Adama
Agreena
AGRICOVER

UE - consumul de biocombustibili scade până în 2031

Publicat: 14 decembrie 2021 - 14:27
Comenteaza   | Video 1 2 3 4 5 6 7   | Print | Trimite unui prieten

Consumul de biocombustibili în Uniunea Europeană va scădea până în 2031, pe măsură ce transportul rutier va utiliza mai puţin combustibilul fosil iar importurile de ulei de palmier vor scădea vertiginos ca urmare a reglementărilor mai stricte în materie de mediu, anunță Comisia Europeană. În raportul privind perspectivele agricole 2021-2031, Comisia a estimat că utilizarea de biodiesel în UE va scădea cu 24%, ajungând la 14,3 miliarde de litri în 2031, după un vârf de 18,9 miliarde de litri în 2023.

Utilizarea bioetanolului va fi mai puțin afectată, deoarece acesta are și aplicații care nu sunt legate de combustibil. Cu toate acestea, consumul de bioetanol se va reduce cu 10%, ajungând la 6,4 miliarde de litri în 2031, după un maxim de 7,1 miliarde de litri în 2023. Volumul de biodiesel consumat va fi afectat în principal de utilizarea mai redusă a uleiului de palmier, în timp ce uleiului de rapiță va reprezenta aproximativ jumătate din materia primă folosită pentru producerea de biodiesel, potrivit raportului.

Scad importurile de ulei de palmier

Conform directivei UE privind energia regenerabilă, utilizarea uleiului de palmier pentru biocombustibil trebuie eliminată treptat până în 2030, deoarece producerea uleiul de palmier a fost clasificată de UE ca având drept rezultat despăduriri excesive.

ulei de palmier_b

În acest context se preconizează că importurile UE de ulei de palmier vor scădea la 4,0 milioane de tone până în 2031, de la 6,5 milioane de tone în 2021, cea mai mare parte a scăderii fiind atribuită reducerii cererii de biodiesel, a precizat Comisia. Cu toate acestea, UE va rămâne un importator net de biocombustibili, dar importurile de biodiesel vor fi probabil limitate de taxele compensatorii aplicate importurilor din Argentina și Indonezia.

În ceea ce privește producția de etanol, Comisia se așteaptă ca porumbul să rămână principala materie primă, cu o pondere de aproximativ 44%, în timp ce utilizarea grâului va scădea, iar folosirea altor produse agricole (cereale și sfecla de zahăr) ar urma să rămână relativ stabile.

Vizualizat: 3950 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

ASTĂZI! Lista de plăți APIA cu fermierii, crescătorii din fiecare județ!

ASTĂZI! Lista de plăți APIA cu fermierii, crescătorii din fiecare județ!

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat astăzi, 14 decembrie 2021, că au fost autorizați pentru plata finală un număr de 444.693 fermieri, cu suma de 137.667.515,57 euro. APIA a transmis astăzi către Agroinfo lista de plăți cu fermierii, crescătorii de animale din fiecare județ.

Case IH și New Holland anunță parteneriate cu MacDon Industries

Case IH și New Holland anunță parteneriate cu MacDon Industries

În comunicate de presă separate, cele două companii au anunțat încheierea unor parteneriate cu MacDon Industries privind fabricarea și distribuția de headere cu benzi transportoare (draper) personalizate pentru combinele proprii.

Sprijinirea micilor ferme, document semnat la Bruxelles de ministrul Chesnoiu!

Sprijinirea micilor ferme, document semnat la Bruxelles de ministrul Chesnoiu!

În marja Consiliului Agricultură și Pescuit, desfășurat la Bruxelles, ministrul Adrian Chesnoiu a avut o întrevedere cu David Clarinval, ministrul federal belgian al claselor mijlocii, independenților, IMM-urilor și agriculturii, reformelor instituționale și reînnoirii democratice, care a vizat continuarea dialogului privind cooperarea în domeniul agriculturii, informează Ministerul Agriculturii. Cei doi miniștri au semnat un memorandum care vizează sprijinirea micilor ferme. 

3 tractoare Kioti perfecte pentru lucrările tale agricole

3 tractoare Kioti perfecte pentru lucrările tale agricole

Agricultura din România necesită aportul unor utilaje fiabile și de încredere, pe care să vă puteți baza indiferent de dificultatea unei sarcini sau de condițiile meteorologice în care lucrați. Producătorul sud-coreean Kioti se mândrește cu performanțele de top pe care le asigură tractoarele sale și vă promite cele mai bune rezultate în câmpul muncii, printr-o gamă de utilaje agricole la un excelent raport calitate-preț.

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

FERMA, prima revistă INTERCONECTATĂ!

Probabil aţi observat deja, de la prima privire, că FERMA arată complet diferit. Am decis să schimbăm grafica, dar şi modalitatea de redare a conţinutului, cu accent pe informaţiile esenţiale pentru ca totul să fie uşor de citit, mai atractiv, dar şi mult mai rapid - ştim că timpul este esenţial pentru fermieri!

Rapiţa rămâne cea mai profitabilă cultură?

Rapiţa rămâne cea mai profitabilă cultură?

După ce au atins un maxim în luna ianuarie (420 euro/tonă), cel mai mare din iulie 2014, prețurile actuale pentru rapiță au scăzut la un nivel minim de 363,25 euro/tonă Euronext cu livrare în mai şi 366,0 euro/tonă, cu livrare în august. Piaţa internaţională se confruntă cu o intensificarea a incertitudinii privind prețul rapiţei. Scăderea prețului petrolului brut, în paralel cu o scădere a prețurilor biocombustibilului pe bază de rapiță produs în EU reprezintă o ameninţare şi pentru preţul rapiţei. Prețurile pentru rapiță vor depinde în mod considerabil de cererea venită din partea statelor UE care, la rândul său, va fi determinată de prețurile din lanțul „petrol-biodiesel-rapiță”.

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

Producția SUA de biocombustibil va creşte „încet” până în 2050

EIA (Energy Information Administration), agenţia Departmentului pentru energie care aministrează informațile energetice ale SUA se așteaptă ca producția de biocombustibili să crească în continuare, dar într-un ritm relativ lent, în perioada 2020-2050, în conformitate cu actualele perspective energetice. Producția de etanol, care reprezintă mai mult de 90% din totalul biocombustibilului consumat, este de o importanță vitală pentru agricultura din SUA, deoarece pentru producţia aceastuia se utilizează mai mult de o treime (34,5%) din producția totală de porumb a Statelor Unite.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

11 COMBINE New Holland și 13.000 HA!

Singura societate care exploatează terenuri agricole din România listată la bursă, Holde Agri, şi-a făcut un obicei în a cumpăra combine de recoltat marca New Holland. Nu mai puţin de 11 astfel de echipamente au fost achiziţionate de-a lungul anilor, toate model CR 9.90!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Anunţ

Anunţ
Afiş într-un bar: Detalii