Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Provocări şi soluţii pentru dezvoltarea durabilă a Deltei Dunării, în dezbatere la CE

Publicat: 10 aprilie 2014 - 12:27
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Comisarul european pentru agricultură, Dacian Cioloş consideră că Delta Dunării va avea viitorul pe care îl merită, însă acesta depinde de modul în care toţi factorii implicaţi vor acţiona în următorii ani. 

„Pentru cei care nu ştiau ce e Delta şi ce responsabilitate avem faţă de această zonă, am vrut să venim cu câteva elemente în plus care să vă convingă pe toţi că Delta este gestionată de natură şi natura, prin definiţie, evoluează. Şi sunt unele lucruri care pot să evolueze într-o direcţie greşită dacă noi nu avem grijă, dacă exagerăm într-un sens sau suntem indiferenţi în alt sens”, le-a spus comisarul european celor peste o sută de români prezenţi la dezbaterea organizată într-una din sălile de conferinţe ale Comisiei Europene.

Pescar_b

Cioloş apreciază faptul că oamenii Deltei sunt hotărâţi să rămână în regiune, precizând că acestor câteva mii de oameni trebuie să li se ofere mijloacele pentru a avea un trai decent şi a menţine, în acelaşi timp, patrimoniul „care ne aparţine tuturor”. „Avem în cadrul diferitelor instrumente financiare europene mijloacele pentru a putea susţine Delta. Sunt convins acum că şi guvernul României îşi va asuma responsabilitatea, pentru că trebuie să facă nişte alegeri la nivel naţional, dar va depinde mult şi de priza de conştiinţă vizavi de ce înseamnă acest spaţiu care este undeva la periferia UE din punct de vedere geografic, dar care, din punct vedere al valorilor pe care le poartă, de mediu, de tradiţie, de cultură, pentru mine ar trebui să fie în centrul preocupărilor noastre. Sunt convins că Delta va avea viitorul pe care-l merită şi depinde de noi asta”, a mai spus Cioloş, potrivit Agerpres.

Vizualizat: 1956 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii