Direcţia de Mediu a UE a început să se intereseze de problemele de braconaj din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării (RBDD) existând riscul declanşării procedurii de infringement pentru România, susţine şeful Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Florian Radu.
"Până la infringement sunt mai multe etape. Noi avem aceste informaţii privind pericolul de infringement în urma unor discuţii libere, dar oficial probabil că urmează o etapă în care ni se vor cere informaţii privind fenomenul în sine. Dânşii (reprezentanţii Direcţiei de Mediu a UE - n.r.) au posibilitatea de a culege date şi de la organizaţii neguvernamentale şi în viitor probabil că va avea loc o întâlnire în care se vor confrunta datele pentru a se exprima o poziţie. Vorbim despre braconajul din interiorul Deltei", a declarat şeful Direcţiei de Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Florian Radu, care a participat la şedinţa Consiliului Consultativ de Administrare al Administraţiei RBDD. Reprezentantul Ministerului Mediului a mai spus că 'braconajul necesită măsuri foarte dure şi urgente din partea unor instituţii de mediu'.
La această dată, Ministerul Mediului lucrează la un act normativ care prevede acordarea de despăgubiri localnicilor din ariile naturale protejate ce nu mai pot desfăşura anumite activităţi, acest act putând fi o soluţie la problema braconajului din Deltă.
Administraţia RBDD a organizat miercuri la Tulcea şedinţa Consiliului Consultativ de Administrare al instituţiei la care au participat peste 40 de persoane, reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai agenţilor turistici, ai asociaţiilor de pescari şi ai unor organizaţii neguvernamentale din judeţele Galaţi, Constanţa şi Tulcea. Sursa: Agerpres