Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Braconajul din Delta Dunării ar putea declanşa o procedură de infringement pentru România

Publicat: 16 ianuarie 2013 - 21:31
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Direcţia de Mediu a UE a început să se intereseze de problemele de braconaj din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) existând riscul declanşării procedurii de infringement pentru România, susţine şeful Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Florian Radu.

"Până la infringement sunt mai multe etape. Noi avem aceste informaţii privind pericolul de infringement în urma unor discuţii libere, dar oficial probabil că urmează o etapă în care ni se vor cere informaţii privind fenomenul în sine. Dânşii (reprezentanţii Direcţiei de Mediu a UE - n.r.) au posibilitatea de a culege date şi de la organizaţii neguvernamentale şi în viitor probabil că va avea loc o întâlnire în care se vor confrunta datele pentru a se exprima o poziţie. Vorbim despre braconajul din interiorul Deltei", a declarat şeful Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Florian Radu, care a participat la şedinţa Consiliului Consultativ de Administrare al Administraţiei RBDD. Reprezentantul Ministerului Mediului a mai spus că 'braconajul necesită măsuri foarte dure şi urgente din partea unor instituţii de mediu'.

Pescar_b

La această dată, Ministerul Mediului lucrează la un act normativ care prevede acordarea de despăgubiri localnicilor din ariile naturale protejate ce nu mai pot desfăşura anumite activităţi, acest act putând fi o soluţie la problema braconajului din Deltă.
Administraţia RBDD a organizat miercuri la Tulcea şedinţa Consiliului Consultativ de Administrare al instituţiei la care au participat peste 40 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai agenţilor turistici, ai asociaţiilor de pescari şi ai unor organizaţii neguvernamentale din judeţele Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Sursa: Agerpres

Vizualizat: 2295 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Lista e necesară

Lista e necesară
O zi la cumpărături se încheie întotdeauna cu: Detalii