Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Producţia de miere va fi cu 20% mai mare în 2011 faţă de anul trecut

Publicat: 07 august 2011 - 23:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia de miere din acest an va fi mai mare cu aproximativ 20% faţă de cea de anul trecut, producătorii estimând să obţină între 17.000 şi 18.000 tone, potrivit preşedintelui Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACAR), Ioan Fetea. Acesta speră ca România să reuşească să exporte şi anul acesta jumătate din producţie, deşi concurează cu mierea mult mai ieftină din China şi Argentina.

“Anul acesta a fost o presiune pe exporturi deoarece au fost producţii bune în multe ţări din Europa, iar consumul a scăzut nu numai la noi, ci şi în vestul Europei, din cauza crizei. De asemenea, mierea ieftină, de calitate inferioară, adusă din Argentina sau din China la preţuri de dumping, face concurenţă mierii româneşti pe piaţa externă. Sperăm ca în partea a doua a anului să reuşim să exportăm pe pieţele noastre tradiţionale tot la nivelul anilor trecuţi, respectiv în jur de 50% din producţie”, a spus Ioan Fetea, citat de Agerpres.

Jumătate din producţia românească de miere este exportată în fiecare an, în principal către piaţa comunitară, Germania fiind unul dintre cei mai importanţi imporatori de miere din România.

Anul trecut producţia totală de miere nu a depăşit 15.000 tone, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, deşi datele statistice oficiale au arătat o producţie de peste 20.000 tone de miere, a precizat preşedintele ACAR.

România deţine în present locul patru în Europa din punct de vedere al producţiei de miere, după Germania, Franţa şi Ungaria, cu o medie de 20.000 de tone anual, şi locul şapte la numărul de familii de albine, cu aproape 1,2 milioane, însă, în funcţie de potenţialul melifer, România are potenţialul de a dezvolta sectorul apicol pentru circa 1,5 milioane de familii de albine.

Vizualizat: 2122 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta

Pentru a vizualiza pagina dorita, trebuie sa intrati in acontul dumneavoastra!
Utilizator inregistrat

Sunt deja un utilizator inregistrat.

Utilizator nou

Sunt utilizator nou, inregistrez

Doar utilizatorii inregistrati pot vizualiza pagina.

Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Găini străine

Găini străine
Un ardelean, la piaţă: Detalii