Începând cu data de 1 iulie 2010, toate produsele alimentare preambalate vor fi etichetate obligatoriu cu sigla Uniunii Europene pentru producţia ecologică, conform Regulamentului (CE) nr. 271/2010.
Noua siglă va preciza şi locul de producere a materiilor prime agricole, printr-o indicaţie de forma „UE'”, „non-UE” sau cu numele ţării în care s-au obţinut produsul sau materiile prime ale acestuia.
Numărul de cod al organismului sau al autorităţii de control trebuie afişat imediat sub sigla comunitară.
Pentru produsele importate şi cele neambalate, utilizarea acestei sigle este opţională.
Operatorii economici au o perioadă de tranziţie de doi ani pentru a se conforma cu privire la aplicarea acestor noi norme de etichetare.
Noua siglă comunitară oferă consumatorilor garanţia că: cel puţin 95 la sută din ingredientele produsului au fost obţinute după metoda de producţie ecologică; produsul respectă regulile schemei oficiale de inspecţie şi provine direct de la producător sau procesator, într-un ambalaj sigilat; produsul poartă numele producătorului, procesatorului sau vânzătorului şi numele sau codul organismului de inspecţie şi certificare.
Sigla naţională a României pentru agricultura ecologică „ae” poate fi folosită opţional alături de cea comunitară.