Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

De „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi din Timiş au analizat apele râurilor Bega şi Timiş

Publicat: 27 octombrie 2011 - 09:52
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi ai şcolilor generale din localităţile timişene Parţa şi Sânmihaiu Român au participat la testarea calităţii apelor râurilor Bega şi Timiş. 

Pentru al patrulea an consecutiv, acţiunea iniţiată de voluntarii Smithfield Ferme şi Smithfield Prod ca ecou în România al proiectului internaţional cu acelaşi nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Administraţiei Bazinale Apele Banat.

Elevii participanţi au avut ocazia să descopere metodele de testare a calităţii apelor şi chiar să experimenteze cum se realizează acest proces, în cadrul lecţiilor deschise organizate. Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de Smithfield Ferme şi Smithfield Prod, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă. Ei au fost îndrumaţi în demersul experimental de voluntari Smithfield şi de cadrele didactice ale catedrelor de biologie şi chimie din şcolile de provenienţă, profesorii Virginia Buzilă (Şcoala cu clasele I-VIII din Parţa) şi Dina Silvia (Şcoala Generală din Sânmihaiu Român).

Acţiunea socio-educativă susţinută de companiile Smithfield are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare, în rândul generaţiilor tinere, a importanţei resurselor de apă şi a protejării acestora. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei.

„Ca şi în anii trecuţi, dorim să atragem atenţia asupra importanţei menţinerii calităţii apelor, element indispensabil pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Grija faţă de mediul înconjurător reprezintă o datorie de onoare pe care fiecare cetăţean trebuie să şi-o însuşească începând de la vârstele cele mai fragede. Ne bucurăm că prin aceste acţiuni avem ocazia să implicăm societatea civilă reprezentată prin cei mai tineri şi mai curioşi membri ai săi”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

Programul de monitorizare a apelor se desfăşoară sub egida Asociaţiei Internaţionale a Apelor, fiind susţinut de Agenţia Statelor Unite pentru Protecţia Mediului şi de numeroase companii recunoscute la nivel internaţional, printre care şi Smithfield Foods. Programul îşi propune să atingă în 2012 pragul de 1 milion de persoane care să participe la activităţi de monitorizare a apelor din localităţile în care trăiesc.

Vizualizat: 1931 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Robert
|
10. 30, 2011. Sunday 13:13

Analize s-or fi facut,dar unde sunt rezultatele?De ce veniti cu chestii incomplete?Sunt prea urate rezultatele analizelor?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii