Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Seminar internaţional despre agricultura ecologică la Bucureşti

Publicat: 23 aprilie 2009 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Ieri, 22 aprilie a.c., a avut loc, la Ministerul Agriculturii, deschiderea seminarului “Agricultura multifuncţională în Europa - rolul agriculturii şi alimentaţiei ecologice şi cadrul lor politic”, manifestare ce se desfăşoară în perioada 22-26 aprilie 2009 în România.
Seminarul este organizat de Grupul IFOAM EU - Federaţia Internaţională a Mişcărilor din Agricultura Ecologică alături de Federaţia Naţională de Agricultura Ecologică, cu sprijinul Ministerului Agriculturii. Grupul IFOAM reprezintă un număr de 334 de organizaţii din sectorul de agricultură ecologică din UE din diverse arii incluzând consumatori, fermieri, procesatori, organizaţii de cercetare şi consultanţă, organisme de inspecţie şi certificare etc.

La acţiune vor participa, alături de reprezentanţii sectorului de agricultură ecologică din România, şi 40 de experţi din 19 state membre şi Ucraina.

În prima zi, dedicată deschiderii oficiale a evenimentului, preşedintele grupului IFOAM, Francisc Blake, a făcut o scurtă descriere a activităţii organizaţiei şi a subiectelor ce vor fi discutate în cadrul seminarului. Preşedintele Federaţiei Naţionale de Agricultură Ecologică, Ioan Toncea, a prezentat punctul de vedere al asociaţiilor din sectorul de agricultură ecologică din România. Evenimentul a fost deschis de Aurel Bădiu, director al Direcţiei de Cercetare şi Calitatea Producţiei şi Agricultură ecologică din Ministerul Agriculturii.

În zilele de 23 şi 24 aprilie, seminarul se desfăşoară în aula Academiei Agricole şi Silvice “Gheorghe Ionescu Siseşti şi are ca obiective prezentarea noilor politici în sectorul de agricultură ecologică, evaluarea noului Regulament 834/2007, dezvoltarea viitoare a agriculturii ecologice în contextul PAC, precum şi aspecte privind cercetarea calitativă în agricultura ecologică.

În zilele de 25 şi 26 aprilie 2009 se vor organiza vizite de documentare în unităţi de cercetare, producţie agricolă şi procesare cu profil ecologic din judeţele Călăraşi, Constanţa si Tulcea.

Vizualizat: 2675 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La pescuit

La pescuit
- De două zile tot pescuiesc şi nu am prins nimic. Detalii