18,5% din suprafaţa agricolă a Austriei este cultivată în sistem ecologic, ceea ce o face să fie statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din suprafaţa agricolă a ţării destinat producţiei ecologice.
Pe următoarele locuri se clasează Suedia, ţară în care 12,6% din suprafaţa agricolă totală este cultivată în sistem ecologic, Estonia - 10,5% şi Cehia - 9,4%.
Suprafaţa agricolă dedicată agriculturii ecologice pe întreg teritoriul european a crescut de zece ori din 1994, când însuma 1% din totalul terenurilor cultivate, până în 2009, când totaliza 9,3%.
Germania - Piaţa produselor ecologice a fost de 5,8 miliarde euro în 2009
Datele, publicate de cotidianul austriac Wiener Zeitung, pe baza unui raport special al Curţii Europene de Conturi referitor la verificarea sistemelor de control, de producţie şi distribuire de produse ecologice şi biologice şi citate de Agerpres, mai arată că, la nivelul anului 2009, pe primul loc în clasamentul celor mai mari încasări realizate din comercializarea de alimente şi băuturi ecologice s-a situat Germania - cu 5,8 miliarde euro, urmată de Franţa - cu 3,04 miliarde euro, Marea Britanie - cu 2, 07 miliarde euro, Italia - 1, 5 miliarde euro, Spania - 0,91 miliarde euro şi Austria - cu 0,87 miliarde euro.
Proporţional cu numărul de locuitori ai ţării, Austria se află pe primul loc şi la capitolul încasări realizate din comercializarea de alimente ecologice, mai notează publicaţia citată.
Datele Comisiei Europene arată că piaţa produselor ecologice s-a dezvoltat rapid în UE, înregistrând rate anuale de creştere de peste 10% în ultimii 20 de ani. Piaţa europeană a alimentelor ecologice se ridică la o valoare de aproximativ 20 miliarde euro anual, ceea ce reprezintă, estimativ, o cotă de piaţă de 1,5% din piaţa alimentară în ansamblul ei.