Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Danemarca declară război afidelor... pe calea aerului

Publicat: 12 iulie 2016 - 18:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cercetătorii danezi sunt implicaţi în dezvoltarea unei drone care să deservească fermele ecologice, confruntate cu pierderi însemnate de producţie din cauza dăunătorilor din culturi.

Potrivit BBC News, eco-drona va ajuta fermierii să lupte cu insectele dăunătoare, fără a utiliza substanţe chimice, folosindu-se exclusiv de forţa naturii. Concret, din aer ar urma să fie împrăştiată o cantitate suficient de mare de gărgăriţe şi acarieni care să protejeze culturile, fără a lăsa un impact negativ asupra mediului înconjurător.

„Provocarea noastră este de a dezvolta un utilaj de împrăştiat care se poată răspândi insectele, fără a le distruge. În acelaşi timp, acestea trebuie să mănânce dăunătorii înainte de a ajunge, la rândul lor, hrană pentru păsări”, a declarat Soren Wiatr Borg, profesor asociat la Universitatea de Sud a Denmarcei. În proiect mai sunt implicate Universitatea din Aarhus, dar şi compania de tehnologie Ecobotix, iar pentru implementarea sa guvernul danez a alocat suma de 8,4 milioane coroane (echivalentul a aproximativ 1,3 milioane euro).

Într-o primă fază, eco-dronele vor fi utilizate pentru a proteja suprafeţele de teren mai mici, cum ar fi plantaţiile cu pomi de Crăciun, culturile leguminoase şi cele de căpşuni. Ministrul danez al Mediului şi Alimentaţiei a salutat iniţiativa, spunând că această invenţie va fi un pas important pentru agricultura ecologică.

drona-agricultura_b

„Ne aflăm deja în procesul de construire a prototipurilor şi căutăm soluţii care să ne permită să observăm şi să prevenim invaziile cu insecte. Eco-drona ne ajută să mişcăm eficient populaţii de insecte folositoare care să lupte pentru combaterea celor dăunătoare”, a declarat la rândul său Anders Petersen, purtător de cuvânt la Ecobotix.

Anul trecut, Statele Unite ale Americii au aprobat utilizarea unei drone de pulverizare a culturilor cu pesticide. Drona, de tip Yamaha Rmax, este un elicopter pilotat de la distanţă care au fost utilizată anterior pe plantaţiile de orez din Japonia.

Vizualizat: 3755 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii