Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Comisia Europeană a deschis o consultare online pe tema: „Mediu: ce părere aveți despre musafirii nepoftiți? ”

Publicat: 02 martie 2012 - 11:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Multe animale și plante au fost introduse într-un mediu străin, iar acum se înmulțesc atât de rapid, încât pun în pericol diversitatea biologică. Introducerea anumitor specii „neindigene” precum roșiile sau cartofii s-a făcut de-a lungul timpului fără probleme. Multe alte specii însă, printre care gâsca canadiană, broasca-taur americană, troscotul japonez și alga Caulerpa se răspândesc în prezent în mediul nostru și pun în pericol fauna și flora locală, producând daune considerabile ecosistemelor și biodiversității, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

În acest sens, Comisia Europeană propune analizarea mijloacelor de soluționare a acestei probleme, inclusiv prin intermediul unui nou instrument legislativ specific, și a lansat o consultare online pentru a colecta opinii referitoare la soluțiile cele mai eficace. Rezultatele consultării vor fi utilizate pentru a elabora o propunere care va fi publicată ulterior în cursul acestui an.
 
„Prejudiciile aduse de speciile invazive capitalului nostru natural sunt estimate la circa 12 miliarde EUR anual. A venit momentul să găsim o strategie eficace pentru a contracara această amenințare din ce în ce mai gravă”, a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potočnik.

Până în prezent, în mediul european au fost identificate peste 11 000 de specii străine, iar 10-15 % dintre acestea au devenit invazive.

Consultarea online urmărește să obțină opinii privind modul în care strategia se poate adapta la realitatea de pe teren și vizează aspecte precum eventualele restricții de comercializare, sistemele de etichetare, mecanismele de supraveghere, măsurile de eradicare și refacerea ecosistemelor afectate.

padure_b

Vizualizat: 2197 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Restricţii circulaţie

Restricţii circulaţie
Moscova, anii ’50. Interdicţie de ieşire din casă între orele 21.00 şi 06.00.  Detalii