Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Seminar la IndAgra: Produsul tradiţional românesc în contextul schemelor de calitate europene

Publicat: 07 noiembrie 2013 - 13:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, în sala Brâncuşi a Complexului Expoziţional Romexpo – Bucureşti, eveniment integrat Târgului Indagra 2013, a avut loc seminarul cu tema „Produsul tradiţional românesc în contextul schemelor de calitate europene”.

Evenimentul a fost un bun prilej de a se face puţină ordine în acest domeniu de strictă actualitate şi de larg interes public în care au pătruns numeroase produse contrafăcute sau de o calitate îndoielnică.

În cadrul seminarului, s-au dezbătut aspecte care definesc cadrul legislativ al produsului tradiţional românesc. „Era necesar ca Ordinul nr. 690 din 28 septembrie 2004 pentru aprobarea Normei privind condiţiile şi criteriile pentru atestarea produselor tradiţionale să fie modificat şi actualizat. Noul ordin ce se află acum la Monitorul Oficial, o colaborare între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor aduce prevederi care să permită controlul şi verificarea modului de producere a produselor care au fost înregistrate în Registrul produselor tradiţionale după verificarea iniţială, ceea ce vechiul ordin nu prevedea. Actul normativ are prevederi care să permită continuarea dezvoltării acestui segment de nişă pe baza unor prevederi legale bine definite, cum ar fi cantităţile pentru fiecare categorie de produs exprimată ca medie anuală, marcarea cu un logo a produsului tradiţional românesc, alături de sintagma Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Timp de nouă luni cei ce sunt atestaţi pot solicita reatestarea şi primirea logo-ului. Un logo care va da credibilitate pe piaţă, simbolizând un produs de calitate, autentic fără aditivi”, a spus secretarul de stat Achim Irimescu.

Mai multe detalii despre atestarea produselor tradiţionale puteţi citi în revista Ferma – noiembrie 2013.

Vizualizat: 1480 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Farmall, o opţiune pentru fermele mici

Una dintre noutăţile cu care Titan Machinery s-a prezentat anul acesta la Agromalim a fost tractorul Farmall 75 A, soluţia cu care producătorul Case IH vine să acopere o nişă de piaţă din ce în ce mai solicitată.

Rareş Vădan, manager regional de vânzări la Titan Machinery

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Vine barza

Vine barza
Doctorul întreabă pe o viitoare mamă tânără: Detalii