Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Reconstrucţia ecologică a Deltei Dunării, aproape de finalizare

Publicat: 22 iulie 2011 - 09:34
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Lucrările de reconstrucţie ecologică a heleşteelor piscicole din amenajarea Holbina-Dunavăţ din Delta Dunării se vor finaliza în acest an, potrivit Institutului Naţional Delta Dunării (INDD).

Directorul INDD, Romulus Ştiucă, a declarat că lucrările de reconstrucţie ecologică a zonei au început în urmă cu patru ani, valoarea totală a investiţiei ridicându-se la 400.000 de euro. „Lucrările durează pentru că se intervine într-un ecosistem fragil. Lucrarea aceasta este ieftină şi durabilă”, a menţionat directorul Ştiucă.

În momentul de faţă, pentru decolmatarea unor canale se lucrează pe Şontea şi Litcov, intervenţiile urmând să asigure o îmbunătăţire a circulaţiei apei. „Dintr-o reţea de aproape 2.600 de kilometri de canale au fost refăcute secţii de curgere a apelor pentru îmbunătăţirea circulaţiei pentru 480 de km de canale din care au fost evacuaţi peste 26 milioane de metri cubi de sedimente. Cheltuielile pentru scoaterea unui metru cub sunt de 3 euro. Efortul a fost uriaş. Acest aspect a permis circulaţia optimă a apei spre cele 30 de tipuri de ecosisteme ale Deltei şi a făcut posibilă efectuarea lucrărilor de reconstrucţie ecologică ce au adus în circuitul hidrologic natural peste 17.000 hectare utilizate”, a precizat Romulus Ştiucă.

Dunărea_b

Reconstrucţia ecologică a terenurilor din Deltă conduce la o producţie mai mare de peşte cu circa 34 de kg/ha, creşterea suprafeţelor cu stuf, care devin filtru biologic, reţinând sedimentele şi substanţele toxice, dar şi a celor cu păduri naturale, păşuni pentru creşterea animalelor şi plante medicinale.

Pentru reconstrucţia ecologică a unor zone din Delta Dunării anual se cheltuiesc 3 milioane de euro.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 2702 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii