Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Comisia Europeană a deschis o consultare online pe tema: „Mediu: ce părere aveți despre musafirii nepoftiți? ”

Publicat: 02 martie 2012 - 11:39
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Multe animale și plante au fost introduse într-un mediu străin, iar acum se înmulțesc atât de rapid, încât pun în pericol diversitatea biologică. Introducerea anumitor specii „neindigene” precum roșiile sau cartofii s-a făcut de-a lungul timpului fără probleme. Multe alte specii însă, printre care gâsca canadiană, broasca-taur americană, troscotul japonez și alga Caulerpa se răspândesc în prezent în mediul nostru și pun în pericol fauna și flora locală, producând daune considerabile ecosistemelor și biodiversității, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

În acest sens, Comisia Europeană propune analizarea mijloacelor de soluționare a acestei probleme, inclusiv prin intermediul unui nou instrument legislativ specific, și a lansat o consultare online pentru a colecta opinii referitoare la soluțiile cele mai eficace. Rezultatele consultării vor fi utilizate pentru a elabora o propunere care va fi publicată ulterior în cursul acestui an.
 
„Prejudiciile aduse de speciile invazive capitalului nostru natural sunt estimate la circa 12 miliarde EUR anual. A venit momentul să găsim o strategie eficace pentru a contracara această amenințare din ce în ce mai gravă”, a declarat comisarul pentru mediu, Janez Potočnik.

Până în prezent, în mediul european au fost identificate peste 11 000 de specii străine, iar 10-15 % dintre acestea au devenit invazive.

Consultarea online urmărește să obțină opinii privind modul în care strategia se poate adapta la realitatea de pe teren și vizează aspecte precum eventualele restricții de comercializare, sistemele de etichetare, mecanismele de supraveghere, măsurile de eradicare și refacerea ecosistemelor afectate.

padure_b

Vizualizat: 2225 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

CE a lansat noi parteneriate pentru inovare privind materiile prime, sustenabilitatea și productivitatea agriculturii

CE a lansat noi parteneriate pentru inovare privind materiile prime, sustenabilitatea și productivitatea agriculturii

Comisia Europeană a propus măsuri decisive pentru a găsi soluții la trei provocări principale cu care se confruntă societatea noastră în domenii cruciale pentru creșterea economică și crearea de locuri de muncă: aprovizionarea cu materii prime, agricultura sustenabilă și îmbătrânirea activă și în condiții bune de sănătate. 

APIA Tulcea primeşte cereri de plată pentru protejarea gâştelor cu gât roşu

APIA Tulcea primeşte cereri de plată pentru protejarea gâştelor cu gât roşu

Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) din Tulcea primeşte cereri pentru acordarea plăţilor compensatorii fermierilor din zonele unde trăieşte gâsca cu gât roşu, populaţie de păsări de importanţă internaţională.

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Comisia pentru agricultură a PE a adoptat raportul „O strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”

Comisia pentru agricultură şi dezvoltare rurală (AGRI) din cadrul Parlamentului European a adoptat raportul eurodeputatului Viorica Dăncilă referitor la „Asigurarea noastră de viaţă, capitalul nostru natural: o strategie a UE în domeniul biodiversităţii pentru 2020”.

Evaluarea impactului asupra mediului - mai ușor de utilizat

Evaluarea impactului asupra mediului - mai ușor de utilizat

Pentru a ajuta autoritățile statelor membre și dezvoltatorii să gestioneze cu mai multă ușurință consecințele pe care proiectele de construcție le au asupra mediului, Comisia a reunit toată legislația UE existentă care reglementează evaluarea impactului asupra mediului, se arată într-un comunicat al Comisiei Europene. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii