Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FAO: Populaţia mondială poate trăi şi cu mai puţină producţie alimentară dacă se trece la agricultura sustenabilă

Publicat: 30 mai 2012 - 14:50
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Populaţia mondială poate fi hrănită cu mai puţină producţie alimentară decât se prognoza până acum, dacă se trece la agricultura sustenabilă, reducerea risipei şi stoparea consumului excesiv, afirmă Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Agricultură şi Alimentaţie (FAO), într-un raport publicat recent, în perspectiva summitului Rio+20 din 20-22 iunie.

Însă, dacă actualele modele de consum se vor menţine, lumea va trebui să crească producţia de hrană cu 60% până în 2050 faţă de nivelul din 2005-2007, pentru a face faţă unei populaţii prognozate să ajungă la 9 miliarde de oameni, faţă de 7 miliarde în prezent, estimează FAO.

Factori determinanţi: reducerea poluării şi a risipei
Organizaţia susţine că este posibil ca întreaga populaţie mondială să fie hrănită chiar şi în condiţiile unei creşteri mai mici a producţiei. Pentru aceasta, FAO recomandă ca, pe partea de producţie, sistemele de agricultură şi alimentaţie să îşi reducă impactul negativ de mediu, inclusiv emisiile de gaze cu efect de seră, degradarea solurilor şi epuizarea resurselor de apă.

Totodată, pe partea de consum, oamenii trebuie reducă pierderile şi risipa de alimente, care se ridică la 1,3 miliarde de tone anual, adică aproximativ o treime din producţia mondială destinată consumului uman.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1788 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Brinkman - Let’s improve together Titan Machinery - Red Carpet 2019

Bancul zilei

Purceluşul isteric...

Purceluşul isteric...
Purceluşul isteric se duce la un bar. Detalii