Adama
Agreena
AGRICOVER

Câți fermieri români au accesat milioanele de euro de la AFIR în 2015?

Publicat: 21 decembrie 2015 - 19:41
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Din 25 martie până pe 18 decembrie 2015, fermierii români au avut posibilitatea să obțină bani europeni pentru finanțarea proiectelor pe măsurile de finanțare din PNDR 2014 – 2020 deschise în acest an, informează Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale (AFIR).

7.697 de cereri de finanțare au fost depuse la AFIR, valoarea totală a fondurilor europene nerambursabile este 1,55 miliarde de euro. Gradul de accesare al alocarii disponibile în anul 2015 este de peste 100%.

Dintre aceste proiecte, 1.114 de cereri de finanțare au fost deja selectate în vederea acordării finanțării către solicitanți. Valoarea proiectelor selectate până în prezent este de peste 67,7 milioane de euro. Restul proiectelor depuse se află in etapa de evaluare, iar pe măsură ce sunt selectate, AFIR va publica pe pagina oficială Rapoartele de selecție.

A fost o sesiune în care Agenția a pus la dispoziția potențialilor beneficiari fonduri nerambursabile totale de peste 1,555 miliarde de euro, din care s-au solicitat 1,559 miliarde euro. Pentru anumite domenii fondurile nerambursabile au fost consumate integral, însă am observat și multe sectoare unde nivelul solicitărilor este scăzut. Am început deja analiza a ceea ce a însemnat acest prim an. Identificăm unde au fost blocaje, ce nu a funcţionat, dar şi ce a mers bine şi vă asigur că nu vor exista probleme fără soluţie, declară Andras Szakal, director general AFIR.

Tinerii fermieri, cele mai multe cereri de finanțare!

Cele mai multe cereri de finanțare, 2.874, au fost depuse la sediile Oficiilor Județene ale AFIR pentru submăsura 6.1 - sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri, prin care fiecare proiect poate beneficia de maximum 50.000 de euro. Valoarea totală nerambursabilă pentru toate proiectele depuse acum este de 120,77 milioane de euro.
Submăsura 4.1- investiții în exploatații agricole a întrunit 668 de cereri de finanțare, dintre care 344 privesc sectorul vegetal. Valoarea totală nerambursabilă a tuturor proiectelor se ridică la 266,29 milioane de euro.

Pentru măsurile de finanțare deschise pe 8 iulie 2015, interesul fermierilor nu a fost atât de mare. Iată cererile depuse pe fiecare submăsură!Submăsura 4.2 - sprijin pentru investiții în procesarea/ marketingul produselor agricole: 81 de cereri, valoarea totală nerambursabilă de 67,04 milioane de euro;
Submăsura 4.1a - investiții în exploatații pomicole: 65 cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 28,26 milioane de euro;
Submăsura 4.2a - investiții în procesarea/ marketingul produselor din sectorul pomicol: 6 proiecte cu valoarea de aproximativ 1,37 milioane de euro.

Submăsurile deschise pe 14 iulie!

Submăsura 6.3 - sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici: 1.254 de cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 16,51 milioane de euro;
Submăsura 6.2 -sprijin pentru înființarea de activități neagricole în zone rurale: 1000 cereri de finanțare, valoare totală 59,89 milioane de euro;
Submăsura 6.4 - investiții în crearea și dezvoltarea de activități neagricole: 502 proiecte de investiții cu o valoare totală nerambursabilă de aproximativ 76 milioane de euro;

Submăsura 4.3 - investiții pentru dezvoltarea, modernizarea și adaptarea infrastructurii agricole și silvice: 35 cereri de finanțare, în valoare totală nerambursabilă de 33,69 milioane de euro;
Submăsura 4.3 - componenta de irigații: 86 cereri de finanțare în valoare totală nerambursabilă de 87,11 milioane de euro;
Submăsura 7.2 - investiţii în crearea și modernizarea infrastructurii de bază la scară mică: 704 cereri de finanțare, valoarea totală nerambursabilă 717,59 milioane de euro;
Submăsura 7.6 - investiţii asociate cu protejarea patrimoniului cultural: 244 cereri de finanțare, cu o valoare totală nerambursabilă de peste 82 de milioane de euro;
Submăsura 19.1 - sprijin pregătitor pentru elaborarea strategiilor de dezvoltare locală: 178 cereri de finanțare, în valoare totală de 2,44 milioane de euro.

Pentru întrega perioadă de programare 2014 – 2020, România beneficiază de o alocare financiară totală de 9,47 miliarde de euro. De asemenea, alocarea bugetară totală a măsurilor implementate la nivelul AFIR se ridică la 4,87 miliarde de euro.

(Sursă: Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale)

Vizualizat: 2250 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Banii virați ACUM de APIA în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

Banii virați ACUM de APIA în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

27 aprilie 2024 - 07:02

Ministerul Agriculturii a transmis către Agroinfo un comunicat cu plățile făcute acum de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în contul fermierilor, crescătorilor de animale.

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători de animale!

Mesaj APIA ACUM pentru fermieri, crescători de animale!

26 aprilie 2024 - 07:19

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) are un mesaj important pentru fermierii, crescătorii de animale care vor să beneficieze anul acesta de subvențiile APIA.

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

25 aprilie 2024 - 15:20

Parlamentul European aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE. Condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024. Mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme. Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme.

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

25 aprilie 2024 - 15:03

GAEC 8, norma de eco-condiționalitate, procentul de teren lăsat pârloagă, care a dat bătăi de cap fermierilor nu va mai fi o condiție pentru încasarea subvențiilor APIA, anunță eurodeputatul român Daniel Buda.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

Atenție! Dosare penale pentru deținere substanțe protecția plantelor considerate periculoase!

24 aprilie 2024 - 07:03

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase desfăşoară acţiuni pentru verificarea modului de respectare a dispoziţiilor legale privind produsele de protecţie a plantelor şi protecţia mediului, în cadrul acţiunii naţionale FITOS 2024.

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

Ce se modifică anul acesta la plata subvenției APIA soia!

23 aprilie 2024 - 13:30

Ministerul Agriculturii a publicat în dezbatere un proiect de Ordin MADR care modifică unele dintre condițiile subvențiilor APIA pentru acest an, prevăzute în Ordinul MADR 106/2024. O schimbare este făcută la sprijinul cuplat pentru venit-soia, referitoare la documentele doveditoare pe care fermierii trebuie să le prezinte la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Târg de Florii în curtea MADR

Târg de Florii în curtea MADR

23 aprilie 2024 - 06:36

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) organizează în perioada 25 - 27 aprilie 2024, în curtea ministerului, „Târgul de Florii”, primul eveniment de promovare a produselor agroalimentare provenite din zona montană a României etichetate pe schema de calitate „Produs montan”.

Bani achitați de AFIR fermierilor!

Bani achitați de AFIR fermierilor!

22 aprilie 2024 - 17:51

Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 22 aprilie 2024, într-un comunicat transmis Agroinfo, plățile făcute către fermieri de Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

Plățile făcute ASTĂZI de APIA! Lista subvențiilor APIA virate în contul fermierilor, crescătorilor!

Plățile făcute ASTĂZI de APIA! Lista subvențiilor APIA virate în contul fermierilor, crescătorilor!

22 aprilie 2024 - 17:27

Ministerul Agriculturii a transmis astăzi un comunicat către Agroinfo cu plățile făcute de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), lista subvențiilor virate în conturile fermierilor, crescătorilor de animale.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Bostina Mihai
|
12. 21, 2015. Monday 20:43
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Echipamentele pentru erbicidat Toselli

Compania italiană Toselli produce o gamă foarte variată de maşini de erbicidat, purtate şi tractate, cu rezervoare de la 600 până la 4000 de litri şi rampe cu o lungime de la 6 la 30 de metri. Echipamentele Toselli sunt recomandate pentru aplicaţii universale pentru culturile de câmp şi în fermele horticole. Seria Marvel este dedicată fermelor medii-mari şi utilizare intensivă. Eficienţa anti-drift a sistemul patenat Toselli "AirSpray dualcone" ("mâneca de aer") şi rampele din oţel inox pentru care compania oferă o granţie pe viaţă pentru coroziune sunt principalele caracteristici ale echipamentelor Toselli.

Interviu cu Marius Mitra - reprezentant Toselli în România

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Înainte de masă

Înainte de masă
Părintele îl întreabă pe un enoriaş: Detalii