Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cea de-a treia etapă a Campaniei “Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” - faza locală - a ajuns la final

Publicat: 28 noiembrie 2012 - 13:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a treia etapă din Campania de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, faza seminariilor locale a ajuns la final, anunţă Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

În campanie, specialiştii din cadrul Proiectului s-au întâlnit cu fermieri, agricultori, ingineri agronomi, medici veterinari, profesori, preoţi, elevi şi autorităţi locale din 87 de localităţi - zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi.

Prin aceste acţiuni, localnicii au fost informaţi asupra riscului poluării apelor cu nitraţi şi educaţi pentru reducerea poluării surselor de apă. Experţii de mediu le-au vorbit despre cele mai simple metode de prevenire a poluării, precum depozitarea gunoiului de grajd din gospodărie pe platforme betonate, amplasarea latrinelor la distanţă de fântâni, construcţia corectă a fântânilor şi protejarea apei, utilizarea fertilizanţilor naturali şi a gunoiului de grajd numai în perioadele optime pentru culturi şi respectarea perioadelor de interdicţie impuse de lege, practicarea rotaţiei culturilor şi a culturilor succesive, şi măsuri de igienizare în cadrul gospodăriilor.

O altă componentă a Proiectului este înfiinţarea de staţii de epurare şi construcţia reţelelor de canalizare, dar şi plantări de perdele forestiere de protecţie pe termen lung.

În România, peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi, cea mai importantă sursă de intoxicare fiind reprezentată de apa din fântâni, potrivit MMP.

Vizualizat: 1302 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Zetor Major CL 80, în premieră în Transilvania

Amprenta celebrei casei de design auto italiene Pininfarina, noul tractor Zetor Major CL 80 a fost prezent anul acesta la AGRARIA şi este privit de către producătorul ceh ca o variantă de înlocuire a vechilor tractoare Universal...
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Un Trabant... modern

Un Trabant... modern
Un tip cu un Trabant vechi se adreseaza unui service modern: Detalii