Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Se extind zonele strict protejate din Delta Dunării

Publicat: 16 decembrie 2012 - 18:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

S-a aprobat revizuirea zonelor strict protejate din Rezervaţie de către Consiliul ştiinţific al Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD). Consiliul a sugerat conducerii Administraţiei şi îmbunătăţirea relaţiilor cu populaţia Deltei pentru ca măsurile care se iau să fie corect înţelese de comunităţile locale.

''Pe baza studiilor efectuate de ARBDD, am avut elemente suficiente ca pentru 13 zone de protecţie integrală să se facă mici modificări, de excludere a unor suprafeţe şi, automat, extindere a altor zone unde, de exemplu, păsările şi-au mutat zona de cuibărit. Pentru cele şapte zone noi, situate în centrul Deltei, avem argumentaţie suficient de solidă pentru a susţine extinderea acestor suprafeţe. Suntem de acord cu propunerea primită, dar punerea în aplicare depinde de negocierile pe care ARBDD trebuie să le aibă cu actorii principali din Deltă, în primul rând cu reprezentanţii comunităţilor locale, pentru ca populaţia să înţeleagă că aceste propuneri sunt în sprijinul ei'', a declarat preşedintele Consiliului ştiinţific al ARBDD, Angheluţă Vădineanu.

Membrii Consiliului ştiinţific au aprobat raportul de activitate al Administraţiei pentru anul acesta şi planul de activitate pentru anul viitor, recomandând conducerii ARBDD să îmbunătăţească relaţiile cu comunităţile locale.

În momentul de faţă, în Delta Dunării există 20 de zone strict protejate cu o suprafaţă totală de 50.904 hectare, respectiv 8,7% din suprafaţa Rezervaţiei, acestea reprezentând, conform ARBDD, eşantioane reprezentative pentru ecosistemele naturale, terestre şi acvatice din Deltă. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 1922 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!