Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Hotărâre de Guvern privind etichetarea ecologică

Publicat: 01 iulie 2011 - 09:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Eticheta ecologică va promova produsele cu un impact redus asupra mediului

În şedinţa de miercuri, 29 iunie 2011, Guvernul României a adoptat, o hotărâre de guvern privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării la nivel naţional a prevederilor Regulamentului (CE) nr.66/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind eticheta UE ecologică. 

Etichetarea ecologică are ca obiectiv stabilirea unui sistem de acordare pe bază
voluntară a etichetei UE ecologice pentru promovarea produselor cu un impact redus asupra mediului şi pune în aplicare sistemul UE de etichetare ecologică, în conformitate cu dispoziţiile tratatelor europene. Criteriile de acordare a etichetei ecologice se bazează pe performanţele de mediu ale produselor, luând în considerare cele mai recente obiective strategice ale Comunităţii Europene în domeniul protecţiei mediului, potrivit unui comunicat de presă al MMP.   

Autoritatea competentă pentru acordarea etichetei UE ecologice este Ministerul Mediului şi Pǎdurilor, iar Garda Naţionalǎ de Mediu şi Autoritatea Naţionalǎ pentru Protecţia Consumatorilor sunt desemnate ca autorităţi competente pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor.

De asemenea, pe lângă MMP va funcţiona Comisia pentru eticheta UE ecologicǎ din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pǎdurilor, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerului Dezvoltǎrii Regionale şi Turismului, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Gărzii Naţionale de Mediu, institutelor de cercetare din domeniul protecţiei mediului, reprezentanţi ai patronatelor şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul protecţiei.

Vizualizat: 2493 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Testimonial Austral® Plus - Nagy Iuhasz Mihai

Austral® Plus este un produs complex pentru tratamentul semințelor de cereale ce conține două substanțe active care se completează reciproc (teflutrin – cu efect insecticid și fludioxonil – acțiune fungică). Oferă spectru larg de acțiune împotriva dăunătorilor și bolilor la cereale păioase.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Pisica neagră

Pisica neagră
Un copil întreabă la radio: Detalii