Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Noi norme de etichetare a produselor ecologice

Publicat: 15 iulie 2010 - 11:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Începând cu data de 1 iulie 2010, toate produsele alimentare preambalate vor fi etichetate obligatoriu cu sigla Uniunii Europene pentru producţia ecologică, conform Regulamentului (CE) nr. 271/2010.

Noua siglă va preciza şi locul de producere a materiilor prime agricole, printr-o indicaţie de forma „UE'”, „non-UE” sau cu numele ţării în care s-au obţinut produsul sau materiile prime ale acestuia.

Numărul de cod al organismului sau al autorităţii de control trebuie afişat imediat sub sigla comunitară.
Pentru produsele importate şi cele neambalate, utilizarea acestei sigle este opţională.

Operatorii economici au o perioadă de tranziţie de doi ani pentru a se conforma cu privire la aplicarea acestor noi norme de etichetare.

Noua siglă comunitară oferă consumatorilor garanţia că: cel puţin 95 la sută din ingredientele produsului au fost obţinute după metoda de producţie ecologică; produsul respectă regulile schemei oficiale de inspecţie şi provine direct de la producător sau procesator, într-un ambalaj sigilat; produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Sigla naţională a României pentru agricultura ecologică „ae” poate fi folosită opţional alături de cea comunitară.

Vizualizat: 2452 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii