Adama
Vinasa Rompak

Eticheta ecologică UE costă doar 200 euro

Publicat: 11 iulie 2011 - 10:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Firmele care solicită acordarea etichetei ecologice UE, pentru a-şi promova astfel în faţa clienţilor mărfurile sau serviciile furnizate, vor plăti o taxă fixă de 200 euro/produs pentru procesarea cererii, vărsată integral la bugetul de stat, fără însă să mai achite şi o taxă anuală de utilizare.

Noua taxă va intra în vigoare în termen de 30 de zile şi presupune încasarea sumei de 200 euro pentru fiecare solicitare. „Taxa pentru fiecare solicitare privind acordarea etichetei ecologice UE unui produs este în valoare de 200 euro, echivalentul în lei la cursul de schimb leu/euro al Băncii Naționale a României din data efectuării plății. Nu se percepe taxă anuală”, conform hotărârii aprobate de Guvern.

Actualmente, legislaţia aplicată din 2007, prevede un tarif minim de 300 euro şi unul maxim de 1.300 euro pentru procesarea cererii de acordare a etichetei ecologice, din care doar 75% este vărsat la buget, restul sumei astfel încasate fiind direcţionat către un fond de stimulare a angajaţilor din Ministerul Mediului.

Aceeaşi legislaţie impune însă firmei care a obţinut eticheta ecologică să plătească şi un tarif anual pentru utilizarea acesteia, egal cu 0,15% din volumul anual al vânzarilor produsului etichetat, dar nu mai puţin de 500 euro şi nu mai mult de 25.000 euro.

În ceea ce priveşte sancţiunile, este bine de ştiut că firmele care introduc pe piaţă produse etichetate ecologic UE fără să aibă acest drept sau care furnizează date inexacte la evaluarea performanţelor produsului vor fi amendate cu 5.000 lei-10.000 lei de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecția Consumatorilor sau cei ai Gărzii Naţionale de Mediu.

Eticheta ecologică a Uniunii Europene, reprezentând un simbol grafic sau un text descriptiv aplicat pe produs sau ambalaj, este o schemă unică de certificare prin care consumatorii pot distinge produsele şi serviciile verzi, care nu afectează mediul.

sursa: money.ro

Vizualizat: 2911 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii