Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Caii semi-sălbatici din Delta Dunării - un produs turistic

Publicat: 22 august 2011 - 09:34
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ministrul Turismului, Elena Udrea, a declarat că intenţionează să se implice în protejarea cailor crescuţi în stare de semi-sălbăticie în Delta Dunării.

„Avem un proiect cu aceşti cai. Încercăm să organizăm un produs turistic - vizitarea cailor sălbăticiţi din Delta Dunării. Îi ducem într-un loc, zonă de pădure, unde turiştii vor avea foişoare de observare, îi vor putea fotografia, caii vor fi îngrijiţi, vor fi sub control medical şi nu vor mai mânca pe timpul iernii coaja copacilor”, a afirmat ministrul Turismului. Elena Udrea a anunţat că va vizita zilele acestea, împreună cu reprezentantul asociaţiei Vier Pfoten, zona Letea.

De asemenea, Ministerul Turismului a început pregătirile pentru desfăşurarea Festivalului cailor sălbatici din Delta Dunării, festival de muzică folk, pe plaja din Sulina, care are loc în perioada 16 - 18 septembrie.
Reprezentanţii MDRT au declarat că realizarea acestui proiect nu implică neapărat acordarea de fonduri, ci sprijinirea permanentă a animalelor, dar şi a ariilor protejate.

cai-padurea-letea_b

Autorităţile şi asociaţiile fac planuri pentru siguranţa cailor
Situaţia cailor din Delta Dunării a revenit în atenţia opiniei publice în luna mai a acestui an, când asociaţia Vier Pfoten a sesizat public că mai mulţi cai din zona Pădurii Letea sunt într-o stare critică şi ţinuţi  în ţarcuri nepotrivite.
Contrar prevederilor legislaţiei în vigoare, transportul acelor cai care urmau să meargă spre un abator, o parte dintre ei bolnavi de anemie infecţioasă, a fost oprit, în judeţul Brăila, unde organizaţiile neguvernamentale au îngrijit animalele bolnave.

În 2005, autorităţile tulcene au semnalat problema animalelor crescute în stare de semi-sălbăticie care distrug atât arii naturale strict protejate, cât şi culturile populaţiei din Delta Dunării, la acea vreme Direcţia Sanitar-Veterinară susţinând că în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării existau 12.540 de bovine şi 4.082 de cai, o posibilă sursă de transmitere a anemiei infecţioase, leucozei, TBC şi antraxului.

În 2010, Asociaţia Vier Pfoten şi-a anunţat intenţia de a realiza un proiect pentru amenajarea unei rezervaţii a cailor din Letea, însă acesta nu s-a pus în practică deocamdată.

La finele lunii trecute, autorităţile tulcene au pus la punct un plan pentru gestionarea situaţiei animalelor crescute în stare de semi-sălbăticie în Delta Dunării, care a fost adus la cunoştinţa asociaţiei Vier Pfoten.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3311 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Tanase Scatiu
|
08. 23, 2011. Tuesday 11:15
Asa, doamna Nutzi, distrugeti padurea Letea {unicat in Europa} pt ca voi si hotii de la veir pfoten sa va imbogatiti.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii