Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

„Ocaua lui Daea” s-a verificat şi în ferma liderului ProAgro

Publicat: 15 iulie 2017 - 10:26
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Scriam acum ceva mai bine de o lună că în timpul vizitei ministrului Agriculturii la Chiselet, în ferma liderului ProAgo Emil Dumitru, Petre Daea a făcut o analiză rapidă a lanului şi a spus „aici vei face 43 t de grâu!”.

Citez din textul publicat pe site-ul revistei Ferma:„Acesta (Petre Daea n.r.) a observat cu atenţie lanul de grâu al fermierului Emil Dumitru, pe o solă de aproximativ 7 ha şi, după un calcul estimativ marca Petre Daea, ministrul i-a prognozat o recoltă de 43 t. Cârcotaşul din mine s-a şi propus să ajungă la recoltat, ca să verific calculul ministrului, calcul care a „îngropat” doi prim secretari pe vremea Împuşcatului”.

vizita-daea-emil-dumitru_b

Iată că a venit şi vremea cântarului acum 2 zile. După ce grâul a plecat din lan spre cântar mi-am făcut tot felul de gânduri. O fi albă, o fi neagră ori poate un pic bălaie?! Dar bascula a spus sec 43,863 t. Cu un pic peste estimarea ministrului făcută atunci când bobul de grîu din soiul Glosa era încă în perioada de acumulare. Dincolo de exclamaţia de sinceră uimire a tânărului fermier călărăşean, a fost de reţinut dialogul pe care l-a avut imediat după cântar cu ministrul Agriculturii care a spus aşa „un fermier care nu îşi poate estima producţia din lan cu ceva vreme înainte încă mai are de învăţat”, apoi l-a felicitat pe Emil Dumitru că a reuşit să termine recoltatul în condiţii bune.

daea-la-emil-dumitru_b

Ocaua lui Daea estimează în fiecare zi tot felul de situaţii din realitatea agricolă imediată. Cu discernământ de meseriaş împletit cu experienţa de „soldat al partidului”. Pentru că nu e deloc uşor să decizi din postura de ministru în aşa fel încât să împaci şi lupul, şi oaia. E clar că agricultura are un ministru care ştie să asculte dar fără a se lăsa dus cu vorba.

Colaboratorii săi confirmă zilnic acest fapt. Iar cântarele, balanţele şi mai ştiu eu ce alte dispozitive de măsurare a faptelor rămân aproape totdeauna în poziţie de echilibru.
Ocaua lui Daea „nu caută greşelile ci soluţiile” şi poate acesta e secretul actualului ministru al Agriculturii!

Vizualizat: 5523 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Case IH Agronomic Design

Case IH Agronomic Design

În plină campanie de recoltat cereale păioase, Titan Machinery a organizat deplasarea a două combine Case IH la Igriş, în judeţul Timiş, pentru a servi drept material de studiu în cadrul demo tur-ului Agronomic Design, seria de evenimente în câmp dedicate promovării bunelor practici în agricultură. Asta se întâmpla la început de iulie şi marca practic ultima etapă a turului, când, pe parcursul a două zile, fermieri din vestul ţării, dar şi colegi din Serbia şi Croaţia, au fost invitaţi să descopere performanţele şi avantajele combinelor Axial-Flow.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Ţuţuianu a pariat pe New Holland „Ziua grâului” Diosig 2017 - 1000 de participanţi Graul care da intre 8 si 10 tone/ha

Bancul zilei

La doctor

La doctor
Un bâlbâit vine la doctor. Detalii