Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Noi norme europene privind agricultura ecologică

Publicat: 03 iulie 2017 - 18:44
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Preşedinţia malteză şi Parlamentul European au ajuns la un acord preliminar cu privire la o revizuire generală a normelor UE existente privind producţia ecologică şi etichetarea produselor ecologice.

Regulamentul convenit stabileşte norme mai moderne şi uniforme la nivelul UE cu scopul de a încuraja dezvoltarea durabilă a producţiei ecologice în Uniunea Europeană. Noile norme vizează, de asemenea, asigurarea unei concurenţe echitabile pentru agricultori şi operatori, prevenirea fraudei şi a practicilor neloiale şi îmbunătăţirea încrederii consumatorilor în produsele ecologice.

"Cetăţenii doresc alimente mai ecologice şi mai sănătoase pe masa lor, iar cererea de produse ecologice în UE creşte de la o zi la alta. Suntem mândri să anunţăm un acord privind noile norme care vor debloca potenţialul sectorului ecologic, vor sprijini agricultorii şi vor spori încrederea consumatorilor", remarca secretarul maltez pentru agricultură, pescuit şi drepturile animalelor, Clint Camilleri.

Suprafaţa terenurilor agricole ecologice a crescut de peste două ori în ultimul deceniu şi, în fiecare an, 500.000 de hectare de teren se convertesc la producţia ecologică. Cu toate acestea, cadrul legislativ nu a ţinut pasul cu această extindere a pieţei şi include încă practici diferite şi derogări.

Mult-aşteptatul acord survine după trei ani de negocieri intense şi va trebui să fie aprobat formal de către Consiliul şi Parlamentul Europei, iar noul regulament ar urma să fie aplicat începând cu data de 1 iulie 2020.

produse_organice_b

Vizualizat: 1229 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Ospitalitatea românilor, un brand de ţară

Katharina Seuser, preşedintele Reţelei Europene a Jurnaliştilor din Agricultură (ENAJ), s-a arătat copleşită de căldura cu care a fost primită şi de interacţiunea cu oamenii pe parcursul celor cinci zile ale turului organizat de Asociaţia Presei Agricole din România la sfârşitul lunii iunie, când am realizat şi acest scurt interviu.

GENETICA WWS, CAMPIOANA UNGARIEI CEA MAI MARE EXPOZIŢIE ZOOTEHNICĂ DIN UNGARIA CUM FACI 80 DE TONE DE VARZĂ PE HECTAR

Bancul zilei

Cum se urcă pe cal

Cum se urcă pe cal
Sir se urcă pe cal invers, cu spatele în faţă... Detalii