Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Cea de-a treia etapă a Campaniei “Controlul integrat al poluării cu nutrienţi” - faza locală - a ajuns la final

Publicat: 28 noiembrie 2012 - 13:53
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Cea de-a treia etapă din Campania de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluării cu Nutrienţi”, faza seminariilor locale a ajuns la final, anunţă Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP).

În campanie, specialiştii din cadrul Proiectului s-au întâlnit cu fermieri, agricultori, ingineri agronomi, medici veterinari, profesori, preoţi, elevi şi autorităţi locale din 87 de localităţi - zone vulnerabile la poluarea cu nitraţi.

Prin aceste acţiuni, localnicii au fost informaţi asupra riscului poluării apelor cu nitraţi şi educaţi pentru reducerea poluării surselor de apă. Experţii de mediu le-au vorbit despre cele mai simple metode de prevenire a poluării, precum depozitarea gunoiului de grajd din gospodărie pe platforme betonate, amplasarea latrinelor la distanţă de fântâni, construcţia corectă a fântânilor şi protejarea apei, utilizarea fertilizanţilor naturali şi a gunoiului de grajd numai în perioadele optime pentru culturi şi respectarea perioadelor de interdicţie impuse de lege, practicarea rotaţiei culturilor şi a culturilor succesive, şi măsuri de igienizare în cadrul gospodăriilor.

O altă componentă a Proiectului este înfiinţarea de staţii de epurare şi construcţia reţelelor de canalizare, dar şi plantări de perdele forestiere de protecţie pe termen lung.

În România, peste 1.900 de localităţi sunt vulnerabile la poluarea cu nitraţi, cea mai importantă sursă de intoxicare fiind reprezentată de apa din fântâni, potrivit MMP.

Vizualizat: 1326 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Vaderstad la Agromalim 2019

Vaderstad la Agromalim 2019

Väderstad, reprezentat în România de Titan Machinery, a adus la Agromalim utilajele consacrate şi reprezentative ale companiei suedeze: semănătoarea de cereale păioase Rapid şi semănătoarea Tempo F, model care deţine recordul mondial de semănat plante prăşitoare, la mare viteză şi precizie. Pentru prelucrarea solului Väderstad a expus cultivatorul de mare adâncime şi dezmiriştitor - TopDown şi discul Carrier.
Titan Machinery Romania este importator exclusiv al utilajelor Case IH și Case construction Equipment în România.
Interviu cu Sorin Radu - reprezentant Väderstad România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Blondă, sexi, drăguţă, 90-60-90, atrăgătoare: vând tractor. Detalii