Adama
Agreena
AGRICOVER

Suceava: Direcţia Silvică a obţinut aproape 300.000 euro din fructe pădure, în scădere faţă de anul precedent

Publicat: 05 martie 2014 - 10:12
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Anul trecut, Direcţia Silvică Suceava a obţinut venituri de peste 294.000 de euro în urma vânzării fructelor de pădure, a declarat marţi, directorul instituţiei, Sorin Ciobanu.

Potrivit acestuia, din judeţ s-au valorificat 102 tone de zmeură, 52 de tone de afine şi 25 de tone de măceşe, la preţuri pe tonă de 1.838 euro, 1.718 euro, respectiv 605 euro.
Totodată, Sorin Ciobanu a spus că, anul trecut, Direcţia Silvică Suceava a obţinut venituri de aproximativ 95.000 de lei după ce a cesionat dreptul de recoltare a 151 de tone de ciuperci comestibile, respectiv 109 tone de hribi, 21 de tone de gălbiori şi 21 de tone de ghebe.

Potrivit sursei, veniturile înregistrate în 2013 din această activitate au scăzut semnificativ faţă de anul precedent, în condiţiile în care s-a recoltat mai puţin, iar preţurile au fost mai mici în cursul anului trecut.
În 2012, Direcţia Silvică a valorificat 244,57 tone fructe de pădure. S-au recoltat 86,41 tone afine, 127,27 tone zmeură şi 30,89 tone măceşe, la preţuri pe tonă de 2.400 euro, 1.900 euro, respectiv 600 euro. Prin derularea contractelor de vânzare-cumpărare a fructelor de pădure, în 2012 au fost obţinute venituri de peste 470.000 de euro. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1850 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Videoconferință APIA pentru plata subvențiilor APIA cap animal și hectar!

Videoconferință APIA pentru plata subvențiilor APIA cap animal și hectar!

14 mai 2024 - 18:21

Șefii centrelor județene ale Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură au fost convocați la o videoconferință de către conducerea centrală APIA și secretarul de stat MADR Adrian Pintea. Videconferința s-a desfășurat luni, iar subiectul zilei a fost plata subvențiilor APIA pe hectar și cap animal pentru acest an, stadiul depunerii cererilor unice de plată.

Cinci fermieri în greva foamei pe holul Parlamentului!

Cinci fermieri în greva foamei pe holul Parlamentului!

14 mai 2024 - 12:24

Un grup de cinci fermieri polonezi a intrat în greva foamei chiar pe holul Parlamentului de la Varșovia. Motivele? Aceleași pentru care au fost uriașe demonstrații în toată Europa, inclusiv în România: pe de-o parte reglementările de mediu impuse de Uniunea Europeană, pe de altă parte concurența cerealelor ieftine din Ucraina.

Oficial ACUM! Plata ANT bovine, ajutor național tranzitoriu, noi condiții pentru acest an!

Oficial ACUM! Plata ANT bovine, ajutor național tranzitoriu, noi condiții pentru acest an!

14 mai 2024 - 07:53

Ordin ministrul agriculturii! Ministerul Agriculturii a modificat acum în Ordinul MADR 125/2024 articolele care vizează plata ajutorului național tranzitoriu bovine lapte și carne pentru acest an. Noile condiții sunt publicate, în consultare, pe site-ul oficial MADR. 

Decizie ACUM! Subvenții suplimentare fermieri, crescători animale!

Decizie ACUM! Subvenții suplimentare fermieri, crescători animale!

14 mai 2024 - 06:56

Sprijin financiar suplimentar pentru fermierii care lasă în mod voluntar o parte din teren neutilizat, este decizia de ultimă oră luată la nivel european pentru fermierii din statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv România.

Ajutor achiziție animale de reproducție! Subvenții egale pentru toți fermierii!

Ajutor achiziție animale de reproducție! Subvenții egale pentru toți fermierii!

13 mai 2024 - 21:24

Ajutoarele pentru zootehnie și vegetal solicitate astăzi de ministrul agriculturii Florin Barbu comisarului european pentru agricultură Janusz WOJCIECHOWSKI cu care s-a întâlnit la sediul Ministerului Agriculturii.

Comunicat APIA ASTĂZI!

Comunicat APIA ASTĂZI!

13 mai 2024 - 17:04

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 13 mai - 5 iulie 2024 (inclusiv), beneficiarii Schemei de ajutor de stat „Sprijin pentru prima împădurire și crearea de suprafețe împădurite” aferentă Măsurii 8, Submăsura 8.1 „Împăduriri și crearea de suprafețe împădurite”, din cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020, pot depune Cereri de plată aferente anului 2024 pentru solicitarea sprijinului aferent lucrărilor efectuate.

Bani APIA exclusiv pentru ferme mici de animale, gospodării!

Bani APIA exclusiv pentru ferme mici de animale, gospodării!

13 mai 2024 - 15:51

Micii crescători de animale care lucrează minim un hectar de teren arabil și maxim 10 hectare sau au pășune beneficiază anul acesta de o subvenție APIA suplimentară denumită eco-schemă. Agroinfo vă ajută cu toate informațiile despre această eco-schemă, inclusiv exemple obținute de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Calendarul apicultorului în luna mai!

Calendarul apicultorului în luna mai!

13 mai 2024 - 07:47

Lucrări în stupină în această lună! Locul apicultorului în această lună este în stupină, rolul lui fiind, ca prin tot ceea ce face corect și la timp, să asigure desfășurarea nestânjenită a tuturor activităților din stupi, numai așa, finalul așteptat – miere multă și de calitate, se va înfăptui.

Când e mai bine să tundeți oile!

Când e mai bine să tundeți oile!

13 mai 2024 - 07:25

Cum se stabilește perioada optimă pentru tunsul oilor? Informații obținute de Agroinfo de la Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM).

Atenție, crescători, că nu vă lasă cu vacile, oile/caprele pe pășune!

Atenție, crescători, că nu vă lasă cu vacile, oile/caprele pe pășune!

13 mai 2024 - 06:54

Pregătirea luna aceasta a animalelor pentru pășunat implică o serie de obligații ale crescătorilor de vaci, oi/capre, cabaline printre care: vaccinarea animalelor, crotalierea, înregistrarea în Baza Națională de Date (BND). Lista acțiunilor obligatorii în luna mai în fermele de animale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SILOKING, pentru o furajare inteligentă

SelfLine 4.0 Premium 2215 al producătorului german Siloking, brand aflat în portofoliul SIGMA România, un utilaj autopropulsat destinat atât realizării reţetelor de furaje cât şi transportului şi distribuirii acestora. Este un utilaj de top, care printr-o exploatare eficientă promite să aducă un plus de productivitate pentru crescătorii de vaci de lapte.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Statistică

Statistică
- De ce v-aţi oprit la 3 copii? Detalii