Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Măsurile de luptă împotriva schimbărilor climatice, negociate la Copenhaga

Publicat: 09 decembrie 2009 - 14:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În perioada 7-18 decembrie 2009, se desfăşoară la Copenhaga, în Danemarca, lucrările Conferinţei Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice.

Negocierile vizează obţinerea unor rezultate concrete în lupta împotriva schimbărilor climatice, marea provocare a viitorului acord (post-Kyoto) fiind asumarea unor ţinte semnificative de reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră de către toate ţările dezvoltate, dar şi o modificare în sens pozitiv a emisiilor în ţările în curs de dezvoltare.

Din documentul de negociere privind Acordul post-Kyoto, de interes special pentru Ministerul Agriculturii sunt stabilirea noilor reguli de contabilizare a emisiilor de gaze cu efect de seră din sectorul LULUCF (utilizarea terenului, schimbarea categoriei de folosinţă a terenului şi silvicultură), posibila extindere a categoriilor de activităţi de cultivare a terenului eligibile pentru finanţare prin piaţa Carbonului (mecanisme flexibile), precum şi formatul mecanismului de reducere a emisiilor generate de defrişarea şi degradarea pădurilor în statele în curs de dezvoltare (REDD+).

Până la data de 15 decembrie 2009 vor avea loc discuţii şi negocieri la nivel de experţi, iar în perioada 16 - 18 decembrie negocierile se vor desfăşura şi între reprezentanţi la nivel înalt.

Delegaţia României este condusă de ministrul mediului şi include reprezentanţi de la Ministerul Mediului, Ministerul Finanţelor, Ministerul Economiei, Ministerul Agriculturii, Departamentul pentru Afaceri Europene, Ministerul Transporturilor şi Ministerul Afacerilor Externe.

Dezbaterile conferinţei sunt conduse de Connie Hedegaard, fost ministru pentru energie şi schimbări climatice în Danemarca, actualul comisar nominalizat pentru schimbări climatice, portofoliu nou înfiinţat în cadrul Comisiei Europene.

Până înaintea acestei întâlniri, negocierile la nivel internaţional au înaintat foarte lent, fiind dificil să se ajungă la consens asupra formei acordului şi finanţării măsurilor de combatere a schimbărilor climatice în statele în curs de dezvoltare, negocierile asupra textului propriu-zis al acordului, dar şi regulile privind implementarea acestuia urmând să fie continuate în cursul anului viitor.

Vizualizat: 1575 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Cugetări

Cugetări
Întrebare: Ce este iubirea? Detalii