Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Ponta: Sprijinim cu toată tăria proiectele agricole și de industrie alimentară organică

Publicat: 02 aprilie 2014 - 21:47
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Prezent la deschiderea celei de 29-a sesiuni a Conferinței Regionale pentru Europa și Asia Centrală a FAO, premierul Victor Ponta a declarat că României i-au fost necesari 20 de ani pentru a echilibra consumul intern cu producția internă de produse agricole.

“Astăzi vă aflați într-o țară care a avut nevoie de 20 de ani, din 1994 până anul acesta, pentru a reuși să își echilibreze nevoile de consum cu propria producție de produse agricole și de alimentație. Este prima dată în 2013, după 20 de ani, când România a exportat mai multe alimente decât a importat. Și cred că modelul de dezvoltare în cadrul european și național poate constitui în mod sigur un mod de schimb de idei și de experiențe care să fie în beneficiul tuturor”, a explicat Victor Ponta.

Potrivit declarațiilor premierului, actualul Guvern va sprijini proiectele care au ca finalitate producția de alimente sănătoase, agricultura organică. “Sunt ca prim-ministru și ca părinte al unor copii, profund dedicat ideii că trebuie să sprijinim nu doar ceea ce înseamnă conceptul general de alimente și alimentație, ci mai mult decât oricând ceea ce înseamnă alimente sănătoase. Din acest motiv, Guvernul pe care-l conduc sprijină cu toată tăria toate proiectele agricole și de industrie alimentară organică. Ne mândrim cu potențialul nostru, al țării și al regiunii, și cred cu tăria că avem obligația să asigurăm generațiilor care vin nu doar accesul la ceea ce înseamnă produse agricole și alimentare, ci în mod special la ceea ce înseamnă produse agricole și alimentare sănătoase. Și cred că aceasta este o mare provocare la care putem găsi împreună răspunsul”, a declarat Victor Ponta.

Întrebat însă dacă Guvernul are deja o strategie în ceea ce privește combaterea risipei de alimente, premierul Victor Ponta a explicat că de fapt acest lucru este în sarcina MADR. “Tocmai acest lucru trebuie să elaboreze MADR, dar nu pe baze empirice sau invenții românești, ci bazat pe experiența la nivel european și mondial, în așa fel încât să reușim împreună să avem și rezultate, nu doar să constatăm această problemă”, a spus Ponta.

Vizualizat: 1112 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

VALTRA seria F - Agritechnica 2019 FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Cel mai rapid tractor din lume! #JCB

Bancul zilei

Foarte logic...

Foarte logic...
Bulă îi spune mamei: Detalii