Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Hotărâre de Guvern privind etichetarea ecologică

Publicat: 01 iulie 2011 - 09:36
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten
Eticheta ecologică va promova produsele cu un impact redus asupra mediului

În şedinţa de miercuri, 29 iunie 2011, Guvernul României a adoptat, o hotărâre de guvern privind stabilirea unor măsuri pentru asigurarea aplicării la nivel naţional a prevederilor Regulamentului (CE) nr.66/2010 al Parlamentului European şi al Consiliului din 25 noiembrie 2009 privind eticheta UE ecologică. 

Etichetarea ecologică are ca obiectiv stabilirea unui sistem de acordare pe bază
voluntară a etichetei UE ecologice pentru promovarea produselor cu un impact redus asupra mediului şi pune în aplicare sistemul UE de etichetare ecologică, în conformitate cu dispoziţiile tratatelor europene. Criteriile de acordare a etichetei ecologice se bazează pe performanţele de mediu ale produselor, luând în considerare cele mai recente obiective strategice ale Comunităţii Europene în domeniul protecţiei mediului, potrivit unui comunicat de presă al MMP.   

Autoritatea competentă pentru acordarea etichetei UE ecologice este Ministerul Mediului şi Pǎdurilor, iar Garda Naţionalǎ de Mediu şi Autoritatea Naţionalǎ pentru Protecţia Consumatorilor sunt desemnate ca autorităţi competente pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor.

De asemenea, pe lângă MMP va funcţiona Comisia pentru eticheta UE ecologicǎ din care vor face parte reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pǎdurilor, Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Ministerului Dezvoltǎrii Regionale şi Turismului, Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, Gărzii Naţionale de Mediu, institutelor de cercetare din domeniul protecţiei mediului, reprezentanţi ai patronatelor şi reprezentanţi ai organizaţiilor neguvernamentale din domeniul protecţiei.

Vizualizat: 2419 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Adevăr crunt...

Adevăr crunt...
Undeva în casă există un loc ascuns, unde cheile, telecomanda şi ciorapii pleacă să-şi dea ultima suflare! Detalii