Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Staţia de epurare îi scuteşte pe brăileni de penalităţi de peste zece milioane de lei

Publicat: 09 martie 2012 - 09:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prin inaugurarea staţiei de epurare de la Brăila, au fost evitate penalităţi de peste 10 milioane de lei, care le-ar fi fost puse brăilenilor, pentru deversarea în Dunăre a substanţelor poluante, după cum a declarat primarul de Brăila, Aurel Simionescu.

„Dacă noi am fi deversat în continuare în Dunăre toate elementele care fac obiectul epurării, am fi fost penalizaţi anul acesta cu peste 10 milioane de lei. Pentru fiecare suspensie care ajunge în Dunăre există o anumită penalitate şi, adunând toate acestea pe cantităţile şi pe analizele de laborator, ar fi ieşit peste zece milioane de lei. Aceste penalitaţi s-ar fi regăsit în costul apei şi canalizării. Trebuie să înţelegem că, odată ce am intrat în UE, avem nişte impuneri care vin peste noi”, a precizat Simionescu.

Odată cu inaugurarea staţiei de epurare, în valoare de 49 de milioane de euro, realizată prin programul ISPA, Brăila devine primul oraş de pe porţiunea românească a Dunării, care nu va mai deversa ape uzate în fluviu şi se va alinia normelor europene de mediu, care intră în vigoare din 2019.

Nămolul - îngrăsământ în agricultură
Potrivit primarului Simionescu, există discuţii ca nămolul rezultat din filtrarea apelor uzate prin staţia de epurare de la Brăila să fie folosit ca îngrăşământ în agricultură.
„Va trebui însă ca acest nămol să fie tratat chimic şi probat mai întâi pe anumite parcele de pământ, să se vadă care este rezultatul. În funcţie de analizele chimice ale acelui nămol, teoretic, el ar putea fi folosit ca îngrăşământ la un grad de uscare mai mare”, a mai spus Simionescu.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1610 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Una dintre noutăţile cu care Titan Machinery s-a prezentat anul acesta la Agromalim a fost tractorul Farmall 75 A, soluţia cu care producătorul Case IH vine să acopere o nişă de piaţă din ce în ce mai solicitată.

Rareş Vădan, manager regional de vânzări la Titan Machinery

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Vine barza

Vine barza
Doctorul întreabă pe o viitoare mamă tânără: Detalii