Cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei,”peste 300 de elevi, studenţi şi cadre didactice au participat, în perioada 26 octombrie – 19 noiembrie, la evenimentele civic-educative organizate de voluntarii Smithfield România.
Acţiunile s-au desfăşurat în parteneriat cu primăriile, inspectoratele şcolare şi peste 20 de instituţii de învăţământ din localităţile Timişoara, Sanmihaiu Roman, Igriş, Sanpetru Mare şi Ineu (judetul Arad).
“Voluntarii noştri susţin constant şi cu dedicaţie cauza protecţiei mediului înconjurător. Participarea noastră ca iniţiatori ai activităţilor educative dedicate Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei, care angreneaza de la an la an tot mai mulţi tineri paticipanti, a ajuns acum la un moment aniversar - 5 ani în care evenimentul a fost un real succes de care cu toţii suntem mândri”, a declarat Bogdan Mihail, preşedinte Smithfield Romania.
Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de voluntarii Smithfield, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă.
“Prin aceste acţiuni putem transmite tinerilor plăcerea şi importanţa participării la activităţi practice de protejare a mediului şi educaţie ecologică şi totodata putem obţine date relevante referitoare la calitatea apelor de suprafaţă din municipiul Timişoara şi împrejurimi”, a declarat Adrian Bere Semeredi, Director Direcţia de Mediu, Primăria Municipiului Timişoara.
Acţiunea civic-educativă susţinută de companiile Smithfield are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare, în rândul generaţiilor tinere, a importanţei resurselor de apă şi a protejării acestora. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”.