitate de 500 de kilograme de porumb boabe fiind transportată şi împrăştiată în zonele lacurilor afectate de îngheţ: Sărături, Murighiol, Porculeţ, Soschi, în zonele unde s-a semnalat prezenţa unor aglomerări de păsări din speciile lebădă de vară, gârliţă mare, gâscă de vară, raţă mare, raţă cap castaniu şi raţă moţată, lişiţă', se arată în comunicatul de presă semnat de guvernatorul Rezervaţiei, Grigore Baboianu.

Aceasta este cea de-a doua acţiune de acest gen desfăşurată de la începutul anului, după ce, în urmă cu aproape o lună, alte 500 de kilograme de boabe de porumb au fost împărţite păsărilor de apă din zonele Sărături, Murighiol şi Uzlina.

'Până în momentul de faţă, nu avem cazuri de mortalităţi de păsări cauzate de temperaturile scăzute', a declarat marţi pentru AGERPRES prim-comisarul Comisariatului RBDD al Gărzii Naţionale de Mediu, Costel Ifrim.

Acţiunile de hrănire a păsărilor de apă se derulează cu sprijinul societăţii Miti-Geo SRL Murighiol care a donat 2.000 de kilograme de cereale.

Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2526 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii