Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Reconstrucţia ecologică a Deltei Dunării, aproape de finalizare

Publicat: 22 iulie 2011 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucrările de reconstrucţie ecologică a heleşteelor piscicole din amenajarea Holbina-Dunavăţ din Delta Dunării se vor finaliza în acest an, potrivit Institutului Naţional Delta Dunării (INDD).

Directorul INDD, Romulus Ştiucă, a declarat că lucrările de reconstrucţie ecologică a zonei au început în urmă cu patru ani, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 400.000 de euro. „Lucrările durează pentru că se intervine într-un ecosistem fragil. Lucrarea aceasta este ieftină şi durabilă”, a menţionat directorul Ştiucă.

În momentul de faţă, pentru decolmatarea unor canale se lucrează pe Şontea şi Litcov, intervenţiile urmând să asigure o îmbunătăţire a circulaţiei apei. „Dintr-o reţea de aproape 2.600 de kilometri de canale au fost refăcute secţii de curgere a apelor pentru îmbunătăţirea circulaţiei pentru 480 de km de canale din care au fost evacuaţi peste 26 milioane de metri cubi de sedimente. Cheltuielile pentru scoaterea unui metru cub sunt de 3 euro. Efortul a fost uriaş. Acest aspect a permis circulaţia optimă a apei spre cele 30 de tipuri de ecosisteme ale Deltei şi a făcut posibilă efectuarea lucrărilor de reconstrucţie ecologică ce au adus în circuitul hidrologic natural peste 17.000 hectare utilizate”, a precizat Romulus Ştiucă.

Dunărea_b

Reconstrucţia ecologică a terenurilor din Deltă conduce la o producţie mai mare de peşte cu circa 34 de kg/ha, creşterea suprafeţelor cu stuf, care devin filtru biologic, reţinând sedimentele şi substanţele toxice, dar şi a celor cu păduri naturale, păşuni pentru creşterea animalelor şi plante medicinale.

Pentru reconstrucţia ecologică a unor zone din Delta Dunării anual se cheltuiesc 3 milioane de euro.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2678 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Bancul zilei

Amânare

Amânare
Nu lăsa nimica pe mâine. Detalii