Adama
Agreena
AGRICOVER

Germania nu agrează punerea la îndoială a obiectivelor Green Deal

Publicat: 27 martie 2022 - 13:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În timp ce apelurile de reconsiderare a obiectivelor ecologice pe care UE le-a stabilit pentru sectorul alimentar au crescut de când Rusia a invadat Ucraina, ministrul german al agriculturii Cem Özdemir susţine că eforturile de sustenabilitate nu ar trebui reduse.

Acesta a făcut referire la rezultatele unui raport de evaluare al Grupului Interguvernamental pentru Schimbări Climatice (IPCC) pentru a sublinia importanţa de a face agricultura mai sustenabilă chiar şi în circumstanţele actuale. "Preocupările mele se concentrează asupra oamenilor din Ucraina, dar situaţia dramatică de acolo nu poate distrage atenţia de la necesităţile protecţiei împotriva schimbărilor climatice", a subliniat politicianul german, care face parte din partidul verzilor.

Cem_Ozdemir_bÎntrucât atât Ucraina, cât şi Rusia sunt exportatori importanţi de cereale şi seminţe oleaginoase, au existat solicitări, inclusiv din partea ministrului francez Julien Denormandie, ca UE să se concentreze pe producţia de alimente mai degrabă decât pe idee de durabilitate, pe care Comisia Europeană încearcă să o implementeze prin intermediul strategiilor Farm to Fork şi de biodiversitate.

Comisarul european pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a dat asigurări că vor fi analizate din nou obiectivele stabilite în principalele politici alimentare durabile, pentru a evalua dacă acestea pot asigura securitatea alimentară a Europei chiar şi în circumstanţele actuale. Pe de altă parte, Frans Timmermans, comisarul responsabil cu realizarea ambiţiosului Green Deal, a respins orice variantă de relaxare a obiectivelor de sustenabilitate în politica alimentară a UE.

Spre deosebire de alţi politicieni europeni, Cem Özdemir a subliniat în mod repetat că nu vede aprovizionarea cu alimente a Germaniei sau UE în pericol din cauza războiului din Ucraina. Totuşi, a recunoscut într-o declaraţie că, din cauza creşterii costurilor cu energie, sunt de aşteptat creşteri ale preţurilor la îngrăşăminte şi mărfuri agricole şi ar putea afecta, de asemenea, preţurile de consum.

Sursa foto: globeecho.com

Vizualizat: 1643 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

NOU Ordin MADR: Modificare condiții subvenții apicultori!

11 iunie 2024 - 23:46

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind criteriile de eligibilitate, documentele justificative, condițiile și modul de implementare a intervențiilor aferente sectorului apicol în perioada 2023-2027.

ANSVSA pune limită pentru micii producători: Vânzare directă maximum 300 litri de lapte pe zi!

ANSVSA pune limită pentru micii producători: Vânzare directă maximum 300 litri de lapte pe zi!

19 decembrie 2023 - 14:57

Un nou proiect de Ordin al ANSVSA stabilește reguli noi pentru vânzarea directă a produselor de origine animală obținute în ferme și stabilește limite privind cantitățile pe care producătorii le pot vinde direct către consumatori.

Punctajul minim pentru sprijinul AFIR vegetal și zootehnie!

Punctajul minim pentru sprijinul AFIR vegetal și zootehnie!

18 decembrie 2023 - 11:35

Care este punctajul minim cu care puteți lua bani de la AFIR pentru proiectele de investiții în zootehnie și în procesarea produselor agricole și pomicole.

Topul țărilor UE cu cei mai mulți stupi de albine: România, pe locul I!

Topul țărilor UE cu cei mai mulți stupi de albine: România, pe locul I!

22 mai 2023 - 07:22

În 2020, în fermele din Uniunea Europeană erau 8,1 milioane de stupi de albine, iar aproape 18,5% dintre aceşti stupi erau în România, arată datele publicate de Eurostat.

Secretar de stat MADR: Plan național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice!

Secretar de stat MADR: Plan național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice!

29 martie 2023 - 08:25

România urmează să publice Planul național de acțiune pentru dezvoltarea producției ecologice, prin care își propune creșterea și diversificarea producției ecologice, anunță secretarul de stat MADR Sorin Moise. Acesta s-a întâlnit în data de 28 martie 2023, la sediul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, cu omologul său polonez, secretarul de stat Ryszard Bartosik.

Renumitul

Renumitul "jamón ibérico" din Spania este amenințat de criza climatică

08 februarie 2023 - 10:35

Prețiosul "jamón ibérico bellota" din Spania este amenințat de criza climatică, deoarece temperaturile în creștere și precipitațiile scăzute pun în pericol un ingredient-cheie în alimentației porcilor - ghinda. Scăderea producţiei de ghindă, dar și a prețului jambonului au dus anul trecut la o reducere cu 20% a producției de "jamón ibérico" în regiunea Extremadura.

Larva gândacului de bălegar devine

Larva gândacului de bălegar devine "aliment" oficial

20 ianuarie 2023 - 10:37

Pentru pofiticioşii de insecte, încă o veste bună vine de la Comisia Europeană: larvele de gândac de bălegar (Alphitobius diaperinus) au primit aprobarea pentru comercializare, după ce Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a inclus acestă insectă pe lista alimentelor pentru comercializare şi consum uman. Astfel, larva gândacului de bălegar este cea de-a patra insectă al cărei consum este permis în Uniunea Europeană din 2018, după viermii de făină, lăcustele migratoare și greierii de casă.

Criză pe piaţa laptelui ecologic din Franţa

Criză pe piaţa laptelui ecologic din Franţa

15 ianuarie 2023 - 13:31

Pentru prima dată, în 2022, vânzările de lapte ecologic au scăzut în Franţa. Se pare că acest lucru se întâmplă deoarece nu mai există suficientă cerere din partea consumatorilor.

Scade popularitatea

Scade popularitatea "cărnii" vegetale sau s-a atins numărul maxim de consumatori?

22 noiembrie 2022 - 20:16

Înființată în 2009, Beyond Meat s-a bucurat de popularitatea tot mai mare a produselor pe bază de plante şi în 2019 a fost listată la bursa din New York. Dar creșterea sa a încetinit considerabil în ultimii doi ani, iar în prima jumătate a anului, grupul a înregistrat o scădere a cifrei de afaceri și pierderi de aproape 200 de milioane de dolari.

ECO CERT(ificarea), soluția pentru a trece la următorul nivel

ECO CERT(ificarea), soluția pentru a trece la următorul nivel

15 noiembrie 2022 - 12:30

Într-o lume în continuă schimbare, în care devenim din ce în ce mai conștienți de necesitatea abordării unor practici ecologice în agricultură și dezvoltarea unor principii de bune practici în industriile agrară și alimentară, un cuvânt tot mai greu de spus îl au produsele organice, rezultate din procese agricole care respectă mediul și natura și lucrează împreună cu ea, nu împotriva ei.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

Utilajul indispensabil în fermele zootehnice

”Cel mai important lucru la încărcătoarele Weidemann, în comparație cu alte utilaje similare, este articulația oscilantă a utilajului, care permite circulația acestuia pe teren accidentat. Datorită articulației oscilante, corpul utilajului se balansează, dar utilajul nu se înclină”, explică Ioan Bucilă.

”Principalul operator al încărcătoarelor Weidemann este tatăl meu, care, deși nu are studii de mecanică agricolă și nici nu are permis de conducere, la 65 de ani a început să lucreze pe încărcător și acum e profesionist în operarea lor. Cel mai mult mă ajută că tata poate să facă anumite lucrări și fără ca eu să fiu prezent în fermă sau să fie nevoie de un operator specializat. Weidemann sunt încărcătoare foarte manevrabile, oricine poate să lucreze foarte ușor pe ele”, adaugă fermierul din Șieuț.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii