Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Danemarca declară război afidelor... pe calea aerului

Publicat: 12 iulie 2016 - 18:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cercetătorii danezi sunt implicaţi în dezvoltarea unei drone care să deservească fermele ecologice, confruntate cu pierderi însemnate de producţie din cauza dăunătorilor din culturi.

Potrivit BBC News, eco-drona va ajuta fermierii să lupte cu insectele dăunătoare, fără a utiliza substanţe chimice, folosindu-se exclusiv de forţa naturii. Concret, din aer ar urma să fie împrăştiată o cantitate suficient de mare de gărgăriţe şi acarieni care să protejeze culturile, fără a lăsa un impact negativ asupra mediului înconjurător.

„Provocarea noastră este de a dezvolta un utilaj de împrăştiat care se poată răspândi insectele, fără a le distruge. În acelaşi timp, acestea trebuie să mănânce dăunătorii înainte de a ajunge, la rândul lor, hrană pentru păsări”, a declarat Soren Wiatr Borg, profesor asociat la Universitatea de Sud a Denmarcei. În proiect mai sunt implicate Universitatea din Aarhus, dar şi compania de tehnologie Ecobotix, iar pentru implementarea sa guvernul danez a alocat suma de 8,4 milioane coroane (echivalentul a aproximativ 1,3 milioane euro).

Într-o primă fază, eco-dronele vor fi utilizate pentru a proteja suprafeţele de teren mai mici, cum ar fi plantaţiile cu pomi de Crăciun, culturile leguminoase şi cele de căpşuni. Ministrul danez al Mediului şi Alimentaţiei a salutat iniţiativa, spunând că această invenţie va fi un pas important pentru agricultura ecologică.

drona-agricultura_b

„Ne aflăm deja în procesul de construire a prototipurilor şi căutăm soluţii care să ne permită să observăm şi să prevenim invaziile cu insecte. Eco-drona ne ajută să mişcăm eficient populaţii de insecte folositoare care să lupte pentru combaterea celor dăunătoare”, a declarat la rândul său Anders Petersen, purtător de cuvânt la Ecobotix.

Anul trecut, Statele Unite ale Americii au aprobat utilizarea unei drone de pulverizare a culturilor cu pesticide. Drona, de tip Yamaha Rmax, este un elicopter pilotat de la distanţă care au fost utilizată anterior pe plantaţiile de orez din Japonia.

Vizualizat: 3652 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii