Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Fermierii din agricultura ecologică pot depune cereri pentru ajutorul de minimis până în 5 iulie 2015

Publicat: 14 mai 2015 - 10:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cererile de solicitare pentru ajutorul de minimis acordat exploataţiilor vegetale din agricultura ecologică pot fi depuse până în 5 iulie 2015, inclusiv, anunţă Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Guvernul a aprobat la finalul lunii aprilie a.c. o nouă sesiune de depunere a cererilor de plată a acestui tip de ajutor (HG 219/29.04.2015 privind modificarea și completarea HG 864/2014).

Potrivit APIA, ajutorul de minimis se acordă beneficiarilor care au îndeplinit condiţiile de eligibilitate în anul de cerere 2013, în baza HG 759/2010, cu modificările şi completările ulterioare, şi care au depus cerere de ajutor în 2013 pentru exploataţiile cuprinse între:
- a) 0,3 - 5 ha inclusiv;
- b) 5,1 -20 ha inclusiv.

Cuantumul sprijinului financiar reprezentând ajutor de minimis care se acordă potrivit HG 219/2015 este de:
- a) 1.180 lei/exploataţie, pentru exploataţiile între 0,3 - 5 ha inclusiv;
- b) 845 lei/exploataţie, pentru exploataţiile între 5,1 - 20 ha inclusiv.

Ce documente trebuie să depuneţi la APIA odată cu cererea de plată?

Pentru obţinerea ajutorului de minimis, solicitanţii completează şi depun cererea pentru ajutorul de minimis în agricultură, la centrele judeţene ale APIA din judeţul unde se află exploataţia, însoţită de următoarele documente:

a) copie de pe buletinul/CI al/a titularului, administratorului sau a împuternicitului;
b) copie de pe certificatul de înregistrare eliberat de Oficiul Registrului Comerţului/certificatul de înregistrare fiscală, după caz;
c) copie de pe documentele care fac dovada folosinţei terenului;
d) copii de pe fişele de înregistrare în agricultura ecologică a beneficiarului, din 2013, respectiv din 2014, aprobate de MADR;
e) copie de pe contractul încheiat cu un organism de inspecţie şi certificare, acreditat în UE /aprobat de MADR;
f) o notificare emisă beneficiarului de către organismul de inspecţie şi certificare, care să ateste că:
 - (i) nu a intervenit nici o cauză de încetare ori de desfiinţare a contractului încheiat între beneficiar şi organismul de inspecţie şi certificare;
 - (ii) beneficiarul se află în continuare integrat în sistemul de control al organismului respectiv;
g) copie de pe certificatul de producător emis potrivit HG 661/2001 privind procedura de eliberare a certificatului de producător, cu modificările şi completările ulterioare, sau copie de pe atestatul de producător emis conform Legii 145/2014, pentru producătorii agricoli persoane fizice.

Vizualizat: 4722 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii