Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Seminar internaţional despre agricultura ecologică la Bucureşti

Publicat: 23 aprilie 2009 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ieri, 22 aprilie a.c., a avut loc, la Ministerul Agriculturii, deschiderea seminarului “Agricultura multifuncţională în Europa - rolul agriculturii şi alimentaţiei ecologice şi cadrul lor politic”, manifestare ce se desfăşoară în perioada 22-26 aprilie 2009 în România.
Seminarul este organizat de Grupul IFOAM EU - Federaţia Internaţională a Mişcărilor din Agricultura Ecologică alături de Federaţia Naţională de Agricultura Ecologică, cu sprijinul Ministerului Agriculturii. Grupul IFOAM reprezintă un număr de 334 de organizaţii din sectorul de agricultură ecologică din UE din diverse arii incluzând consumatori, fermieri, procesatori, organizaţii de cercetare şi consultanţă, organisme de inspecţie şi certificare etc.

La acţiune vor participa, alături de reprezentanţii sectorului de agricultură ecologică din România, şi 40 de experţi din 19 state membre şi Ucraina.

În prima zi, dedicată deschiderii oficiale a evenimentului, preşedintele grupului IFOAM, Francisc Blake, a făcut o scurtă descriere a activităţii organizaţiei şi a subiectelor ce vor fi discutate în cadrul seminarului. Preşedintele Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică, Ioan Toncea, a prezentat punctul de vedere al asociaţiilor din sectorul de agricultură ecologică din România. Evenimentul a fost deschis de Aurel Bădiu, director al Direcţiei de Cercetare şi Calitatea Producţiei şi Agricultură ecologică din Ministerul Agriculturii.

În zilele de 23 şi 24 aprilie, seminarul se desfăşoară în aula Academiei Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti şi are ca obiective prezentarea noilor politici în sectorul de agricultură ecologică, evaluarea noului Regulament 834/2007, dezvoltarea viitoare a agriculturii ecologice în contextul PAC, precum şi aspecte privind cercetarea calitativă în agricultura ecologică.

În zilele de 25 şi 26 aprilie 2009 se vor organiza vizite de documentare în unităţi de cercetare, producţie agricolă şi procesare cu profil ecologic din judeţele Călăraşi, Constanţa si Tulcea.

Vizualizat: 3075 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Agra Asigurări angajează! Bianca ne spune ce calități trebuie să aibă un bun evaluator de daune

Astăzi vă facem cunoștință cu Bianca Szekely, evaluator de daune Agra Asigurări. Bianca activează în domeniul horticulturii și al peisagisticii de 16 ani. Agra Asigurări caută și alți ingineri agronomi, fermieri sau tineri absolvenți de studii agricole care să se alăture echipei lor de evaluatori

Aplică acum: www.agraasigurari.ro/carieraevaluatoridaune/.

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 KRONE - produse inovative, de înaltă calitate, în continuă dezvoltare! Semănat și fertilizat într-o singură trecere cu LEMKEN Azurit 9 + Solitair 12 SW

Bancul zilei

2 minute

2 minute
Soţia: – Înainte erai foarte fericit dacă mă vedeai măcar două minute pe zi. Detalii