Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Peste 300 de elevi si profesori au participat la manifestările dedicate “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”

Publicat: 23 noiembrie 2012 - 11:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei,”peste 300 de elevi, studenţi şi cadre didactice au participat, în perioada 26 octombrie – 19 noiembrie, la evenimentele civic-educative organizate de voluntarii Smithfield România.

Acţiunile s-au desfăşurat în parteneriat cu primăriile, inspectoratele şcolare şi peste 20 de instituţii de învăţământ din localităţile Timişoara, Sanmihaiu Roman, Igriş, Sanpetru Mare şi Ineu (judetul Arad).
“Voluntarii noştri susţin constant şi cu dedicaţie cauza protecţiei mediului înconjurător. Participarea noastră ca iniţiatori ai activităţilor educative dedicate Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei, care angreneaza de la an la an tot mai mulţi tineri paticipanti, a ajuns acum la un moment aniversar - 5 ani în care evenimentul a fost un real succes de care cu toţii suntem mândri”, a declarat Bogdan Mihail, preşedinte Smithfield Romania.

Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de voluntarii Smithfield, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă.

“Prin aceste acţiuni putem transmite tinerilor plăcerea şi importanţa participării la activităţi practice de protejare a mediului şi educaţie ecologică şi totodata putem obţine date relevante referitoare la calitatea apelor de suprafaţă din municipiul Timişoara şi împrejurimi”, a declarat Adrian Bere Semeredi, Director Direcţia de Mediu, Primăria Municipiului Timişoara.

Acţiunea civic-educativă susţinută de companiile Smithfield are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare, în rândul generaţiilor tinere, a importanţei resurselor de apă şi a protejării acestora. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia “Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”.

Vizualizat: 1731 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma Pomicolă Curtici

Ferma Pomicolă Curtici

În vizită la Ferma Pomicolă Curtici, administrată de Marian Rotaru... O mândrie de livadă, pusă pe rod în urmă cu opt ani. O afacere în toată regula, de la producţie până la procesare!

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei
Fond muzical: Liviu Vasilică - Codrule mărite domn; Maria Lătăreţu - Cireşule, frunză rară

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii