Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Brăila: Termenul de execuţie a staţiei de epurare expiră pe 30 septembrie

Publicat: 05 septembrie 2011 - 15:17
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Termenul de execuţie a staţiei de epurare din Brăila, proiect în valoare de peste 49 milioane de euro, care se realizează prin Programul ISPA, expiră pe 30 septembrie, primarul Aurel Simionescu.

Potrivit spuselor acestuia, sunt şanse foarte mari ca grupul de firme "Passavant" - "Yapi", care a câştigat licitaţia pentru executarea lucrării, să respecte termenul de execuţie, mai ales că, în prezent, se lucrează la racorduri şi la definitivarea instalaţiei de automatizare.

Brăila, singurul oraş românesc de pe Dunăre, aliniat la normele de mediu ale UE
După ce staţia de epurare va fi dată în funcţiune, Brăila va fi primul oraş de pe porţiunea românească a Dunării, care nu va mai deversa ape uzate în fluviu şi se va alinia normelor europene de mediu. „Există discuţii ca nămolul rezultat de la staţia de epurare să fie utilizat în agricultură. Va trebui însă ca acest nămol să fie tratat chimic şi probat mai întâi pe anumite parcele de pământ, să se vadă care este rezultatul. În funcţie de analizele chimice ale acelui nămol, teoretic, el ar putea fi folosit ca şi îngrăşământ la un grad de uscare mai mare”', a mai declarat Simionescu.

Brăila a scăpat la sfârşitul anului trecut de pericolul de a returna Uniunii Europene peste 24 de milioane de euro, bani oferiţi pentru staţia de epurare, proiect care a fost finanţat prin Instrumentul pentru Politici Structurale de Pre-Aderare (ISPA).

Proiectul ISPA de realizare a unei staţii de epurare în judeţul Brăila a fost salvat de firma nemţească ''Passavant'', care a preluat conducerea în consorţiul care a câştigat licitaţia pentru realizarea acestui obiectiv.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 1863 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Citeste si:

S-a dat startul la depunerea cererilor de sprijin pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice

S-a dat startul la depunerea cererilor de sprijin pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole ecologice

Cererile de solicitare a ajutorului specific acordat pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică se pot depune în perioada 1 septembrie - 17 octombrie 2011, inclusiv, informează Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA).

Proiectele cu investiţii în exploataţiile forestiere au nevoie de autorizaţie de mediu

Proiectele cu investiţii în exploataţiile forestiere au nevoie de autorizaţie de mediu

Beneficiarii fondurilor europene acordate pentru investiţii în exploataţiile forestiere prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, de către Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (APDRP), trebuie să obţină autorizaţia de mediu pentru proiectele contractate.

Brăila: Nămolul rezultat de la epurarea apei ar putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură

Brăila: Nămolul rezultat de la epurarea apei ar putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură

Nămolul rezultat din filtrarea apelor uzate prin staţia de epurare, care va funcţiona în curând la Brăila, ar putea fi folosit ca îngrăşământ în agricultură.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii