KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Piaţa europeană a produselor ecologice este de cca. 20 miliarde euro pe an

Publicat: 28 iunie 2012 - 23:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

18,5% din suprafaţa agricolă a Austriei este cultivată în sistem ecologic, ceea ce o face să fie statul din Uniunea Europeană cu cel mai mare procent din suprafaţa agricolă a ţării destinat producţiei ecologice.

Pe următoarele locuri se clasează Suedia, ţară în care 12,6% din suprafaţa agricolă totală este cultivată în sistem ecologic, Estonia - 10,5% şi Cehia - 9,4%.

Suprafaţa agricolă dedicată agriculturii ecologice pe întreg teritoriul european a crescut de zece ori din 1994, când însuma 1% din totalul terenurilor cultivate, până în 2009, când totaliza 9,3%.

Germania - Piaţa produselor ecologice a fost de 5,8 miliarde euro în 2009

Datele, publicate de cotidianul austriac Wiener Zeitung, pe baza unui raport special al Curţii Europene de Conturi referitor la verificarea sistemelor de control, de producţie şi distribuire de produse ecologice şi biologice şi citate de Agerpres, mai arată că, la nivelul anului 2009, pe primul loc în clasamentul celor mai mari încasări realizate din comercializarea de alimente şi băuturi ecologice s-a situat Germania - cu 5,8 miliarde euro, urmată de Franţa - cu 3,04 miliarde euro, Marea Britanie - cu 2, 07 miliarde euro, Italia - 1, 5 miliarde euro, Spania - 0,91 miliarde euro şi Austria - cu 0,87 miliarde euro.

Proporţional cu numărul de locuitori ai ţării, Austria se află pe primul loc şi la capitolul încasări realizate din comercializarea de alimente ecologice, mai notează publicaţia citată.

Datele Comisiei Europene arată că piaţa produselor ecologice s-a dezvoltat rapid în UE, înregistrând rate anuale de creştere de peste 10% în ultimii 20 de ani. Piaţa europeană a alimentelor ecologice se ridică la o valoare de aproximativ 20 miliarde euro anual, ceea ce reprezintă, estimativ, o cotă de piaţă de 1,5% din piaţa alimentară în ansamblul ei.

 

Vizualizat: 2500 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Agricultorii vasluieni sunt tot mai interesaţi de producţia în sistem ecologic

Agricultorii vasluieni sunt tot mai interesaţi de producţia în sistem ecologic

În judeţul Vaslui, numărul producătorilor agricoli interesaţi de agricultura ecologică a crescut constant de la un an la altul.

Vin banii pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică

Vin banii pentru producătorii de lapte din zonele defavorizate şi pentru agricultura ecologică

În cursul acestei săptămâni (18 - 22 iunie a.c.), circa 75 de mii de producători de lapte din zonele defavorizate vor primi 86,37 euro/cap de vacă iar peste 7000 de agricultori care desfăşoară activităţi agricole în regim ecologic vor primi ajutorul specific pentru îmbunătăţirea calităţii produselor agricole în sectorul de agricultură ecologică.

România – Ţara Anului la Biofach Nuremberg 2013

România – Ţara Anului la Biofach Nuremberg 2013

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică – „Bio-România” a organizat o conferinţă internaţională cu tema „Agricultura Ecologică şi Dezvoltarea Rurală”, în cadrul căreia s-au semnat documentele oficiale prin care România este desemnată „Ţara Anului”, la cea mai mare expoziţie de produse ecologice - Biofach Nuremberg 2013.

Românii consumă doar 2% din totalul alimentelor bio certificate

Românii consumă doar 2% din totalul alimentelor bio certificate

Consumul intern de produse ecologice certificate reprezintă doar 2% din totalul alimentelor consumate, deşi aproape 70% din produsele provenite din mediul rural românesc pot fi clasificate ca fiind naturale şi ecologice, apreciază preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu.

Numărul agricultorilor bio se dublează de la un an la altul

Numărul agricultorilor bio se dublează de la un an la altul

Numărul producătorilor bio se dublează de la un an la altul, iar estimările Asociaţiei Bio România arată că în 2012, acest va ajunge la 20.000, în condiţiile în care anul trecut erau înregistraţi 10.000 de agricultori eco.

România - în top 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice

România - în top 15 exportatori mondiali de materii prime ecologice

România este lider în sud-estul Europei pe agricultura ecologică, iar la nivel mondial se poziţionează între primii 15 exportatori de materii prime ecologice, a declarat preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică "Bio România", Marian Cioceanu.

Bio România pune în vânzare produsele ecologice şi pe internet

Bio România pune în vânzare produsele ecologice şi pe internet

Asociaţia Operatorilor din Agricultura Ecologică „Bio România” pregăteşte lansarea unui magazin online de vânzare a produselor ecologice iar la certificarea fermierilor care realizează aceste produse va colabora cu TUV Austria.

Numărul fermierilor care practică agricultură ecologică poate ajunge la 20.000, în 2012

Numărul fermierilor care practică agricultură ecologică poate ajunge la 20.000, în 2012

Numărul fermierilor care activează în sistemul agriculturii ecologice ar putea ajunge la 20.000, în 2012, susţine preşedintele Asociaţiei Operatorilor din Agricultura Ecologică „Bio România”, Marian Cioceanu.

80% din producţia de miere ecologică românească merge la export

80% din producţia de miere ecologică românească merge la export

Circa 80% din producţia de miere românească obţinută în sistem ecologic merge la export, principalele pieţe fiind Germania şi ţările nordice, a declarat, la Târgul Naţional al Mierii, consilierul Ministerului Agriculturii, Daniela Rebega.

Produse ecologice: Top producători şi consumatori în lume

Produse ecologice: Top producători şi consumatori în lume

Suprafaţa cultivată în sistem ecologic în 160 de ţări a rămas la 37 milioane hectare în 2010, valoare înregistrată şi în 2009, în timp ce vânzările de produse organice au urcat la 59 miliarde dolari în 2010, în creştere cu 5 miliarde dolari faţă de 2009, conform studiilor de piaţă realizate de Federaţia Internaţională a Mişcării pentru Agricultură Ecologică (IFOAM).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

La prășit cu STEKETEE în ferma Emiliana West ROM / soia cultivata ecologic / WEEDER

Prășitoarea STEKETEE s-a descurcat de minune în demo la ferma Emiliana West ROM (jud. Timiș). În video vedeți imagini cu cea de a doua prasila în cultura de soia în sistem ecologic. Steketee IC-Light este tehnologia de recunoaștere a rândurilor, iar EC-Steer este cadrul care ghidează întreaga prășitoare pentru o precizie de până la 2cm de rândul de plante.

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

SMS pentru PISI...

SMS pentru PISI...
SMS: „Bună pisi! Ce faci? Ce zici dacă ne vedem în seara asta? Iau acum o sticlă de vin... apartamentul este al nostru!”. Detalii