FMC-pus direct
KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

De „Ziua Mondială a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi din Timiş au analizat apele râurilor Bega şi Timiş

Publicat: 27 octombrie 2011 - 09:52
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Cu ocazia „Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei”, 45 de elevi ai şcolilor generale din localităţile timişene Parţa şi Sânmihaiu Român au participat la testarea calităţii apelor râurilor Bega şi Timiş. 

Pentru al patrulea an consecutiv, acţiunea iniţiată de voluntarii Smithfield Ferme şi Smithfield Prod ca ecou în România al proiectului internaţional cu acelaşi nume, a adunat la acest eveniment elevi, cadre didactice, dar şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu şi ai Administraţiei Bazinale Apele Banat.

Elevii participanţi au avut ocazia să descopere metodele de testare a calităţii apelor şi chiar să experimenteze cum se realizează acest proces, în cadrul lecţiilor deschise organizate. Cu ajutorul trusele de testare, puse la dispoziţie de Smithfield Ferme şi Smithfield Prod, copiii au putut evalua nivelul de calitate a apei, prin măsurarea următorilor parametri: nivelul de oxigen dizolvat, pH-ul (aciditatea), turbiditatea (claritatea) şi temperatura sursei de apă. Ei au fost îndrumaţi în demersul experimental de voluntari Smithfield şi de cadrele didactice ale catedrelor de biologie şi chimie din şcolile de provenienţă, profesorii Virginia Buzilă (Şcoala cu clasele I-VIII din Parţa) şi Dina Silvia (Şcoala Generală din Sânmihaiu Român).

Acţiunea socio-educativă susţinută de companiile Smithfield are ca obiectiv creşterea gradului de conştientizare, în rândul generaţiilor tinere, a importanţei resurselor de apă şi a protejării acestora. În fiecare an, un număr tot mai mare de elevi sunt încurajaţi să se implice în protejarea resurselor de apă prin intermediul lecţiilor deschise desfăşurate cu ocazia Zilei Mondiale a Monitorizării Calităţii Apei.

„Ca şi în anii trecuţi, dorim să atragem atenţia asupra importanţei menţinerii calităţii apelor, element indispensabil pentru asigurarea stării de sănătate a populaţiei. Grija faţă de mediul înconjurător reprezintă o datorie de onoare pe care fiecare cetăţean trebuie să şi-o însuşească începând de la vârstele cele mai fragede. Ne bucurăm că prin aceste acţiuni avem ocazia să implicăm societatea civilă reprezentată prin cei mai tineri şi mai curioşi membri ai săi”, a declarat Bogdan Mihail, Preşedinte Smithfield România.

Programul de monitorizare a apelor se desfăşoară sub egida Asociaţiei Internaţionale a Apelor, fiind susţinut de Agenţia Statelor Unite pentru Protecţia Mediului şi de numeroase companii recunoscute la nivel internaţional, printre care şi Smithfield Foods. Programul îşi propune să atingă în 2012 pragul de 1 milion de persoane care să participe la activităţi de monitorizare a apelor din localităţile în care trăiesc.

Vizualizat: 2033 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

WWF România pledează pentru salvarea pădurilor virgine

World Wide Fund for Nature (WWF) România a lansat campania „Salvaţi pădurile virgine”, cu scopul de a pune sub protecţie cele 250.000 de hectare de păduri virgine din România.

Reconstrucţia ecologică în Deltă se derulează cu paşi mici

Reconstrucţia ecologică în Deltă se derulează cu paşi mici

Lucrările din amenajările Carasuhat (Murighiol) şi Balta Zagăn din municipiul Tulcea aşteaptă să fie aprobate. Din 1990, peste 16.000 ha din Delta Dunării au fost redate mediului natural

Salonul de Eco - Agricultură, la Indagra

Salonul de Eco - Agricultură, la Indagra

Salonul de Eco - Agricultură organizat în cadrul târgului Indagra, în perioada 19 - 23 octombrie 2011, în complexul expoziţional Romexpo, va reuni pentru prima oară şi expozanţi din străinătate, nu numai producătorii români de produse ecologice.

Tabără: Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua PAC

Tabără: Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua PAC

Sectorul de agricultură ecologică va fi sprijinit prin noua Politică Agricolă Comună, unde va exista o majorare a subvenţiei de la 3 la 4 milioane de euro, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Valeriu Tabără.

Brăila: Situri Natura 2000 - noi arii naturale protejate

Brăila: Situri Natura 2000 - noi arii naturale protejate

Zilele trecute, Executivul a aprobat un act normativ privind declararea ariilor de protecţie specială avifaunistică, ca parte integrantă a reţelei ecologice europene Natura 2000.
Potrivit acestuia, au fost declarate noi arii de protecţie specială avifaunistică (situri Natura 2000) şi s-au extins unele arii anterior declarate.


Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Robert
|
10. 30, 2011. Sunday 13:13

Analize s-or fi facut,dar unde sunt rezultatele?De ce veniti cu chestii incomplete?Sunt prea urate rezultatele analizelor?

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Tractorul ZETOR, stăpânul păşunii în ferma de vite Angus a lui Ioan Hlavai

Ioan Hlavai, exploatează în jur de o sută de hectare iar în 2019 a reuşit să câştige un proiect de finanţare cu fonduri europene în valoare de 74.500 euro, pentru achiziţia de utilaje. Îşi luase atunci un tractor Zetor Forterra CL 140, împreună cu o tocătoare pentru defrişări. „Până la urmă, am comparat mai multe modele de tractoare cu acelaşi număr de cai putere iar concluzia a fost că cea mai bună soluţie pentru mine este acest Zetor. M-a interesat nu doar preţul de achiziţie, ci şi cât m-ar costa întreţinerea tractorului. Serviciile after-sales sunt foarte importante”, îmi spunea fermierul.

Tractorul autonom AgXeed de 156 CP în lucru la Cereals 2021! Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței Povestea porumbului de Cărpiniş

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii