Anul acesta, locuitorii Terrei sunt invitaţi să stingă luminile pe 27 martie, la ora 20.30, preţ de 60 de minute, pentru a marca Ora Pământului. Evenimentul, ajuns deja la ediţia a patra, ar putea implica un miliard de oameni şi peste o mie de oraşe din 92 de ţări şi regiuni.
Printre obiectivele incluse încă de la început pe lista celor care şi-au propus să tragă astfel un semnal de alarmă privind încălzirea globală se află muntele Rushmore, pe care sunt sculptate figurile a patru preşedinţi americani, Empire State Building din New York şi luxosul hotel Caesar Palace din Las Vegas.
În 2010 va mai fi oprită electricitatea la statuia Soldiers and Sailors din Indianapolis, sediul Bank of America din Atlanta şi semnul luminos „Pike Place Market” din Seattle. De asemenea, turnul CN Tower din Toronto, Table Mountain din Cape Town, Grand Palace din Bangkok sau a doua cea mai înaltă clădire din lume, Taipei 101, se vor cufunda în beznă de Earth Hour.
Celebra London Eye din capitala Marii Britanii a fost inclusă în acest nobil proiect, la fel ca şi Hiroshima, care devine primul oraş din Japonia ce se alătura acestei campanii.
Până în prezent, 22 de localităţi din România au confirmat susţinerea pentru această acţiune. În Bucureşti, Ateneul Român, Teatrul Naţional, Opera Română, Muzeul Naţional de Artă, Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, au stins luminile pentru o oră în 2009, iar Palatul Parlamentului, cea mai mare clădire civilă din lume, a oprit iluminatul exterior.
Mişcarea „Earth Hour” a început în oraşul Sydney, din Australia. Pe 31 martie 2007, 2,2 milioane de persoane şi 2.100 de companii din Sydney au stins luminile timp de o oră. În 2008, evenimentul a devenit global, antrenând o sută de milioane de oameni din 35 de ţări.