Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

Publicat: 28 iunie 2012 - 23:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

18,5% din suprafaţa agricolă a Austriei este cultivată în sistem ecologic, ceea ce o face să fie statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din suprafaţa agricolă a ţării destinat producţiei ecologice.

Pe următoarele locuri se clasează Suedia, ţară în care 12,6% din suprafaţa agricolă totală este cultivată în sistem ecologic, Estonia - 10,5% şi Cehia - 9,4%.

Suprafaţa agricolă dedicată agriculturii ecologice pe întreg teritoriul european a crescut de zece ori din 1994, când însuma 1% din totalul terenurilor cultivate, până în 2009, când totaliza 9,3%.

Germania - Piaţa produselor ecologice a fost de 5,8 miliarde euro în 2009

Datele, publicate de cotidianul austriac Wiener Zeitung, pe baza unui raport special al Curţii Europene de Conturi referitor la verificarea sistemelor de control, de producţie şi distribuire de produse ecologice şi biologice şi citate de Agerpres, mai arată că, la nivelul anului 2009, pe primul loc în clasamentul celor mai mari încasări realizate din comercializarea de alimente şi băuturi ecologice s-a situat Germania - cu 5,8 miliarde euro, urmată de Franţa - cu 3,04 miliarde euro, Marea Britanie - cu 2, 07 miliarde euro, Italia - 1, 5 miliarde euro, Spania - 0,91 miliarde euro şi Austria - cu 0,87 miliarde euro.

Proporţional cu numărul de locuitori ai ţării, Austria se află pe primul loc şi la capitolul încasări realizate din comercializarea de alimente ecologice, mai notează publicaţia citată.

Datele Comisiei Europene arată că piaţa produselor ecologice s-a dezvoltat rapid în UE, înregistrând rate anuale de creştere de peste 10% în ultimii 20 de ani. Piaţa europeană a alimentelor ecologice se ridică la o valoare de aproximativ 20 miliarde euro anual, ceea ce reprezintă, estimativ, o cotă de piaţă de 1,5% din piaţa alimentară în ansamblul ei.

 

Vizualizat: 2305 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

ARTEX - Structuri uşoare acoperite

Artex Building produce structuri uşoare acoperitie cu prelată din PVC. Construcţiile au structură metalică galvanizată la cald, se monteză rapid și pot fi folosite pentru orice destinaţie: spaţii pentru depozitare marfă, depozit de cereale, garaj pentru tractoare şi utilaje agricole precum şi adăpost pentru animale.

Interviu cu Sergio Valsania, director Artex Building SRL.

 

 

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019 Valabri la Agromalim 2019

Bancul zilei

Apel la Pompieri

Apel la Pompieri
0 blondă dă telefon la Pompieri şi începe să urle: Detalii