Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Conferinţă: “Agricultura ecologică - concepte şi realităţi”, la Cluj

Publicat: 09 noiembrie 2012 - 14:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Membrii Asociaţiei Bioagricultorilor din România, reprezentanţi ai mediului academic, ai unor asociaţii agricole şi societăţi comerciale din ţară şi din străinătate s-au reunit sâmbătă, 10 noiembrie a.c., la Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară (USAMV) din Cluj-Napoca, la conferinţa cu tema “Agricultura ecologică - concepte şi realităţi”.

Cu acest prilej, agricultorii care au optat pentru culturi şi recolte exclusiv ecologice şi-au împărtăşit experienţele şi au dezbătut teme referitoare la promovarea agriculturii ecologice şi implementarea acestui sistem în condiţii climatice deosebite. O sesiune a fost dedicată discuţiilor despre punerea în valoare a unor soiuri şi hibrizi rezistenţi la boli şi dăunători. Cu ocazia conferinţei, la USAMV Cluj a putut fi vizitată o expoziţie cu produse ecologice.

Agricultura ecologică se deosebeşte fundamental de agricultura convenţională. Rolul acestui sistem agricol este de a produce o hrană ecologică potrivită metabolismului organismului uman şi în deplină corelaţie cu conservarea şi dezvoltarea mediului.

Pentru agricultura ecologică se pot solicita subvenţii din Fondul European de Garantare Agricolă. Sumele se acordă pentru exploataţiile vegetale şi animaliere înregistrate în perioada trecerii de la agricultura convenţională la cea ecologică. sursa: Agerpres

Vizualizat: 2032 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!