Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Mierea ecologică românească pleacă spre Occident

Publicat: 05 septembrie 2011 - 15:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

România produce în jur de 3.500 tone de miere ecologică, dar cea mai mare parte din producţie se vinde în străinătate pentru că românii sunt interesaţi de marfă cât mai ieftină şi nu de marfă calitativ superioară.

În ţară, valorificarea se face prin târguri şi magazine specializate şi pentru că vânzările merg prost, apicultorii au scăzut preţul. Mierea bio românească ajunge în principal pe pieţele europene. „Din producţia de 3.500 de tone, 60-70% fiind exportată către ţările UE, unde consumul de miere ecologică este de 7-8% din total, în timp ce în România avem cel mult 2,5% din total consumul de miere”, a spus preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România, Ioan Fetea.

Cele mai bune pieţe pentru mierea bio românească sunt Germania, Italia, Spania
Acum există peste 100.000 de familii de albine certificate în sistem ecologic sau aflate în perioada de conversie. Numărul producătorilor din acest sector a crescut cu fiecare an, ajungând de la 132 certificaţi în 2005, la peste o mie în acest moment.

În acest fel, s-a majorat şi producţia. Dacă în 2000 România producea şase tone de miere certificată ecologic, iar în 2005 producţia ajungea la 610 tone, acum a depăşit 3.500 tone. „Producţia de anul acesta este mai bună decât cea de anul trecut, dar merge foarte prost vânzarea. Chiar dacă avem preţuri la mierea ecologică identice cu cele la mierea convenţională, tot este greu de valorificat”, a spus Alina Onea, apicultor eco din Maramureş.

Miere de albine_b

Cei care nu prind contracte în străinătate trebuie să încerce să vândă în ţară şi cea mai bună metodă pare a fi prezentându-se la târgurile organizate în diverse oraşe.
„Prin târgurile organizate în marile oraşe vindem cam jumătate din producţie. Restul se valorifică prin magazine specializate sau prin comenzi mici atât din ţară, cât şi din Ungaria”, a spus Melinda Szasz din Hunedoara.
sursa: capital.ro

Vizualizat: 2907 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019 Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii