Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Seminar la IndAgra: Produsul tradiţional românesc în contextul schemelor de calitate europene

Publicat: 07 noiembrie 2013 - 13:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Sâmbătă, 2 noiembrie 2013, în sala Brâncuşi a Complexului Expoziţional Romexpo – Bucureşti, eveniment integrat Târgului Indagra 2013, a avut loc seminarul cu tema „Produsul tradiţional românesc în contextul schemelor de calitate europene”.

Evenimentul a fost un bun prilej de a se face puţină ordine în acest domeniu de strictă actualitate şi de larg interes public în care au pătruns numeroase produse contrafăcute sau de o calitate îndoielnică.

În cadrul seminarului, s-au dezbătut aspecte care definesc cadrul legislativ al produsului tradiţional românesc. „Era necesar ca Ordinul nr. 690 din 28 septembrie 2004 pentru aprobarea Normei privind condiţiile şi criteriile pentru atestarea produselor tradiţionale să fie modificat şi actualizat. Noul ordin ce se află acum la Monitorul Oficial, o colaborare între Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerul Sănătăţii şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor aduce prevederi care să permită controlul şi verificarea modului de producere a produselor care au fost înregistrate în Registrul produselor tradiţionale după verificarea iniţială, ceea ce vechiul ordin nu prevedea. Actul normativ are prevederi care să permită continuarea dezvoltării acestui segment de nişă pe baza unor prevederi legale bine definite, cum ar fi cantităţile pentru fiecare categorie de produs exprimată ca medie anuală, marcarea cu un logo a produsului tradiţional românesc, alături de sintagma Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale. Timp de nouă luni cei ce sunt atestaţi pot solicita reatestarea şi primirea logo-ului. Un logo care va da credibilitate pe piaţă, simbolizând un produs de calitate, autentic fără aditivi”, a spus secretarul de stat Achim Irimescu.

Mai multe detalii despre atestarea produselor tradiţionale puteţi citi în revista Ferma – noiembrie 2013.

Vizualizat: 1498 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii