Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Noi norme de etichetare a produselor ecologice

Publicat: 15 iulie 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu data de 1 iulie 2010, toate produsele alimentare preambalate vor fi etichetate obligatoriu cu sigla Uniunii Europene pentru producţia ecologică, conform Regulamentului (CE) nr. 271/2010.

Noua siglă va preciza şi locul de producere a materiilor prime agricole, printr-o indicaţie de forma „UE'”, „non-UE” sau cu numele ţării în care s-au obţinut produsul sau materiile prime ale acestuia.

Numărul de cod al organismului sau al autorităţii de control trebuie afişat imediat sub sigla comunitară.
Pentru produsele importate şi cele neambalate, utilizarea acestei sigle este opţională.

Operatorii economici au o perioadă de tranziţie de doi ani pentru a se conforma cu privire la aplicarea acestor noi norme de etichetare.

Noua siglă comunitară oferă consumatorilor garanţia că: cel puţin 95 la sută din ingredientele produsului au fost obţinute după metoda de producţie ecologică; produsul respectă regulile schemei oficiale de inspecţie şi provine direct de la producător sau procesator, într-un ambalaj sigilat; produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Sigla naţională a României pentru agricultura ecologică „ae” poate fi folosită opţional alături de cea comunitară.

Vizualizat: 2683 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii